» »

Wii bo prinašal profit

Wii bo prinašal profit

Ars Technica - Ko je pred nekaj leti Sony s svojim Playstationom 2 kljub tehnični inferiornosti v veliki meri dobival bitko proti prvi inkarnaciji Xboxa, je Microsoft poskušal z najrazličnejšimi potezami za pridobitev kupcev -- med drugim je tudi znižal svoje cene do te mere, da je konzola podjetju prinašala negativne poslovne rezultate, vse za ceno dolgoročnega uspeha. Od tistih časov se je ta trend razširil na večino proizvajalcev, tako Microsoftov trenutno najnovejši Xbox360 kot prihajajoči Playstation 3 se bosta prodajala za manj denarja, kot sta dejansko vredna (vsaj sprva), dobiček pa bosta prinesla iz prodaje iger in dolgoročno s pocenitvijo izdelave komponent.

Nintendo pa je ubral drugačno pot -- čeprav bo svojim kupcem Wii ponujal po rekordno nizki ceni, bodo z njim vseeno služili. Ob načrtovanju konzole so njene gole hardverske zmogljivosti pustili ob strani in raje razvili inovativen vmesnik, s čemer so žrtvovali določen del (predvsem grafične) zmogljivosti, bodo pa možgani v njihovi škatlici izdelani v okviru preverjenih industrijskih procesov, kar jim bo prihranilo veliko zelencev. Pametno načrtovanje ali poteza v sili? Ne vemo, dejstvo pa je, da bo Wii že v osnovi profitabilen.

7 komentarjev

NorK ::

mogoče pa kar oboje. raje imam super igralnost in slabšo grafiko kot pa super grafiko in bedno igralnost. sicer ne mislijo vsi tako, ampak mnogo pa jih. verjetno je med takimi še največ "starih mačkov".

Rapsey ::

Pametno načrtovanje ali poteza v sili? Ne vemo, dejstvo pa je, da bo Wii že v osnovi profitabilen.

MS in Sony imata druge panoge na katerih služita in lahko vlivata denar svojim game divizijam. Nintendo nima te opcije. Ni ne pametno načrtovanje ne poteza v sili, preprosto edino kar lahko naredijo.

Kato ::

Wii bo po moje kar hit, samo ime bi lahko drug izbral. V Evropi za 250€, men se zdi kot kr spremenjliva cena , zgleda zelo zabavno, verjetno moja prva konzola.

Hux ::

nevem kdo bo to drek kupo. Grafika in procesorska moc iz leta 2000. Samo da lahko mahas okol? Ne hvala! :\

SleepLess ::

Jaz naprimer:)Pod pogojem da bo vsaj pol tako zabavna kot je to prikazano na videotih. Mislim, da je nintendo zadel terno z tole konzolo in bo taksen hit kot kaksen super nintendo (remember the old days:P).

klemen22 ::

Wii bo po moje kar hit, samo ime bi lahko drug izbral. V Evropi za 250€, men se zdi kot kr spremenjliva cena , zgleda zelo zabavno, verjetno moja prva konzola.

Men se zdi malce drag glede na to da (kot je rekel že nekdo pred mano) tehnologija izvira večinoma že iz GameCuba oz. je pač izboljšana z X procentov. Glede imena se pa strinjam: bolje bi bilo obdržati Revolution. ;)
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

hamax ::

mogoce bo to moja druga konzola :D
prva je bla super nintendo(se zdej kdaj odigram mario kart).
no sigurno pa bom, predn kupm, pocaku, da cena mal pade, ker cca 60k se mi zdi prevec.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony prodal 5,3 milijona konzol PlayStation 4, Microsoft zaostaja

Oddelek: Novice / Konzole
4113925 (11587) dope1337
»

OUYA - Revolucija konzol ! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Konzole
10017919 (13528) BaToCarx
»

Nintendo je predstavil Wii U

Oddelek: Novice / Konzole
4212657 (9493) Gandalfar
»

Microsoft z gverilsko taktiko ob izidu PlayStation-a 3

Oddelek: Novice / Konzole
446310 (3771) mtosev
»

Pusti službo, da lahko dobiš PS3 (in jo raztelesiš) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Igre
10511094 (8697) @LOL

Več podobnih tem