» »

nostradamusove prerokbe - WW III

nostradamusove prerokbe - WW III

accom ::

Sodeč po temle

http://www.nostradamusonline.com/sample...

nam ni ostalo več prav veliko časa.

Vprašanje: populizem ali pač ne?

[ Loža dragi moji, loža... -- BigW ]
Regret is a hope for a better past.
  • spremenil: BigWhale ()

Freezy ::

2006-2012
zanimivo

Mati ::

A ni že blo tole 1994, 1999, 2000, 2001....

;-) ::

Eh to so sam prazne besede... Za leto 2000 so tud napovedovali konec sveta pa to.

Ne verjamem u telo rad bi vas vidu u srce:D

Dr Evil ::

Je ta Nostradamus že kaj prav prerokoval?

Vikking ::

Jah Nostradamus naj bi kar dosti stvari točno napovedu. Je pa res da so njegove prerokbe pisane v verzih, mislim da v stari francoščini. Tako da se že pri samem prevajanju zatakne, potem pa še to da si lahko verze povsem različno razlagaš.

;-) ::

aham..a lahko kdo na SIMPLE način razloži na kaki podlagi pa je to prerokoval???

Ziga Dolhar ::

He was a little bit special ...
https://dolhar.si/

Avenger ::

Em, če se ne motim imajo Nostradamusove prerokbe množico različnih interpretacij in ko se nekaj primernega zgodi, nekdo samo interpretira verze na način, da klapa z dogodki in folk skače v zrak od začudenja. Poglejte dnevni horoskop, isti šit.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

;-) ::

Če horoskop prebereš celi-vse simbole,se v vsakem najdeš! Tak je to pomoje... Tak fjst dvoumno napisano da je lahko vsaka katastrofa not al je pa ni:D

Vikking ::

eweer: Povedano tako na hiter, se je striček ukvarju z alkimijo in črno magijo. Kako je napovedoval prihodnost pa naj bi zgledalo tako, da je v vedro nalil vodo, potem je bojda vidu kaj se bo zgodilo.

klemen22 ::

eweer: Povedano tako na hiter, se je striček ukvarju z alkimijo in črno magijo. Kako je napovedoval prihodnost pa naj bi zgledalo tako, da je v vedro nalil vodo, potem je bojda vidu kaj se bo zgodilo.

In verjetno med "procesom" spil par litrov vina.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

SavoS ::

Pa še kakšnega bolj močnega skadil....>:D
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Phoebus ::

...ah, brišem, nič pametnega za povedat :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Phoebus ()

Alexius Heristalski ::

Poglejte dnevni horoskop, isti šit.

Horoskopi, hehe ... Se kdo spomni prijatelja Dirka Gentlyja, ki je pisal horoskope? Ker je vedel, kdaj je bil Dirk rojen, je za njegovo znamenje vedno zanalašč napisal nekaj nesramnega ... in naklada časopisa je padla skoraj za eno dvanajstino. ;-)
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

gkovac ::

O Nostradamusu sem prebral par knjig in za njega ne morem reči nič drugega, kot da je bil genijalc. Kaj pa je z njegovimi prerokbami pa bi se dalo špekulirati na veliko.

Kot je že nekdo (beri zgornje poste) omenil, je pisal v verzih, ampak ne zato, ker bi to hotel ampak zato, ker je imel v takratnjih časih okoli sebe budna očesa Svete Inkvizicije ki bi mu za vsako napako zagotovila brezplačno ogrevanje na grmadi. Napovedal naj bi marsikaj (Hitlerja, smrt angleškega kralja, papeža...), ampak problem ni pri njemu, temveč pri njegovih prevajalcih, saj se da njegove verze raztolmačiti na sto in en način.

Tip je bil visoko izobražen, njegovo pravo ime pa je Michel de Nostredame se je pa na veliko nagibal k okultizmu, alkimiji, magiji in tako naprej. Za svoja videnja si je pomagal z raznimi drogami, da je dosegel željeno stanje "videnja".

Kaj je res in kaj pa ni pa najbrž nikoli ne bomo vedeli. tukaj pa imate link do Nostradamusa v Wikipediji (zanimivo branje)
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gkovac ()

xlarge ::

Ti si pa prebral neobjavljene prerokbe Nostradamusa a ne da? (isto moja babica:P pred leti )
Sem tud jst enkrat malo poškilil v knjigo: Torej, napovedal je Hitlerja, obe svetovni vojni...
Sam je Hitlerja baje imenoval Hister (ne vprašat zakaj...). Za leto 2012 je napovedal prvo srečanje z Nezemljani. Je pa zanimivo, da je vse, kar je sedaj že preteklost, napovedal pravilno, tisto, kar pa se naj bi zgodilo sam par let nazaj pa skoraj nič ni prav (se resnično sprašujem zakaj:\ ).

PS: Tudi, če je zdravil bolnike, obolele za kugo in se z njimi ukvarjal, ni nikoli zbolel.

In še: Ko je umrl, so ga pokopali v lepo grobnico (mislim, da je bila v neki cerkvi, sam nisem prepričan). V glavnem, še kar dober čas po njegovi smrti so neki ljudje iz določenih vzrokov, ki sem jih tud pozabil, šli odpreti njegov grob in nato prestrašeno zbežali. Zakaj?
-Ker so notri našli še nekaj drugega. Natančen datum na uro natančno, kdaj bo njegov grob skrunjen...
Če je res ali ne pa ne vem.

jest10 ::

Ti kar jaz povem da ni res...

xlarge ::

Kak veš??

DominusSLO ::

Zihr je pogledal v svoje vedro, polno vode.
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

Nejc Pintar ::

Kako bodo šele dannyja častili čez par sto let:D
Lahko je biti prvi, če si edini!

sverde21 ::

LOL Danny mu ne seže do kolen :\
<?php echo `w`; ?>

Matek ::

Jao, sverde21, ne bodi nespostljiv. Nostradamus je pisal neke pesmice, ki jih lahk folk razume na 1000 nacinov in se itak klapajo z vsakim drugim pomembnim zgodovinskim dogodkom. Danny, po drugi strani, pa resnicno ima moc videnja, jaz sem ga ze 2x klical in je vedno zadel, enkrat je rekel, da se mi v ljubezni odpira sonček, drugic pa da prihaja v hiso smrt. Tako da ne primerjaj šarlatana in jasnovidca...
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

sverde21 ::

Jah se mu je pač usral :D
<?php echo `w`; ?>

L.P. ::

Nostradamus je napovedal zmago španije na letošnjem svetovnem prvenstvu v nemčiji. (vsaj tako pravijo španski mediji:D )

In the end of the sixth month of 2006, the King of Spain will cross the Pyrenees with his army, the prophet says. The legions will win the battle in the center of Europe, and the triumphant king will take the Holly Grail back to Spain, the prediction goes.


King of Spain = španski selektor
army = španski nogometaši
center of Europe = Nemčija
Holly Grail = pokal

mavec ::

Kot so že mnogi rekli, problem je v tem, ker si njegove prerokbe folk tolmači na 1001 način. Kar se spomnim je napovedal veliko stvari, Hitlerja, papeža, napad v japonski podzemni z bojnim strupom (sarin), pa mislim da je celo nekaj govoril o novi vojni, vpleten pa naj bi bil madas - ampak je bilo ime potrebno prebrati od zadaj naprej torej - Sadam.
Je sigurno res par stvari, sam vedno se najdejo pač vsevedi, ki potem iz muhe delajo slona...

Daliborg ::

mnenje isto kot podbnih misli, da si ljudje pac napacno vzamje oz. prirejajo vse te "napovedi" !

Glede danny-ja ipd. pa tudi kot ze povedano, je to druga stvar ker je tu astrologija prisotna ki pa naj bi bila 100% realna in podprta iz mnogih strani! Verjamem da je bil nostradamus dokaj povezan z Astrologijo in je mnogo svojih "napovedi" , premislil s pomocjo le te! Se pravi jo je samo uporabljal kot delcek njegove genialnosti! Kako je pa njegova misel oz. "napoved" potekala pa gre nekako takole (popolnoma grobi primer): 1+1=2 :D
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

A. Smith ::

Če se bo med vami kdo dejanjsko zakopal v tiste verze iz stare francoščine naj prosim sporoči, če ne ena izmed njegovih 4-vrstičnic tudi "dvojčka se bosta seula v ognju in pesku in začela tretjo veliko vojno". Tale je bla za časa 9/11 precej poularna. Med drugim naj bi tip prerokoval, da bo rumena rasa zavladala svetu in še in še.
No, jaz temu ne verjamem prav nič. Zanimivo, da navajate da je bil okultist. V neki reviji (nivo skret papirja) sem prebral, da naj bi bil zavzet kristjan. Vprašanje torej, kaj o njem napisanega sploh drži, ker ponarodelih pravljic o njem je več kot preveč.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

A. Smith ::

Malce sem pregledal tisti link. In vse, kar lahko rečem, je...

American Electoral College voting stalemate

(Century VII, Quatrain 41)

The presidents of the United States, a supposedly free country, have been abusing their power to an increasingly greater extent. During a time of social unrest even more so than the period of Vietnam and Watergate, the Electoral College will be evenly split over the election of the new president. The process will stalemate, with many people clamoring for whichever candidate they voted for, causing enormous tension in the country. Internationally it will be a sensitive situation.

Tale se bo dobr prjela! To je bil pameten, tale Nostradamus!

C'mon, get real :\
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

mojsterleo ::

ka vi res verjamete v vse te neumnosti??? :\

saj ne rečem, zanimivo branje na WCju in na dopustu (podobno kot Dan Brownov zmazek), ampak ko gre pa zares pa to totalno pogori

in by d way, nostradamus se je že velikokrat glede mnogih stvari zmotil; veliko stvari ki jih ja napisal da bi se morale zgodit se niso

sem bral pred leti neko knjigo o tem (pozabil naslov, je pa verjetn dostopno v slovenskih knjižnicah če koga zanima...)

nokia6310 ::

Jaz osebno ne verjamem da bo kaj iz tega saj tudi tistega potresa še ni bilo ko se naj bi napovedal za leto 2005 oz. 2006.
Nekateri bi res bili radi na vsak način popularni kaj ko bi si še jst neki zmislu, da bi čimveč folka o men govoril kot o preroku?
No določena naključja so možna samo nasplošno pa vsaj jst ne verjamem tem stvarem, da se je nekaj zgodilo zato, ker je ta in ta reku, da se bo.

Azrael ::

Se je kdo prebil do dna tiste strani ?

Spodaj na dnu je standardno:

Want To Find Out What Happens Next?

[Click to purchase book]

Stran sem na hitro preletel, kometa ni bilo, obljubljen je bil za leto 2003, 6. 6. 2006 tudi ni bilo antikrista, tako, da... Ampak, če ima res kdo vseeno željo podpiral pravljičarje za velike lahkoverneže, je takih založb dovolj tudi pri nas.

Glede vedeževalcev, dokler vprašajo kaj te zanima, niso vedeževalci. Če bi bili, bi že vedeli kaj boš vprašal in takoj ob klicu postregli s pravim odgovorom. Ampak naivnežem, ki veselo kličejo 090 linijo, res ne smejo odreci veselja. in po drugi strani se "vedeževalcem" splaća gobezdati na dolgo in široko.

O horoskopih pa, sem nekje na tem forumu (mogoče v 50 let laži), bral neko štorijo o astrologiji.

Na neki univerzi v ZDA so povabili na serijo predavanj astrologa, ki je bil drugače tudi nek doktor znanosti. Ta je na prvem predavanju predstavil zgodovino astrologije in njene vplive. Na koncu predavanja je poslušalce zaprosil naj na list zapišejo svoje ime in priimek ter rojstni datum, saj jim bo sestavil osebni horoskop, ki ga bodo prijeli na naslednjem predavanju.

Ko so se naslednjič zbrali jim je res razdelil osebne horoskope in zaprosil naj se vsak poglobi v svoj horoskop (in ne kuka k sosedu) in podajo oceno, koliko je zadel.

Rezultat je bil, da je večina povsem strinjala z napisanim (75%), manjšina da je zadel vsaj nekaj (20%) in le 5% da ni zadel ničesar.

Potem je predavatelj zahteval naj vsi svoj osebni horoskop zamenjajo s sosedom in naj pregledajo še njegovega. Takrat so zaprepadeni poslušalci ugotovili, da imajo vsi popolnoma enako besedilo...

Stvar deluje, če je napisana dovolj splošno, brez vsake konkretne stvari, bralčeva domišljija po svoje dopolni manjkajoče vrzeli v pisanju. Enako, kot velja za Nostradamusove prerokbe, Sveto pismo ali Koran.
Nekoč je bil Slo-tech.

BigWhale ::

Astrologija mi pove, da sem bil rojen, ko je bilo sonce v vodnarju.

Spodaj levo je sonce, na moj rojstni dan... Vodnar?




Nevem, no... :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

mavec ::

BigWhale, a boš še zame pogledal kaj in kako :))?

keber ::

BW, vklopi še meje ozvezdij ;)

BigWhale ::

Keber, saj so vklopljene... :)

Kozorog je omejen z enim takim likom:
+---+    +----+
|   |    |    |
|   +----+    |
|             |
+-------------+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Nostradamus: 20. maj potres v Italiji

Oddelek: Loža
445087 (4321) Ziga Dolhar

Leto 2012 .. velika katastrofa? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6911497 (5322) bluefish
»

Dnevi (Z)F in počastitev 30. obletnice Vojne zvezd

Oddelek: Sedem umetnosti
92080 (1766) Looney
»

Za vse vraževerne

Oddelek: Loža
141388 (1148) Goofy
»

Vedeževanje

Oddelek: Loža
222264 (2075) eomer

Več podobnih tem