» »

Hiperlink se ženi

Hiperlink se ženi

Australian IT - Čeprav se mi je to nekaj mesecev nazaj, ko je Minmax objavil novico, zdelo jako nemogoče (a prav nič sporno), je britanski telekom, nosilec patenta za 'hiperpovezavo' udaril: za uporabo patenta zahteva plačilo.

Ni mi sicer jasno, kaj so si odvetniki / sodniki / porotniki na tem sojenju predstavljali, a meni se -- če gre verjeti 'opisu' na AustralianIT -- zdi bolj kot ne prijateljski pogovor, če že ne burleska. Sodnik tako meni, da računal izpred 30 let nikakor ne smemo primerjati z današnjimi skromnimi, a močnejšimi stroji, še manj pa je primerna uporaba besede 'terminal', ki je v onih dneh dejansko predstavljal zgolj tipkalo in zaslon. Aja, ste vedeli, da je miška v bistvu tipkovnica? Klik! (Pazi! Tale klik te zna stat...)

3 komentarji

Zmaitz ::

Danes človeka res ne more nič več presenetiti. Telekomi so res vsepovsod enako glupi in hočajo samo kasirat in nič za to delat. Slava jim

JLP ::

Ma teli patenti pomoje prov nč ne pospešujejo izumljanja pa to ampak le zavirajo napredek človeštva na splošno. Drgač nej bi se pa najdu en človk k je že prej izzumu hiperlinke in ma dokaze da je bil pret BT. Dnarja pa ne misl pobirat za to.

Boeing ::

patenti so dobri, vendar le v smislu zaščite avtorstva, in nič drugega... torej, samo tole: "to stvar je pa izumil tainta takrat in takrat" in konec.
kar se pa tiče tehnologije izumov, pa se popolnoma strinjam, da BI MORALA biti dostopna komurkoli, kadarkoli in v kakršnikoli obliki.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oracle izgubil spor z Googlom okoli Jave v Androidu

Oddelek: Novice / Android
4915876 (12067) bojsi
»

Düsseldorfsko sodišče prepovedalo prodajo Galaxy Taba 7.7 v EU (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
7420316 (16072) BlueRunner
»

Apple izgubil na Otoku, mora v časopisju oglaševati, da so Samsung po krivem obtožili

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
238476 (6565) Meizu
»

ECJ: avtorska pravica na programski opremi ne zadeva idej, funkcionalnosti, API-jev

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
279423 (7519) Icematxyz
»

Asusovi transformerji ne kršijo blagovne znamke igrač

Oddelek: Novice / Tožbe
338726 (6810) MrStein

Več podobnih tem