» »

ABIT spet preseneča z novim dizajnom

ABIT spet preseneča z novim dizajnom

X-Bit Labs - Že kar dolgo je že od tega, odkar se je ABIT vpisal med legende med proizvajalci matičnih plošč. Podjetje se je čez noč proslavilo z izvrstnim matičnim ploščam, s katerim se je dalo iz procesorja iztisniti poslednji megaherc. Med dobrote so spadali še izjemna stabilnost, sexy rumena barva (OK, tole nima ravno kdove kakšnega učinka za zmogljivost ;)) ter nekateri dodatki, ki so kupca še dodatno razveselili. Med take koristne dodatke spada gotovo SoftMenu, zaredi katerega je ABIT pravzaprav zaslovel. Kljub vsem slavam, pa se mi zdi, da ABIT zadnje čase ni dal od sebe nič revolucionarnega. Vse se je zdelo, da so njihovi inženirji zaspali. Res? Pravzaprav tega ne moremo povsem potrditi, saj je ABIT pred kratkim razveselil z novim dodatkom, ki pa tokrat ne bo nov SoftMenu, niti debug screen. Ne, ABIT je pred kratim napovedal, da bo v vse prihajajoče plošče začel vgrajevati štirifazni napetostni pretvornik (four-phase voltage converter; pred tem so v svoje plošče vgrajevali samo trifaznega). In kako naj bi se sprememba dizajna kazala v praksi: ker je ABIT predvsem overclockersko podjetje, bo ta rešitev pripomogla predvsem k stabilnosti, saj bo dodatni MOSFE (metal-oxide-semiconductor field-effect) tranzistor razbremenil ostale, kar se bo odražalo v manjšem gretju teh tranzistorjev. Nova ABIT-ova pridobitev bo v kratkem uporabljena že v ABIT BD7, ki naj bi jo ugledali že v tem tednu.
ABIT did it again.

5 komentarjev

BC3 ::

a se ne reče mosfet?

mojsterpeter ::

Imam dva komentarja:1. Abit ma res dobre inženirje2. Abit ne zna delat kvalitetnih končnih izdelkov - govorim iz lastnih izkušenj, dokazov za to pa je več kot dovoljKo te firma s takšnim slovesom kot je Abit razočara mora pač iskati nove kupce kajti izgubljenih si ne bo povrnila..

miranpozar ::

BC3: MOSFE + T (=tranzistor) = MOSFET. Eno in isto, torej. ;)

Ancient: popolnoma se strinjam s tabo. Abit se je osredotočil na napako, ki jim je precej nagajala - del za napajanje! Koliko Abitk je vedno z istimi problemi okoli napajanja? In zdaj so pa frajereji (they did it again, yeah?). Mar bi se že prej potrudili!

BC3 ::

ne, sm mislu da bi namest MOSFE tranzistor napisal samo MOSFET

Brane2 ::

Tole o "štirifaznem" switcherju dosedanjega "trifaznega" moram pokazat komu od folka, ki dela PSU-je pri nas. Ziher bom fasu soliden pir ali dva.

Kar se Abita in podobnih tiče, tole je verjetno še ena bitka, ki jo bije marketing namesto razvoja...



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje pogledati ram speed (mhz)

Oddelek: Strojna oprema
91324 (1227) Pro2Type
»

Celeron 700 max.

Oddelek: Navijanje
111015 (808) Privatnik
»

Kera plata bi bla najboljsa

Oddelek: Navijanje
131078 (844) PsiHO

Več podobnih tem