»

Samsung stavi vse na enega konja

X-Bit Labs - Samsung Electronics je objavil novico, da ne bodo izdali svojega težko pričakovanega predvajalnika ploščkov, ki naj bi bil sposoben branja Blu-ray in HD DVD-formatov. V The Korean Timesu so se namreč pojavile navedbe Samsungovega podpredsednika, da bodo podporo HD DVD-ju povsem opustili, niti ne bodo izdali nobene hibridne naprave, ki bi bila seznanjena z obema standardoma. Čemu takšen zasuk ni povsem jasno, saj so še do nedavnega zatrjevali, da bodo kot prvi izdali kombiniran pogon. Vselej možna razlaga je, da je odločitev politična, saj bi cenovno dosegljiv pogon prisilil proizvajalce HD DVD-jev v spust cen, kar bi povečalo njihovo priljubljenost.

8 komentarjev

Apple Computers Inc. krcnil Samsung in Apple Corps

EETimes - Samsung je pred dnevi preveč samoiniciativno najavil, da je pridobil procesorski posel za iPode. Za nameček je še "narabutal" GUI svojih mobilnih telefonov (glej povezavo na novice). Apple Computers Inc. je to privedlo do tega, da je drugače razdelil svojo jabolčno pito. Procesorje za nove iPod Shuffle bo dostavljal dosedanji dobavitelj: SigmaTel. Samsungu tako ostaja le posel z iPod Nani, v procesorskem pomenu besede. Za sedanje procesorje ostalih iPodov je zadolžen PortalPlayer.

Število iPodov se bo verjetno še povečalo, saj se je Apple Computers Inc. odločil prodati svoj večkrat nagrajeni spletni študentski informacijski sistem PowerSchool. Le ta omogoča staršem in samim učencem spremljati svoj napredek. Kupec je Pearson - eden večjih založnikov za šolstvo. Kupoprodajna pogodba očitno zavezuje kupca, da se razvije sistem, ki bo omogočal učiteljem in učencem dostop do učnega materiala preko iPodov.

Razrešen je bil tudi konflikt dveh "jabolk" glede še bolj uspešnega...

3 komentarji

Samsungov flash "trdi" disk, Seagate odpušča

TweakNews.net - Samsung bo naslednji mesec na tržišče poslal dve prvi računali z NAND flash trdim diskom, velikosti 32 GB, lastne proizvodnje. Poleg prednosti v manjši porabi energije in tišine pri delovanju (ni gibljivih delov), se flash trdi disk ponaša še z nekoliko manjšo težo, manjšo občutljivostjo, ter večjo hitrostjo dostopa do podatkov. Tako pravijo, da se bo operacijski sistem WIndows XP zagnal do 50% hitreje.



Napravi, ki bosta ta disk prvi vsebovali, sta prenosnik Q30 za 3700 zelencev in ultra prenosno računalo*, ki še nima slovenskega poimenovanja, Q1 za 2430 zelencev. Q1 zna predvajati multimedijske vsebine brez zaganjanja operacijskega sistema.

Seagate bo medtem odpustil 6000...

8 komentarjev

Samsungova "sposoja" GUI in ikon

TweakNews.net - V Samsung-ovih mobilnih telefonih serije Skin, predstavljenih 24 aprila letos, so se znašle grafične (oblikovalske) rešitve iz konkurenčnega podjetja Apple. Nekaj ikon si je Samsung sposodil tudi pri Microsoftu.



Plagiatorsko potezo so opazili na različnih forumih. Vodja oblikovalskega centra, Chung Kook-hyun, je že priznal napako in povedal, da tovrstni telefoni niso več v prodaji. Za vse prodane telefone si lahko preko spleta naložijo nov grafični meni.

Omenjena nezgoda...

1 komentar

Samsung na Applovem zelniku

PC World - Samsung bo ponudil internetno prodajalno glasbe, s čemer bo postal direktna konkurenca Applu in njihovemu iTunes Storeu. Njihovi mp3 predvajalniki do sedaj niso poželi preveč slave, a po novem nameravajo ubrati preizkušeno jabolčno pot in ponudbo podpreti z dodatnimi storitvami - specializirano programsko opremo in že omenjeno spletno trgovino z glasbo. S prodajo bodo najprej poskusili na področjih, kjer se njihovi izdelki že sedaj dobro prodajajo - torej tam, kjer iTunes še ni prisoten.

2 komentarja