» »

Firefox pospešuje

1
2
»

Microsoft ::

In kak vzorec imajo potem nestare mame? Da 90% casa porabljajo za spreminjanje configa, da lahko potem 10% pisejo po STju, kako FF rulz?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

@LOL ::

Hvala FFja je neupravičena. To da je odprtokodni še ne pomeni da je kul. Grem stavit da IE ob denimo par dnevnem laufanju brez da ugasnemo PC laufa bolje kot FF ki rabi v tem času verjetno kar nekaj restartov (ok govorim za starejše verzije in ne 2.0 -> te so bile iz tega stališča porazne, čudna poraba pomnilnika, procesorja). Ne vem no, mene ni prepričal, bom pa enkrat poizkusil 2.0 čeprav dvomim da se lahko ta lisica kakorkoli lahko primerja z preljubo Opero... Jasno je da je FF uspel le zaradi hudega oglaševanja in novačenja drugih članov raznih geekov ki na vsakem forumu in temi težijo k uporabi FFja.. čeprav Opera ponuja boljšo uporabniško izkušnjo
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

jype ::

@LOL> Hvala FFja je neupravičena. To da je odprtokodni še ne pomeni da je kul. Grem stavit da IE ob denimo par dnevnem laufanju brez da ugasnemo PC laufa bolje kot FF ki rabi v tem času verjetno kar nekaj restartov (ok govorim za starejše verzije in ne 2.0 -> te so bile iz tega stališča porazne, čudna poraba pomnilnika, procesorja). Ne vem no, mene ni prepričal, bom pa enkrat poizkusil 2.0 čeprav dvomim da se lahko ta lisica kakorkoli lahko primerja z preljubo Opero...

Stavit greš? Pa pojdi. IE meni sploh ne dela. Ker je tako zelo zanič. Pa tudi če bi deloval, ga ne bi uporabljal. Ker je tako zelo zanič. Ker ne zna narisat spletne strani tako, kot bi jo moral, če bi hotel biti spletni brskalnik. Opera je kul, ja, ampak Opera vs Firefox je tako kot Linux vs Windows. Opera je za power userje, ne pa za normalne ljudi. V Operi ima funkcijo praktično vsaka tipka na tipkovnici.

Microsoft> In kak vzorec imajo potem nestare mame? Da 90% casa porabljajo za spreminjanje configa, da lahko potem 10% pisejo po STju, kako FF rulz?

Udobno in _varno_ surfajo in se ne obremenjujejo z neuporabnim programjem. Zakaj pa bi se, če je Firefox na voljo zastonj, za vse sisteme?

poweroff ::

TO, da je opensource je lahko zgolj predpogoj za večjo varnost. Ni pa to nikakšrno zagotovilo, da. LEp primer je GPG in njegov desetletni bug (vulnerability)

Grem stavit da IE ob denimo par dnevnem laufanju brez da ugasnemo PC laufa bolje kot FF ki rabi v tem času verjetno kar nekaj restartov (ok govorim za starejše verzije in ne 2.0 -> te so bile iz tega stališča porazne, čudna poraba pomnilnika, procesorja).
Stavit greš?

Zakaj tega preiskusa raje ne izvedeš sam in rezultate skupaj z metodologijo publiciraš v javosti?
>:D
sudo poweroff

Microsoft ::

Udobno in _varno_ surfajo in se ne obremenjujejo z neuporabnim programjem.

Mit o varnosti FFja je ze zdavnja zgodovina.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Kenpachi ::

Mit o varnosti IE pa ne bo nikoli niti nastal...

@LOL ::

IE meni sploh ne dela. Ker je tako zelo zanič. Pa tudi če bi deloval, ga ne bi uporabljal.

Ja na linux pa res verjetno ne dela>:D Hehe torej tudi če bi ti delal ga ne bi upraobljal.. cc To kaže le na tvoje vsesplošno anti MS usmerjenost ki jih kažeš v skorajda vsaki tovrstni temi..
Pa ljudje že koj šimfajo tudi čez IE7 čeprav ga še pognali niso (govorim za nekatere in ne točno za vse_vem_vse_znam Jypa in Matthai-a).


Zakaj tega preiskusa raje ne izvedeš sam in rezultate skupaj z metodologijo publiciraš v javosti?

Ja vzeti bi si moral en teden pa grem stavit da se lahko dokaže kako golomazen rata Firefox (take so moje izkušnje, NE z verzijo 2.0 katero še nisem uproabil tako da ne bo prelivanja krvi).. Podobne probleme ima včasih tudi opera, vendar so jih z novejšimi verzijami (beri:9in navzgor) izboljšali tako da je odzivna tudi ob kar nekaj zavihkih in pa dolgotrajni rabi.. Vsekakor je bil eden večjih atributov (ob pogoju da človek ne klika na vsak Yes v vsakem okencu ko se odpre kao zaradi nezaželenih zadevic) IEja ravno hitrost in odzivnost ki je peljala scati tako FF kot Opero od dolgotrajni in neprekinjeni rabi. Medtem ko si imel pri FF občutek po enih par urah in 10ioh zavihkh kot da si pritisnil tisti turbo gumbek na ohišju ki je krasil starejše compe in se je vse dogajalo nekoliko počasi in neodzivno. Ok opravičilo je to da je pač FF razvit za multiplatform, medtem ko je IE kar lepo vgnezden..
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

drola ::

Meni na Ubuntuju delujejo vse različice IE od 5.0 naprej. Sicer so meniji... IE5, medtem, ko stran lahko izrišejo tudi novejši pogoni (ie 5.5, ie 6, ie 7). V glavnem, to zadošča za testiranje spletnih strani.

Opero imam naloženo, a jo v glavnem uporabljam le za kakšno testiranje. V glavnem uporabljam Firefox: večinoma stvar navade, malo pa tudi zaradi Web Developer toolbara in (X)HTML validatorja (kot extension).
https://drola.si

Roadkill ::

>>IE meni sploh ne dela. Ker je tako zelo zanič. Pa tudi če bi deloval, ga ne bi uporabljal.


>Ja na linux pa res verjetno ne dela>:D Hehe torej tudi če bi ti delal ga ne bi upraobljal.. cc To kaže le na tvoje vsesplošno anti MS usmerjenost ki jih kažeš v skorajda vsaki tovrstni temi..
>Pa ljudje že koj šimfajo tudi čez IE7 čeprav ga še pognali niso (govorim za nekatere in ne točno za vse_vem_vse_znam Jypa in Matthai-a).

No, meni tudi MSIE7 ne deluje. Doam itak ne, ker laufam linux, na sluzbenem racunalniku je update unicil IE do te mere, da prikaze pol strani, potem pa vrze ven "script error" in se obesi...
Sem ga pa na sekundarni masini doma uporabljal nekaj casa in je veliko boljsi od predhodnih verzij, ampak mi se vedno manjka veliko stvari, je pa res, da se je zdaj pojavilo ze precej "extensionov".

Vsakemu svoje, ampak jaz softwara, ki ni platform independant (oziroma ne deluje vsaj na linuxu in winsih) ne uporabljam, ker si s tem samo otezim prenosljivost podatkov in ker se moram ukvarjat z razlicnimi UIji. Zaradi tega tudi kdaj izberem software, ki ni najboljsi, samo da je multiplatform. Firefox NI en takih.
Ü

jype ::

@LOL> Hehe torej tudi če bi ti delal ga ne bi upraobljal.. cc To kaže le na tvoje vsesplošno anti MS usmerjenost ki jih kažeš v skorajda vsaki tovrstni temi..

Če bi ti kakšno od teh tem prebral, bi vedel, da jaz nisem nič bolj anti-MS usmerjen, kot so Microsoft monkeys anti-opensource. Pravzaprav manj, ker se meni zdi Microsoft Office še kar OK produkt, žal pa mi ne dela iz očitnih razlogov in tako ga ne morem kupiti.

Tvoja trditev je torej napačna. To, da tudi če bi delal, ga ne bi uporabljal, pa kaže na pomanjkljivosti v IE, ki jih Firefox nima. Morda ima kakšno drugo, a jih je manj in so predvsem manj akutno boleče.

Kenpachi ::

Na šihtu že 2 meseca nisem ugasnil/resetial kompa, ter FF je odprt 24/7 z 15-25 tabi. Pa je kot rožica zjutraj, ko pridem na šiht in kot rožica, ko ga zapustim.

trnvpeti ::

tole nobenmu ne verjamem
ce ne drugo, je bilo v 2 mesecih 5 popravkov
pa potem se kaksni extension-i

pa meni ga uspe sesuti, pa verjamem da ga lahko vsakemu sesujem v eni uri :)

veteran ::

pa meni ga uspe sesuti, pa verjamem da ga lahko vsakemu sesujem v eni uri :)

Meni se ne sesuva. Sesul oz. zmrznil je samo zaradi gnilih pluginov: en tak je Adobe PDF plugin (nastaviš da naj odpira PDF direktno v Acrobatu ali v FOxit readerju), drug tak gnojni plugin je pa WMP media plugin - tega sem onemogočil, ker itak ne gledam raznih streaming filmčkov.

darkolord ::

Zakaj pa tej gnili gnojni plugini drugje delajo :P

veteran ::

Mit o varnosti FFja je ze zdavnja zgodovina

V resnici t.i. Mit o varnosti širijo predvsem mikromehki, zavestno namreč zavajajo ljudi, da je IE varen brskalnik, dejansko pa je bil IE6 v letu 2006 kar 284 dni precej preluknjan; vsak mulec, ki je imel pet minut časa, ga je nategnil od spredaj in od zadaj, tako je IE kar dobrih devet mesecev hodil po spletu precej na široko. >:D

IE 'unsafe' for 284 days last year

veteran ::

Zakaj pa tej gnili gnojni plugini drugje delajo :P

Če bi bili omenjeni plugini opensource, bi jih seveda hitro poflikali, ker pa jih delajo monopolisti kot Adobe in Microsoft, ni čudno, da se usuvajo. ;)

BTW, ravnokar preveril, Opera ravno tako zmrzne, če nastavim, da naj PDF odpira z Adobe Acrobat pluginom. Jajca od plugina.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: veteran ()

user4683 ::

Na moji geekovsko usmerjeni strani ( www.epenis.eu) je krepko v vodstvu firefox (66% - od tega je ~62% 2.0.x), drugi je IE (25% - od tega 75% 6.0, 24% pa 7.0), tretja pa opera (9.5%).

Just some numbers :)

trnvpeti ::

a rabis reklamo :)

G-man ::

Ma mene boli, kaj ima kdo boljše in ne vem kaj. Vsak ima svoje prednosti in slabosti in pravzaprav me ne zanima kateri je boljši ker so razlike med njimi minimalne (razen tega, da je IE6.0 že stara generacija brskalnikov). Gre se za to, da ima MS monopol, ki bo nazadnje škodil vsem.

trnvpeti ::

nima vec monopola
in to se pozna :)
pred casom ni nihce debatiral, kaj je boljse :)

BendeR ::

Here we go again ... :\

Meni delajo tako IE, FF, kot Opera. Pač stvar okusa. Opera mi ne sede pa čeprav sem poskušal na vse pretege preit iz FF nanj. Potem je prišel IE7 in z njim sem tudi ostal. S FF sem imel same probleme z extensionami. Odgovor na težave je bil idi na drugega ali pa ga napiši sam. 1. drugi so še bolj zanič, 2. a za osnovno funkcijo bom pisal extension? V osnovi je FF zanič browser, ki pa ga rešujejo extensioni (čeprav je večina neuporabnih oz. bugastih, da dobiš poleg epileptični napad). Da ne bo pomote. FF sem uporabljal še iz časov phoenixa (začel z 0.2), pa vse do 1.5.

Nekdo je omenil, da ob IE-ju rabiš programje za normalno (predvidevam varno?) uporabo. To je BS. IE7 uporabljam zdaj že lep čas in to brez težav. Pa se ne počutim nič kaj bolj varnega ali ogroženega, kot z FF. :\ Pač isto sranje drugo pakovanje. Zgolj, da mi IE sede in ne najeda kot FF.
:=)

jype ::

BendeR> Pa se ne počutim nič kaj bolj varnega ali ogroženega, kot z FF.

Mi, ki nam tvoj računalnik vztrajno poskuša poslat zlokodo, se pa počutimo precej nelagodno. A ne ženi si k srcu. Takih, kot si ti, je internet poln (in to nas skrbi)!

@LOL ::

Ah daj jype včasih krepko pretiravaš..
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

BendeR ::

jype: bodi prepričan, da ti moj PC ne poskuša poslati nič. Uporabljam IE, nisem pa ovčka. Sicer pa, a ne uporabljaš ti Linuxa? ;)
:=)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BendeR ()

Tayphoon ::

Vedno sem uporabljal Fire Fox ampak sedaj ko je izšel IE 7.0 ne znam razložiti ampak nebi nikakor mogel iti na Fire Fox 2.0 katerega sem tudi uporabljal vseskozi in prejšne različice tudi ker je mi osebno bil mnogo boljši od IE.

Ti zavihki, odpiranje grup interntnih strani z enim klikom naenkrat, nov sistem priljubljenih ki je resnično meni pisan na "tipko", rss virov in podobne stvari kot so skritje nepotrebne vrstice in aktiviranje le te z tipko ALT nov format .mht kateri sharni celotno spletno stran od A do Ž v eno datoteko... in še in še.

Pop-up blocker in phising samo za tega nevem kaj dela ker imam izklopljenega pa se mi zdi da zagotavljata ob pravih nastavitvah popolnoma enako zaščito kot Fire Fox.

Res da ogromno teh funkcij vsebuje tudi Fire Fox ampak preprosto meni je kljub prejšni nenehni uporabi Fire foxa IE 7.0 tako pisan na kožo da lahko rečem le kapo dol.

jype ::

BendeR> jype: bodi prepričan, da ti moj PC ne poskuša poslati nič. Uporabljam IE, nisem pa ovčka. Sicer pa, a ne uporabljaš ti Linuxa? ;)

Kako pa ti to veš? Če uporabljaš IE (katerokoli verzijo) potem ima zla koda praktično neposreden dostop do jedra tvojega OSa.

Ne glede na to, ali surfam z mobilnim telefonom, Linuxom ali pa s šibenrehnerjem, je promet, ki ga ustvarja zla koda v računalnikih ljudi, ki se arogantno odpovejo varnosti za ceno majhnega egotripa še vedno škodljiv za vse uporabnike interneta.

Jaz pač ne morem vedet, da si ti tako sposoben, da vidiš buffer overflow v IE, še preden se stran izriše do konca, in ga ubiješ. Vem pa, koliko packarije prileti na moj honeypot in statistično lahko zatrdim, da če uporabljaš IE, si statistično (in nujno moram omeniti da povsem nepotrebno) del rizične skupine.

BendeR ::

Kako pa ti to veš? Če uporabljaš IE (katerokoli verzijo) potem ima zla koda praktično neposreden dostop do jedra tvojega OSa.


Ker:
1. Ima IE 7 v Visti omejen dostop in ne more šarit po jedru OS.
2. OS uporabljam kot navadni uporabnik.
3. Spremljam exploite na spletu in sem verjetno malo bolj osveščen o Microsoftovi programski opremi kot ti - eni ne vidimo samo luknj. ;)
4. Uporabljam integriran Windows Defender
5. Uporabljam zdravo kmečko logiko in ne vzganjam panike kot nekateri tukaj.

Ne glede na to, ali surfam z mobilnim telefonom, Linuxom ali pa s šibenrehnerjem, je promet, ki ga ustvarja zla koda v računalnikih ljudi, ki se arogantno odpovejo varnosti za ceno majhnega egotripa še vedno škodljiv za vse uporabnike interneta.


Jaz se ne odpovedujem varnosti zaradi egotripa. Sploh se ji ne odpovedujem. Moj PC je varen kot prej z FF, pa če se ti na trpalnice postaviš. IE7 uporabljam zgolj zaradi tega, ker mi je pisan na kožo. Ima natanko to kar potrebujem in kar hočem. Spet se bo nekdo oglaso in reko, da morem prvo sprobat drugo, da bom vido kaj res potrebujem. Jaz sem sprobal drugo in ugotovil, da je drugo slabše (vsaj za moje pojme).


- Tabi v IEju imajo super urejeno. Ko odpreš podstran oz link iz neke strani, ti to povezavo odpre takoj za tabom prvotne strani in ne na koncu kolone dvajsetih tabo (kar je sila praktično). Če pustiš IEju da sam rokuje s tabi to stori vzgledno - tukaj je FF brez extensionov neuporaben.

- mouse gestures ff nima. Ja z extensionom jih dobiš bla bla bla. Primarno jih nima. Za IE tudi lahko snameš dol maxthona ipt, ki jih ima. No, vsaj za tiste, ki jih potrebujete. Jaz jih ne, ker imam Logitechovega glodalca MX500, ki ima stranske tipke in pri meni mouse gestures odpade, saj je neuporaben v mojem primeru.

-RRS ima IE7 dost bolj elegantno rešeno kot FF. Enkrat se vsedi poleg in objektivno primerjaj zadevo. Noben ti ni reko, da jo moraš uporabljat v nedogled. Samo primerjaj.

- Quick tabs je super zadeva, če brskaš po večih stranek, kot jih lahko prebavi vrstica za tabe oz. pri kakšni predstavitvi (to smo meli zadnjič na sestanku in je super izpadlo).

- printanje strani ima IE dost boljše urejeno kot FF. To je priznal sam razvijalec od Mozille.

Nobenemu ne vsiljujem svojega prepričanja (kot ti). Uporabljaj kaj ti paše. Jaz pač povem kaj je meni všeč pri sedmici. Nisem pa nobenemu v nevarnost. ;)

Seveda pa govoriš tudi tako, kot da je FF brez varnostnih lukenj. Le zakaj je potem prva verzija prilezla do 6. izdaje ipd tudi 1.5. Predvidevam, da zaradi lepotnih popravkov. :\

Med vsemi tremi velikimi pa je najbolj "varna" Opera. Torej če se ti gre za "varnost" uporabjaj njo. :D
:=)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BendeR ()

jype ::

Point taken.

Zdaj pa še ostalih 99% uporabnikov računalnikov razsvetli, da mi ne bo treba več biti jezen :)

Antares88 ::

Js mam pa naslednjo težavo. V firefoxu mi sedaj ene par strani dela zlo čudno. Npr. pri podnapisi.net mi slik celotne strani sploh ne prikazuje (design pa to). Pa nisem nikoli prepovedal slik s te strani. Sem tudi unistalliral FF in ga na novo inštaliral ampak težave so ostale.
Tkole izgleda:

http://shrani.si/?ffproblemrzbr.jpg][im...


Se komu sanja kako bi to rešil?

Zgodovina sprememb…

Roadkill ::

Ctrl+F5
Ü

Antares88 ::

Roadkill najlepša hvala res. Se prav Ctrl + F5 bo Reload (override cache). Jaz pa zagreto iščem po nastavitvah pa nič ne najdem :\

Še enkrat hvala!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Firefox pospešuje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
808810 (6843) Antares88
»

Slovenci imamo radi Firefox (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
8322021 (15034) veteran
»

[Prelivanje žolča] IE Vs. vsi ostali (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
725266 (5074) snow
»

Firefoxov problem s pomnilnikom je lastnost brskalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
8410234 (7494) MrStein
»

Slovenija druga v popularnosti Firefoxa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
10715120 (12188) MrStein

Več podobnih tem