» »

Eksoskeletoni prihajajo

Eksoskeletoni prihajajo

vir: BBC
BBC - Damn, ko sem igral igrice, kot je recimo Syndicate ali Deus Ex sem vedno mislil, da so tiste bionične izboljšave človeških vojakov nekje daleč v prihodnosti. Eeeee, wrong! Na BBCju sem danes zasledil zanimivo zgodbico o začetku razvoj in testiranja prvih eksoskeletonov za vojaške potrebe. Šlo bo za nekakšne mehanske izboljšave (ali obleke...) vojakov, ki jim bodo omogočale večjo vzdržljivost, hitrejši tek, dvigovanje težjih stvari, nošenje težjega orožja in podobne zadeve. Ameriška vojska že vlaga ogromne denarce v razvoj (okoli $50 milijonov) in prvi testi naj bi se začeli že v tem desetletju. Čista znanstvena fantastika! Jaz sigurno ne bi rad bil na napačni strani teh bioničnih supermanov !

14 komentarjev

undefined ::

WW3 is coming. :D

smash_u ::

Tale "novica" ni tako nova. Jaz sem to stvar zasledil v eni reviji PC&Medija, ki pa je že 4 mesca stara. Pisalo je da gre za nove BIO VOJAKE, ki so bili opremljeni s posebno obleko (ima vgrajen GPS, samodejno zadravljenje in pošiljanje informacij o poškodbi zdravstveni ekipi, informacije o položaju svojih vojakov in sovražnikov,...). Imeli bi naj tudi posebne puške z lasersko vodenimi kroglami.
Prihodnost je tu!

luni ::

smash tu gre za endoskeleton ne pa "pametno" obleko

smash_u ::

WHAT EVER;(
Isto sranje samo drugo pakovanje8-)

kuntek ::

Sem malo brskal pa nisem nič zasledil, če tudi naša vojska načrtuje kaj podobnega. Damn.....:D

luni ::

ne niti ne... tista obleka samo izpopolni ljudekove naravno dane sposobnosti, posilja podatke itd... ta endoskeleton pa ima reimo temu hidravlicne misice in si naenkrat tako mocan kot tajson in lahko laufas kot bukovceva... razumes? cisto spremeni tvoje fizicne lastnosti in postanes stroj

smash_u ::

Samo še SUPER-HIDRAVLIČNI TIČ jim manjka (čeprav sem v eni vojaški reviji zasledil tudi to in ta tič naj bi se imenoval Supro-T 3k)>:DImel bi okoli 100 obratov na sekundo (in, out) sam bi se ga dalo naviti na 170-190 (z ustreznim hlajenjem seveda) in bi lahko dvignil do 150 kg. S tem orožjem bi vojaki pred vsem pokončali sovražnika od zadaj, tiho in učinkovito. Omenjali so tudi druge metode samo ta je res učinkovita zatrjujejo raziskovalci.

8-O

Brody ::

loly:))

Kaiser ::

Nasa vojska in ekoskeletoni:D:D:D. Vrh nase aviacije pa predstavljajo letala na propeler:D:D

Loki ::

Nazadnje bo pa takega vojaka izdala kratka zivljenska doba baterij, saj ima obleka (vsaj sodec po sliki) kar veliko elektromotorjev.

P.S. enkrat sem nekje zasledil porocilo o eni obleki, ki se bo znala prilagajati okolju, vojak bo nosil orozje na roki (nekaksna mini izvedba OICW), tut GPS... A ma kdo kaksne link do tega??

Zipper ::

Minilo bo se dosti casa in preteklo se mnogo vode predno bodo taki vojaki in taka vojska aktualni. Jaz in Thomas( morda pa tudi Agressor:O) bomo ze v Uraniumu.

mojsterpeter ::

smash: LOL!!!

boha ::

ma saj je tole lepo, če gledamo samo iz znanstvenega vidika, ampak ta kurčeva vojska in oboroževanje, kam to pelje...

Pepo ::

Fantje, si predstavljate, da v neki (neprijazni) prihodnosti padete v boj s takimi "supermani". Visoko trenirani in genetsko spremenjeni stroji za vojskovanje? Ne vem, ampak po razkritju genskega zemljevida je tako ali tako jasno, da bo slo vse preko vseh meja. Danes opica z genom meduze, jutri gorila s človeskimi geni (ta bo huda111), pojutrisnjem clovek z volcjimi geni?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prihodnost Skyneta po Googlovo

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
308768 (6526) Markoff
»

Sharp obljublja zaslon z ločljivostjo 4K za pametne telefone (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
5217475 (14525) Invictus
»

Razvozlana komunikacija med mrežnico in možgani

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
286618 (3310) nodrim
»

Let ptice

Oddelek: Znanost in tehnologija
162197 (1584) snow
»

Travian - online game (strategija) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
12315496 (7158) Dynko

Več podobnih tem