»

3DS prihaja februarja

Ars Technica - Ob predstavitvi Nintendovega 3DS smo poročali, da niti cena niti datum izida male prenosne konzole še nista znana. To se je zdaj spremenilo, saj so pri Nintendu objavili oba podatka. Kot je običajno za japonski igričarski podjetji, Nintendo in Sony, bodo domači kupci nekoliko v prednosti. V deželi vzhajajočega sonca bo 3DS namreč na voljo že 26. februarja, medtem ko bo do svetovnega izida prišlo približno mesec kasneje, v marcu. Žal prav tako še ni znana svetovna cena, a bo 3DS na Japonskem stal 25.000 Jenov oz. okrog 220 €. Pri Ars Technici poročajo še, da bo prvič na Nintendovi liniji DS mogoče prenašati že kupljene igre, razširitve ter drug DSiWare, pa naj bo to s starejšega DSi, DSi XL oz. 3DS, a le na popolnoma nov 3DS. V paketu bo...

6 komentarjev

Novosti s sveta konzol

vir: Kotaku
Kotaku - Ker konec tega meseca izideta Sony PlayStation 3 in Nintendo Wii, je internet poln različnih mini-testov, predpregledov, govoric in ostalih običajnih stvari, povezani z izidom pomembne novosti. Na strani Kotaku si lahko tako za začetek ogledate, kako izgleda razpakiran PS3 (da, dejansko je v škatli osem kablov).Kljub mamljivim Blu-ray ploščkom, ki jih lahko najdete na fotografijah, zaenkrat niso smeli pokazati dosti več, pripravili pa so tudi nekaj za privržence nasprotnega tabora - kar 7 ur so sezabavali z Wii-jem, natančneje z igro Zelda: Twilight princess.Opisovalec komentira, da je nanj naredila mešane vtise, najbolj pa ga je zmotilo dejstvo, da uporaba Wiimotea (kot pravijo...

2 komentarja

Nove miške in tipkovnice iz Microsofta

Microsoft - V Redmondu so pred kratkim predstavili tri nove krmilne naprave iz serije 8000 - dve miški in en namizni komplet. Glodalca so poimenovali Wireless Laser Mouse 8000 in Wireless Notebook Presenter Mouse 8000, od tega je prvi precej običajen brezžičnik s standardnimi funkcijami (scrollanje v vse smeri, možnost polnjenja, dodatni gumbi in laser namesto LED diode), drugi pa je bolj inovativen. Brezžični Presenter je poleg običajne miške namreč še laserski kazalec, multimedijski daljinski upravljalec in pa naprava za upravljanje prezentacij (preklapljanje med slajdi).

Inovacij je bil deležen tudi tretji izdelek, Wireless Entertainment Desktop 8000, sestavljen iz zgoraj omenjene brezžične laserske miške in tipkovnice, ki je doživela precej izboljšav. Odlikuje jo prenovljen dizajn,...

12 komentarjev

Microsoft na japonskem trgu konzol

Ars Technica - Dežela vzhajajočega sonca je že od nekdaj trg, kjer gre Microsoft-u s konzolami bolj slabo. Razlog je dokaj preprost -- Japonci raje kupujejo domače izdelke iz tovarn Sony-ja in Nintenda, o čemer priča tudi dejstvo, da se je v letu 2006 na Japonskem prodalo več GameCube-ov kot Xbox-ov 360. Ta podatek je toliko bolj presenetljiv, če vzamemo v račun, da je Nintendova zadnja konzola ena slabše prodajanih, poleg tega pa je primerjani model Xškatle od nje celo za eno generacijo pred njo.

A Microsoft se ne bo predal tako enostavno, saj ima v rokavu še enega asa. Oskubljeni paket njihove konzole z imenom Core, ki se je do sedaj prodajal zgolj na Zahodu, nameravajo začeti prodajati tudi malim rumenim. Za lansiranje so izbrali zelo riskanten datum, približno teden pred izidom Sony-jevega paradnega konja, z namero, da mu odščipnejo košček pogače, znalo pa bi se zgoditi ravno obratno -- ljudje bodo enostavno počakali en teden, pravi Ars Technica.

4 komentarji

Xbox360 z bojnimi poškodbami

vir: Gizmodo
Gigabyte - Gizmodo je včeraj objavil zanimivo sliko predelane Microsoftove konzole Xbox360. Za razliko od večine modov, ki temeljijo na LED diodah, hladnih katodah, pleksi steklu in flouroscentnih dodatkih, je predstavljen izdelek povsem nekonvencionalen. Avtor je svojo Xškatlo namreč poskusil umetno poškodovati in obrabiti, tako da se sedaj zdi, kot da bi preživela izkrcanje v Normandiji, kar pa izgleda precej bolj impresivno, kot se sliši. Če si upate kaj več, kot le menjati plastično prednjo stranico vaše konzole, se sprehodite do izvorne novice.

6 komentarjev

Microsoft na dveh frontah. Bo spustil ceno Xboxu360?

DigiTimes - Po Tajvanu se šušlja, da Microsoft zbija cene dobaviteljem sestavnih komponent za XboX360. Vse zaradi prihajajočega Sony PS3-ja, ki bo z 20 GB stal 499 in s 60 GB 599 dolarjev (obe verziji bosta opremljeni tudi z Blu-ray enoto). Za PS3 trenutno celo napovedujejo, da bo imel boljšo startno pozicijo, kot jo je imel Xbox360. Microsoft bi tako rad ponudil Xbox360 Pro, z zunanjim trdim diskom, za dosedanjo ceno 399 dolarjev. Tako naj bi sama konzola postala za 100 dolarjev cenejša.

Cenovna vojna bo za oba velikana še dolga. Sony je že začel "krvaveti", a mu gre v celoti še dobro. Microsoft se po drugi strani pripravlja tudi na dolgo vojno z dvema velikima Appleovima i-jema: iPod in iTunes. Obe trgovski vojni se tudi srečujeta: Zune naj bi bil povezljiv tudi z Xboxom360.

12 komentarjev