»

"Test" Media Playerja 11 in Urge spletne trgovine

Washingtonpost - Microsoft je prejšnji teden izdal testno različico Media Playerja 11, ki bi mu naj med drugim pomagal s prestola multimedije vreči tam trdno zasidranega Appla. To želi doseči z integracijo predvajalnika in MTV-jeve spletne trgovine Urge. Kako se je Microsoft torej lotil tega problema?

Glede na zapis na Washingtonpostu, ne preveč dobro. Medtem ko pohvali uporabniški vmesnik, se avtor sestavka pritožuje nad več stvarmi, kot je recimo nezmožnost predvajanja kupljenih pesmi na starejših predvajalnikih. Zaenkrat je slaba tudi prenosljivost, saj Media Playerja 11 ni moč namestiti na dlančnike, če pa se pesmi kopira na drug računalnik, pa jih tam nov predvajalnik obravnava kot najete, dokler se jih tudi tam na novo ne prenese iz spleta. Avtor zapisa pa tudi pogreša dodatke, kot so na primer seznam pesmi ali ovitki albuma ob nakupu celotnega albuma. Očitno bo storitev potrebovala še nekaj časa, da bo dozorela...

5 komentarjev

Windows Media Player 11

Slo-Tech - Danes je Microsoft izdal naslednjo verzijo predvajalnika Windows Media Player 11 (WMP11). Za nekatere to še ni čisto pravi izid, saj je trenutno predvajalnik še v beta razvoju. Istočasno je MTV v sodelovanju z Microsoftom ponudil storitev pod imenom Urge, ki pa je trenutno namenjena samo tržišču v Združenih državah.

Novosti WMP11 zajemajo spremenjen vmesnik, lažje upravljanje z glasbo, integracijo z Urge... Več informacij najdete na uradni strani WMP11, kjer si lahko predvajalnik tudi prenesete. Za vprašanja in odgovore pa lahko uporabite že obstoječo temo.

65 komentarjev

Microsoft + MTV, novi popravki, Office XML

več strani - Microsoft se je z MTV dogovoril za izdelavo storitve za prodajo glasbe, s katero bo MTV konkuriral Applovi storitvi iTunes. Rešitev so poimenovali Urge, vsebovala bo več kot dva milijona skladb in internetni radio. Za uporabo si bo potrebno namestiti novejšo vrazličico predvajalnika Windows Media Player.

Kot smo že vajeni, nam Microsoft vsak drugi torek v mesecu (z redkimi izjemami) postreže z novimi popravki. Tokratna zanimivost je posodobitev Windows Malicious Software Removal Tool, ki je sposoben odstraniti Sonyjev rootkit, o katerem se je pred kratkim veliko govorilo.

Za konec še nekaj tednov stara poslastica: prihajajoč Office 12 prinaša nov format zapisa, ki je poznan po končnici docx. Ta bo vsebino zapisal po standardu XML in ga boste lahko prosto uporabili brez strahu pred kakšnimi patentnimi tožbami.

Hočeš-nočeš, Office 12 piše novo zgodovino o uspehu. Nekateri smo jo že preizkusili. Je odlična!

63 komentarjev

Microsoftov odgovor Applu. In HP-ju.

Google News - Že ta teden naj bi Microsoft ponudil storitev MSN Music, ki se bo iz oči v oči spopadla z Applovim iTunesom, spletno trgovino digitalne glasbe. V četrtek naj bi izšla nova beta-različica predvajalnika Windows Media Player 10 in z njo naj bi se odprla tudi trgovina glasbe, prav tako v stadiju beta.

V izčrpnem članku na ZDNet napovedujejo, da bo cena posamezne skladbe 99 centov, torej enaka kot pri konkurentu. Zaradi zapisa glasbenih datotek pa naj bi bil MSN Music velikega strateškega pomena za Microsoftov operacijski sistem Windows. Zapis Windows Media, ki ga bo Redmondski velikan razširjal preko spletne trgovine, bo verjetno pripomogel k še večji krepitvi deleža sistema Windows na trgu.

Seveda pa tudi Apple ne bo sedel križem rok. Velikansko začetno prednost pred tekmecem so si že priigrali, k čemur je v veliki meri pripomogel predvajalnik iPod. Slednjega pa je zdaj "posvojil" HP, ki ga bo pod svojo blagovno znamko prodajal od septembra naprej. iPodi s spremenjenim ohišjem bodo...

10 komentarjev

Media Player za Mac OS X

News.com -

Microsoft je v petek brez velikega pompa predstavil različico Windows Media Playerja 9, ki bo tekla na Mac OS X. Multimedijski predvajalnik je oblikovan tako, da se njegova vizualna podoba kar najbolj sklada s podobo Mac OS X, vsebuje pa tudi plug-in, ki omogoči njegovo zaganjanje in predvajanje datotek kar v brskalniku Internet Explorer, Netscape ali Safari.

Zanimivo je, da Microsoft nadaljuje z izdajanjem Media Playerja za Mace, saj so že pred časom objavili, da Internet Explorerja ne bodo več. Kakorkoli že, nova različica je že na voljo na spletu. Klik!

7 komentarjev

Windows Media Player 9 Final

Microsoft -

Med 120 novimi funkcijami, ki jih prinaša Windows Media Player 9, bo vsakdo našel kaj zanimivega. Verjemite, ne boste se dolgočasili! Skušali smo sestaviti seznam desetih najboljših novosti, a jih je bilo preveč.

Zato smo zbrali dober ducat novih funkcij predvajalnika Windows Media Player 9

  • Hitro pretakanje
  • Mini predvajalnik
  • Novi zvočni učinki
  • Čakalna vrsta
  • Spremenljiva hitrost predvajanja
  • Pogled informacijskega centra za WMA in MP3 datoteke
  • Urejevalnik oznak za WMA in MP3 datoteke
  • Urejanje z glasbenim avtomatom
  • Samodejno pridobivanje informacij
  • Samodejni seznami predvajanja
  • Zapisovanje na CDje
  • Podpora za Windows Media Audio in Video 9
  • Pet vrst vtičnikov
Datoteka je na voljo na MS download...

26 komentarjev