» »

gledanje DVDjev na TVju - PROBLEMI SEVEDA

gledanje DVDjev na TVju - PROBLEMI SEVEDA

grex ::

Nekako mi ne uspe gledati filmov na DVD preko televizije. Naj razložim:

- PowerDVD reče, da imam televizijo nastavljeno na preveliko ločljivost oz. paleto (HALO), kar je zelo čudno, glede na to, da to reče šele potem ko pritisnem play, pred tem pa je na TVju slika normalna (kao, da powerDVD neki naredi s signalom šele, ko začne dejansko predvajat film)

- InterVideo DVD 3.0 dela normalno, vendar mi piše, da na TVju ne bo kazal slike brez t.i. MacroVision protection HARDwarea. (a šta ti je sad to). Cracka pa nisem našel..

- Obadva delata normalno, če TwinView izklopim

Mislim, da bi najbolj izi rešitev bila pač dobiti crack, ampak še vedno me pa zanima, kaj to počne PowerDVD, ki bi sicer sliko predvajal.

(še nekaj - A obstaja slučajno kje kakšna stran, kjer NA KRATKO piše vse o problemih, ki jih človek ima z raznoraznimi problemi pri gledanju zaščitenih DVDjev in kako se temu ogniti.)

LP, Grex

TuXterrestrial ::

Imam GF2MX 400 od yuana pa sem imel podobne probleme.
V twin view mi ne dela intervideo v clone načinu. Javi mi da ima probleme z overlay ali neki. ko pa imam vklopljen twin view v raširjen win desktop način in second monitor(TV) nastavljen na fullscreen itd. mi se pa pokaže slika na TV-ju. Ta slika je samo video in ne vpliva kaj delam jaz z sliko na monitorju(INTERVIDEO imam minimiziranga). Lahko pišem v wordu itd., če seveda računalnik zmore...
Nastavitve imaš pod additional setings v display setings...


PS A ima še kdo yuan kartico GF2MX400, da bi lahko povedal svoje najbolše nastavitve in kako je prišel do popolne slike na TV-ju. Meni kljub temu ne rata ravno najbolje.

grex ::

To zadevo sem preizkusil, vendar se mi je računalnik sesu, potem ko sem dal na extended desktop (za katerega sem moral naložiti driverje od kartice, namesto detonaterjev, ki te možnosti ne ponujajo (12 final)).
Potem sem reševal moj desktop, brez da bi moral še enkrat sve inštalirat,... no ko mi je ratalo sem probal z XinX dvd playerjem, ki je pa napisal naslednje:

MACROVISION VIOLATION........

KAJ JE TO!!!!!!!

lp, Grega

BlackHole ::

Macrovision je zaščita pred snemanjem DVD-jev na VHS. Najboljši program za predvajanje DVD-ja na TV je TV TOOL ali TVCC 2000, odvisno kakšen čip imate na grafični (Brooktree ali Chrontel). Poiščite ta program, je res prava zadeva, odstrani tudi macrovision zaščito in odstrani črne robove (kao, jaz jih nikoli nisem imel).
Na začetku, ko sem kupil geforce2 mx, sem lahko filme gledal celo v CLONE načinu, zdaj z novejšimi diverji mi to nikakor ne uspe več. Če ima kdo WINDVD 3.0, mi naj pove če gre predvajat film z diska enako kot z DVD-ja, to pomeni z podnapisi in vsemo ostalimi dodatki, ker zaenkrat mislim da je to delovalo samo za WINDVD 2.3.

TuXterrestrial ::

Ja TV tool je cool, ampak imam jaz problem, ker ima ta nov chrontelov čip gor, ki ga noben program ne prepozna(ne tvtool , ne tvcc200)
Čakam na nov tvtool!

zile ::

WinDVD in PowerDVD, uporablji preko DVDGenija, ki "prelesiči" macrovision kodo.

singular ::

emm, jst sm dons na tv prklopu in hotu gledat en dvd pa ko sm dal play je slika enostavno postala crna zaslisal sem zvok od filma (ki je kazal na to da se je film pricel) ampak slike pa nobene, pol sm restartnu kisto.. zanimivo je da divxi in mpeg 1 filmi normalo delajo fullscreen z win media player.. bom se enkrat probal prek dvd genia ce bo kej pomagal..

BlackHole ::

Newman, kak čip imaš točno?

boss_y ::

Lepo bi bilo, če bi kdo povedal kje se kakšne drajverje dobi.>:DNo, pa brez zamere!

TuXterrestrial ::

Chrontel 7008

Radiant ::

Kot prvo GF2 MX 400 ali 200 ne obvladata video overlaya na 2 zaslonih za hardwerskim pospesevanjem.Ce imas probleme samo ob gledanju DVDjev potem to kot je bilo ze prej omenjeno leza to na macrovision protekciji.Odvisno od tega kaksen cip uporably tvoja graficna je tudi to ali zna decodirat macrovision in ga potem izdati na TV zaslonu!(pri nvidia graficnih ti to pise v info toolbaru pri settingih.
Serco mas ce mas bokthree cip ker ta to obvlada za druge pa ne vem).Probaj tudi NVmax utility brez twinviewa za tv out!

Jaz osebno imam Atijeve Rage128 in AIW radeon graficne kertice in seveda teh tezav nimam zaradi rage theater video procsorja ampak lahko probas najti kakse macrovision hack na internetu in potem pogledas ce ti odstrani macrovision protekcijo.
ce pa to ne dela pa se imas vedno moznost dvdje ripat in potem sorce file gledat v power DVDju ali bilo cem kaj uporabljas.

AntiC ::

Ke se da dobit ksn dobr tvtool. LINK prosm8-)

TNT2 ::

Dejti mi povedat kaj jst lahko sploh naredim s tem TwinViewom.
Kartico povezes na TV pa laohk gledas?
A lahko kj snemas z videa npr....?
CAR!

BlackHole ::

Newman, mislim da imava enak čip, jaz z TVCC programom lahko gledam DVD-je na TV (preko compozitnega izhoda). Sem pa imel nekaj časa težave, kadar sem zagnal TVCC, mi je skoraj vedno neke erorje izpisovalo, vendar se je program kljub temu zagnal (včasih sem moral ponovno zagnati
računalnik) in sem lahko potem gleda. Zadnje čase pa se program (ista verzija) lepo zažene in dela brez kakih problemov, pa nisem kakih driverjev menjaval ali karkoli spreminjal.

Če bi malo sami poiskali, vas tudi ne bi pobralo, TV tool in TVCC

AntiC ::

Tnx8-)

BlackHole ::

Na snemanje pa pozabi, ker zasede preveč prostora.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako v Gf2 na Tv-ju slika čez cel Tv?

Oddelek: Pomoč in nasveti
7859 (779) franc3e
»

Kje je Twinview?

Oddelek: Pomoč in nasveti
111196 (1031) gonilnik
»

TV-Out

Oddelek: Pomoč in nasveti
5798 (704) BC3
»

Cyberlink POWER DVD

Oddelek: Pomoč in nasveti
5977 (837) BlackHole
»

TV out in geforce mx in ostali

Oddelek: Zvok in slika
61240 (1034) Filo

Več podobnih tem