» »

Microsoft podučuje Firefox o varnosti

1
2
»

MrStein ::

Finta je, da piše "Mlcrosoft Corp." ( razlika v eni črki ) in to noben ne bo šel z lupo kontrolirat.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

darkolord ::

Zanimivo :D
Ampak nism še vidu nobenga tazga...

eX ::

Saj vem, da je že malo staro pa vseeno... ne mislim posegati v razne FF vs IE vojne in dokazovanja - uporabljam oba brskalnika, nastavljena tako, da dopuščata normalno skakanje s strani na strani brez večjega tveganja vendar... Bi kdo naredil mičken test? Sam zato, da ne bo le toliko čvekanja in teoretiziranja. Z obema (najnovejšim FF in najnovejšim IE) obišči znano cracks.am stran in nato skeniraj PC z BitDefenderjem (lahko shareware).
Nekako sumim da bo po testu ponosni lastnik mlajšega brskalnika malce bolj pozoren na določene stvari ugotovil, da ni vse tako lepo, kot se da vsepovsod brati.

Nekoliko moteče so tudi default nastavitve FF-ja. Le zakaj hudiča me ta brskalnik na vsakem javnem PC-ju sili, da grem vedno čez nastavitve in disablam stvari, kot je napr. avtomatsko shranjevanje gesel. Tega pač nihče ne mara... "Zavednejši" uporabniki bodo seveda znali povedati, da to pač ni težko disablati, kar je res, vendar ta program ni namenjen le njim. Večina priložnostnih vsakodnevnih uporabnikov pač ne bo šla v vsakem cybercafee-ju ali drugi e-točki čez celotne nastavitve vsakega programa, ki ga imajo namen uporabiti. O tem in podobnih aspektih nihče ne piše. Kot da so zlorabe le v domeni poznavalcem, izurjenih coderjev, hackerjev... FF pa še vedno avtomatsko logira in shranjuje gesla v polovici (ali več) javno dostopnih PC-jev širom Slovenije (ki imajo ta program seveda nameščen). To o polovici pišem le okvirno - verjetno je to velika večina, ne le polovica.

Verjetno bo to kak oboževalec FF-ja razumel kot napad na njegov priljubljen brskalnik in zagovarjanje IE-ja, kar pa sploh ni res. Prav malo me briga za IE, o katerem je bilo vsepovsod že dosti napisanega. Želim le poudariti da ni vse tako belo/črno, česar pa se ena (ofenzivna) stran pogosto ne zaveda.

Gandalfar ::

eX: ceprav, a ni to naloga adminov tistega sistema? Default firefox je pac namenjen home userjem

Morda bi bilo za razmislit o vprasanju pri instalaciji kaksen nabor nastavitev zelis

Daedalus ::

>Nekoliko moteče so tudi default nastavitve FF-ja. Le zakaj hudiča me ta brskalnik na vsakem javnem PC-ju sili, da grem vedno čez nastavitve in disablam stvari, kot je napr. avtomatsko shranjevanje gesel.

To pa nekako ni problem brskalnika, ampak (ne)znanja admina javnega sistema. Ko vidiš drugič kaj takega, rataj malo tečn in komu povej, da tako pač ne gre...

Mamo na FDV-ju v cyber kafiču tud prave bisere... Na tistih mašinah še vedno lavfa Firbird 0.7 verzija in ene strani se res ne dajo več normalno odpirat. Recimo S-T...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

64202 ::

A nima firefox tudi "safe mode"? Ce pogledas v program files -> mozilla firefox.

eX ::

Seveda, strinjam se, da bi bilo z ustreznim skrbništvom javno dostopnih PC-jev to in še marsikaj drugega ustrezneje urejeno, vendar, ker to pač ni, se mi zdi primerno iskati rešitve, ki bi deloma nadomestile neznanje ali pa samo brezskrbnost administratorjev sistemov. S tem nikakor ne želim povedati, da lahko katerikoli sistem v celoti to nadomesti (niti slučajno), vendar pri takšnih čisto osnovnih nastavitvah, ki zahtevajo le par klikov, ki pa se ponavadi ne zgodijo, dokler tipkovnice ne prime v roke kdo, ki se zaveda tega in mu je pomembno...
Nekdo tu pravi, da je FF pač za domače uporabnike. S tem se sicer ne strinjam, vendar če je res tako, je že to ena črna pika za FF. Nihče namreč ni nikoli rekel da je IE le za domače uporabnike. Le zakaj bi bil en mega oh in sploh tako odličen browser namenjen le domačim uporabnikom?

64202 - z safe mode ali brez, omenjal sem default nastavitve, ki so v večini primerov sprejete kot standard na potencialno škodo uporabnikov. In spet, ne bom se spuščal v IE default nastavitve o katerih ste že vse povedali. Pišem pač o FF - ki ga čedalje bolj tudi sam uporabljam, čeprav priznavam, da se tudi zadnji updatan IE odlično obnese pri straneh, kjer mi je še pred nedavnim navlekel vsakršno nesnago.

Gandalfar ::

Kaj pa iz druge strani. Ko prvic pozenes firefox te vprasa, ce zelis shranjevati gesla. Ce takrat reces 'Nikoli' in za nobeno stran. Te ne bo spraseval.

Moj firefox doma si recimo ne zapomni gesel. Pa nisem nic v menijih nastavljal samo na vprasanje sem odgovoril.

Ali je to res problem brskalnika, ce admin ni toliko pri sebi da bi pognal browser in malo poklikal po webu, da vidi ce dela oz. v tem pogledu je FF enak IE.

Gundolf ::

Default nastavitve pač ne morejo biti univerzalno najboljše. Jaz bi rekel da morajo biti take, da je z njimi zadovoljna večina ciljne publike, se pravi najverjetneje uporabnikov brez vsakega predznanja (svojo ciljno publiko verjetno poznajo razvijalci brskalnikov sami veliko bolje od nas). Ostali z malo več znanja si jih lahko malo prilagodijo (in večina ljudi si jih bo prilagodila, ker se okusi razlikujejo v neverjetnih detajlih). Če pa "admini" v cybercafeju, ki bi morali vsaj približno poznati svoje sisteme, ne znajo nastaviti svojih brskalnikov, potem je to pač za njih slaba reklama. To njihovo nevednost bodo prej ko slej opazili tudi uporabniki, še sploh če jim v konkurenčnem kafiču ne bo brskalnik nikoli zatežil z vprašanjem, če želijo shraniti geslo.

Malo torej pazi za kaj kriviš posamezen brskalnik (oz. razvijalce) in za kaj skrbnike - admine ali sebe.

Tvoje pisanje je tako, kot bi dal Windowsom črno piko ker ti po inštalaciji za default ločljivost nastavijo 1024x768, pa čeprav imaš ti 21" monitor. :\ (Tu ne omenjam linuxa - čeprav je verjetno podoben primer, ker nimam pojma kakšno resolucijo ti ob inštalaciji ponudijo X-i :D)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoftov protivirusnik prihaja tudi na macOS

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
256722 (5259) AštiriL
»

Skype beta prispel v brskalnike

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
206950 (3703) radmannsdorf
»

Podjetja nasprotujejo firefoxovi politiki bliskovitih izdaj (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
8121813 (18186) Poldi112
»

Nov napad na Firefox: Firefox ne zagotavlja anonimnosti

Oddelek: Novice / Varnost
385996 (3936) Matevžk
»

Kateri internet browser ?

Oddelek: Programska oprema
401913 (1517) Roadkill

Več podobnih tem