» »

Pri Mozilli zgroženi nad Appleovim korakom

1
2
»

RejZoR ::

Hja, Windows Update je tle svetlobna leta pred tem updejterjem. Lahko nastaviš da nalaga avtomatsko, da sname in te vpraša oz da te samo vpraša in sname kasneje ko potrdiš.
Potem imaš še opcijo "Hide update" da se znebiš updata ki ga nočeš nikoli naložit in slično. Tko da kar se tega tiče kapo dol MS-ju. Sicer pogrešam avtomatično naloži in počakaj da potrdi uporabnik, ker s mi je dogajal da se je zadeva updejtala ponoči in rebootala kljub temu da sem mel zagnane torrente, mulo in 3D render program. Ampak ajde, mam zdej da sname in nato ročno potrdim pa je kul.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Jux ::

Naj najprej povem da sem uporabnik Applovega iPoda (že nekaj sem jih zamenjal) in načeloma nimam nobene želje sovražit njihovih SW rešitev. Je pa kar nekaj razlogov zakaj mi gre na pcju žešče na živce:

1. Če hočem update-at firmware na iPodu, moram uporabit iTunes. (le teh drugače nebi imel naloženih, ker mi winamp omogoča vse kar rabim glede predvajanja glasbe in update-anja ipoda)
2. Če hočem inštalirat iTunes, moram inštalirat tudi Quicktime (le tega nebi imel naloženega ker, 1. obstaja quicktime alternative in 2. ker je quicktime obupen program (NE OMOGOČA CELOZASLONSKEGA OGLEDA!!!!!))
3. Če nisem previden dobim na svoj računalnik inštaliran še Safari (ki mi poleg opere in firefoxa ne koristi natanko NIČ).
4. Vsi te popravki (recimo za iTunes prihajajo nonstop) so težki cca. 100mb, kar pomeni da brezveze obremenjujem svoj link in svoj sistem z nepotrebnim bloatware-om.

Apple je bolj uporabniku prijazen, vendar samo če uporabljaš Apple software. Če želiš uporabljat kaj drugega - F-YOU. :D
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

jype ::

Hja, prav ti je, kaj pa uporabljaš OS za telebane... Saj ti Apple ponuja rešitev na ključ - kupi jo!

ender ::

LordJimi: tudi če nameščaš preko WU, moraš namestitev IE-ja posebej potrditi (sicer ti ga downloada, vendar se zažene običajen namestitveni program, kjer lahko namestitev prekineš), poleg tega pa lahko nastaviš tako, da ti IEja ne ponuja več.

Jux: če iTunes ni nameščen, z WinAmpom ne boš mogel nalagat stvari na iPoda (vsaj pri moji sestri ni delovalo).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

roli ::

Dvomim, da quicktime ne omogoča celozaslonskega pogleda. Vsaj tisti v OSX ga. Je pa res, da je bolj kot ne obupen program!
http://www.r00li.com

Jux ::

QT meni pod windows xp ne omogoča celozaslonskega pogleda (upgrade to PRO piše). Meni updata ipoda tudi brez itunesov.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Mavrik ::

Dvomim, da quicktime ne omogoča celozaslonskega pogleda.


Quicktime na windowsih ne omogoča celozaslonskega pogleda. Kvečjemu se okno razširi čez zaslon.
The truth is rarely pure and never simple.

MTm2H37rqt7B ::

PRO verzija omogca fullscreen.

PARTyZAN ::

:))

Jux ::

PRO verzija omogca fullscreen.


PRO stane, quicktime alternative je brezplačen. 1+1 = 2?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

bojsi ::

Čakajte malo,

imam čisto navaden Quicktime instal pod Visto in pravkar gledam nek trailer v fullscreenu (CTRL+F).

LordJimy ::

Tudi za iTunes in quicktime alternative obtaja resitev. Pac je potrebno malo pogooglat ampak da se resit da ne namesti quictime! Je pa zanimivo da vecina Win + iPod suerjev ne moti uporaba iTunes za nalaganje in posodabljanje iPoda. Kot drugo je sam iTunes precej zmogljiv predvajalnik kateremu moras dati nekaj casa da se privadis na njega uporabo. Pa ce ze kritiziramo apple softare za win...Kolk pa ostalih programov, ki so samo za win ne deluje kot bi morali. Celo tisti, ki so od MS iz neznanih razlogov prenehajo delovati pravilno po namestitvah popravkov. To se pri apple ravno ne dogaja ;) Pa men se nekak dozdeva, da vas je vecina tukaj, ki veste rokovati z racunalniki in ste toliko pismeti, da preden kliknete update tudi kaj preberete in odkljukate stvari ki jih ne zelite na svojem PC.

Matek ::

Quicktime, vsaj na OS X-u, do nedavnega ni podpiral full screena v osnovni verziji, kar je bilo popolnoma gay. Od Leoparda dalje pa mislim da je mozno.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Jux ::

Kot drugo je sam iTunes precej zmogljiv predvajalnik kateremu moras dati nekaj casa da se privadis na njega uporabo. Pa ce ze kritiziramo apple softare za win...Kolk pa ostalih programov, ki so samo za win ne deluje kot bi morali. Celo tisti, ki so od MS iz neznanih razlogov prenehajo delovati pravilno po namestitvah popravkov. To se pri apple ravno ne dogaja ;) Pa men se nekak dozdeva, da vas je vecina tukaj, ki veste rokovati z racunalniki in ste toliko pismeti, da preden kliknete update tudi kaj preberete in odkljukate stvari ki jih ne zelite na svojem PC.


1. iTunes na žalost ni dovolj zmogljiv program.
2. ne maram uporabljat nobenega programa, ki mi skuša poturit nekaj kar ne rabim. (MSjevega, Applovega ali kakega drugega).

Ne vem zakaj je treba apple v tej zgodbi sploh poskušat zagovarjat... Grda in neumna poteza.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

roli ::

No kaj je bilo v OSX podprto pred leopardom ne vem. VEm pa, da v Leopardu quicktime čisto lepo, da sliko na full, če to želim.

Kar se pa itunesa tiče - meni sicer ni eden izmed najljubših programov ampak je čisto OK za predvajanje glasbe, res pa je, da potrebuje nekaj navajanja. Ni pa lepo, da Apple vsiljuje svoje programe za nalaganje glasbe na predvajalnik - ampak ni edini. Najljubši predvajalnik glasbe zame pa je tako ali tako amarok - na žalost linux only, čeprav naj bi nekoč prišla podpora tudi za OSX.
http://www.r00li.com
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple izdal iOS 5, iTunes 5, iCloud in Mac OS X 10.7.2

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
2711610 (9381) MrStein
»

Apple iPad kompatibilnost

Oddelek: Mobilne tehnologije
226964 (6469) MedusasPath
»

Microsoft v pričakovanju Windows Phone 7 pokopal iPhone (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6610499 (8190) Lonsarg
»

Pri Mozilli zgroženi nad Appleovim korakom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
648797 (6349) roli

Več podobnih tem