»

Malware ohromil tisk časopisov po ZDA

vir: Maxipixl

vir: AP News
AP News - Ob vseh tegobah, ki zadnja leta tarejo tisk, se je pozornost glede informacijske varnosti očitno pomaknila preveč v ozadje. Tiskarne Tribune Publishinga, založnika mnogih znanih ameriških časnikov je namreč prizadel malware neznanega izvora, zaradi česar danes niso izšli Chicago Tribune, Los Angeles Times, New York Daily News, Baltimore Sun, Orlando Sentinel in še nekateri drugi mediji.

Zlobna koda, ki so jo odkrili v petek, je prizadela delovanje zalednih sistemov, ki centralno skrbijo za izdaje in njihovo tiskanje po vseh podružnicah Tribuna. Los Angeles Times je citiral neimenovani vir, ki je incident opisal kot informacijski napad s strani neke tuje države, sicer pa se z zadevo že...

18 komentarjev

Kopiranje HD DVD in Blu-Ray vsebine uspešno

Ars Technica - Večini naših obiskovalcev je znano, da je bil algoritem za zaščito pred kopiranjem DVD-jev, Content Scramble System - CSS, tako enostavno zlomljiv, da bi se kodo dalo natisniti na majico (trenutni rekord je 434 bytov). Zato je bilo treba pri novi generaciji zapisljivih medijev poskrbeti za močnejši algoritem – AACS. Vendar, zaščita je močna točno toliko, kolikor je močan njen najšibkejši člen.

Kako so uspeli kopirati vsebino? Prav enostavno, "pritiskali" so tipko Print Screen. Ta ukaz omogoča, da se digitalno zajame vsaka slika natančno tako, kot je prikazana na zaslonu. Ker pa bi bilo izredno duhamorno sedeti pred računalnikom in pritiskati tipko, je delo opravila skripta. Vsaka zajeta slika (frame) je bila dolga 2 MB, računalnik pa je bil dovolj hiter, da je bil sposoben zajeti 30 slik na sekundo. Za standardni 90 minutni film to pomeni 162.000 sličic, oziroma približno 324 GB prostora na disku. Zvok mora biti zajet posebej in potem vstavljen v film. Ni tako trivialno, kot se...

32 komentarjev

Zaupni japonski jedrski dokumenti dostopni preko P2P

Crypto-Gram - Najnovejša številka Crypto-Grama prinaša zanimivo zgodbo, povezano z varnostjo jedrske elektrarne na Japonskem.

Vodstvo neke elektrarne je namreč svojemu pogodbenemu sodelavcu dovolilo, da je v njihovo interno omrežje vključil svoj prenosni računalnik. Ta oseba si je na računalnik prenesla zaupne dokumente, hkrati pa je imela na njem nameščen program za razdeljevanje datotek preko P2P. Podrobnosti zgodbe sicer niso znane, kaže pa, da je bil računalnik okužen z virusom, ki je omogočil dostop do vseh datotek preko P2P - in jedrske skrivnosti so bile kar nekaj časa na voljo celotnemu internetu.

Japonska vlada je kasneje zaprosila vse uporabnike interneta, naj datotek ne razširjajo dalje. Kaj več pač ne morejo storiti ... Žal je bilo podobnih varnostnih incidentov še nekaj.

12 komentarjev

Nič več kopiranja DVD?

Los Angeles Times - Slashdot poroča, da so pri Macrovision razvili novo zaščito pred kopiranjem DVD-jev, ki naj bi zmedla kar 97 odstotkov sedanje programske opreme za njihovo kopiranje (bomo torej kopirali z ostalimi tremi odstotki?!), po drugi strani pa bo še vedno združljiva z današnjimi bralniki in ne bo vplivala na kvaliteto slike. Macrovision še poudarja, da Hollywood vsako leto izgubi milijardo dolarjev od 27,5 zaradi kopiranja DVD-jev in da vsako leto izdajo stotine milijard DVD-jev (kar očitno ne drži!).

Macrovision je že sedaj največji ponudnik zaščite za onemogočanje analognega presnemavanja, kar pa v dobi DVD-jev nekako ni več moderno, saj lahko film 'zripamo' na disk v nekaj minutah. Zaradi tega je potrebno razviti zaščite pred digitalnim kopiranjem, pravi Danny Kaye, podpredsednik pri 20th Century Fox Home Entertainment.

Kljub temu ostajajo mnogi ob Macrovisionovi ponudbi skeptični, da jim je res uspelo kaj inovativnega. RipGuard, kakor se tehnika imenuje, naj bi preslepila programe...

16 komentarjev

Nov TV čip v Xboxih

The Register - Microsoft je, tako The Register, že pričel odpošiljati nov FS454 čip podjetja Focus Enhancements izdelovalcem konzol. Dotični čip bo nadomestil dosedanji TV čip in ima bo besedah izdelovalcev same pozitvne lastnosti: podpira več TV in ostalih visokoresolucijskih formatov, izboljšana je zaščita proti kopiranju DVD-jev (Macrovision 7.1), za povrh pa stane celo manj kot njegov predhodnik. Kot je znano, je Microsoft čip naročil že davnega maja 2001, sedaj, natanko dve leti pozneje, pa prihaja do končnih kupcev. Klik!

1 komentar

Xbox modchip

vir: XBox
XBox - Honkonška firma lik sang je izdala več "mod" čipov za Microsoftov xbox.

Xbox Mod čip ne bo zmožen samo predvajanja/igranja lastnih varnostnih kopij in raznih vnosov, ampak bo odprl tudi čisto novo poglavje pri izdelavi konzol. Xbox-ova arhitektura in nabor temelji na arhitekturi osebnih računalnikov, DivX predvajalnikih, VCD predvajalnikih, pa tudi Linux bo možno poganjati na xbox-u.

Tisti, ki bi hoteli presnemavati filme, naj uporabljajo Xtender.

Kopiranje DVD-jev bo zanimivo z Messiah X (MX), ki pa je trenutno še v povojih.

Neox kot prvi najavljeni uradni mod čip pa bo ostal samo govorica.

Več informacij : tukaj

5 komentarjev