» »

Travian - online game (strategija)

Travian - online game (strategija)

«
1
2 3

Tradewind ::

Koliko slo-tech --ovcev vas vas to igro že igra?

A so že narejeni kaki klani - alliance?


Več podatkov na http://s1.travian.com (to ni nobena reklama) - ampak samo online game za stratege!
DFI DK P45 - T2RS PLUS, INTEL Q8400, napajalnik 650W,
2X2giga ddr2 800mhz, Maxtor SATA 250GB 8MB,HITACHI 500GB 8MB,
XFX Alpha dog 8800GT 512mb rama
  • premaknilo iz Loža: OwcA ()

Tradewind ::

A nihče ne igra tega preko neta?
DFI DK P45 - T2RS PLUS, INTEL Q8400, napajalnik 650W,
2X2giga ddr2 800mhz, Maxtor SATA 250GB 8MB,HITACHI 500GB 8MB,
XFX Alpha dog 8800GT 512mb rama

klemen22 ::

Še nikoli slišal za to zadevo.
Ampak glede na to da je več kot 19000 aktivnih igralcev potem dejansko igrajo;)
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

y00r3 ::

Jz igram na 6. serverju.Drugač pa tud jz rabm kkšno allianco k je prejšna razpadla.

Monster ::

js sm tud na 6tem serverju :)
Ka zaboga...

Pegaz ::

Jaz sem to igral, ko je bil samo en server. Kmalu jih bo 10. :O

pershi ::

Hello,

tudi jaz igram na s6, trenutno nisem v nobenem alliance-u...ce kdo sestavlja kaksno slovensko navezo msg me.

s6, user: pershi, lokacija: (1, 210)

lp, pershi

XxkrosistxX ::

jaz igram na s2 in je kul


me pa zamima če kdo allianco sestavlja ?
naj mi pove!

Zgodovina sprememb…

NiMH ::

Igram na serverju 2 in 3 (na dvojki imam en account na trojki pa dva :)
No Comment...

NBA => I LOVE this Game

NiMH ::

btw a obstaja kakšen klan?? Slovenski po možnosti...
No Comment...

NBA => I LOVE this Game

gorjanc ::

Mi lahko kdo polinka kakšen vodič kako začet najbol optimalno igrat, igram pa Gauls. Najprej upgradam resource, zgradil sem crany, wearhouse, granary.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gorjanc ()

yakooz ::

mi kdo lahko pove kako lahko odidem od alliance ? sem našel lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: yakooz ()

XxkrosistxX ::

ojla!
na srverju 2 sem sestavil allianco W-W-W (world alliance):\
in vabim vse slovence v allianco

kdor bi se učlanil naj mi posle sporocila na travian (moje ime na travianu je:polanc)

pa nasvidenje

Zgodovina sprememb…

arti ::

Jaz sem pa lih nehal igrati travian. Sem pa igral na s7, pod imenom arti (prosim ne pošiljati kakšnih sporočil ker ne igram več). A še kdo igra na s7?

ahac ::

Jaz. :O 8-O
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Goldee ::

Js sm tud glih začel na s7. Se mi zdi zanimivo. Pa še dobro lokacijo sm dobil, mam ful oaz zraven.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Buggy ::

Sem tudi sam pred casom naredil racune na s7 in S3. Po enem tednu sem s7 opustil, saj gre za moje pojme na tem serverju razvoj prekleto pocasi. S3 pa je kar zanimiv (3x hitreje) vendar pa me ze mineva saj je rahlo dolgcas.
Imam ze 4 vasi 1400 population-a in mocno vojsko, pa vseeno ne vidim vec poante. Sem ze zafarmiral kompletno allianco in noben ni prisel organizirano v kontra napad pa allianca ni bila svoh.
Zdej iz dolgcasa napadam tiste, ki imajo ob svojem opisu kaksne prevec egotriperske izjave in cakam, da me pride kaksen, ki je dosti mocnejsi od mene "pocistit" ter zafarmirat :)

...itaq se v petek zacne nova runda Abderusa

arti ::

No, point v travianu je zmagat server. Na s3 je po mojem mnenju prehitro, razen če imaš veliko časa. Jaz, recimo, sem kmalu odnehal, ker nisem imel dosti časa (šola;(( pa pol naloge pa to). Nazadne mi je zmanjkalo časa še za s7, tako da sem odnehal.

Poleg tega če ti je travian malo dolgočasen, moraš iti v kakšno zelo aktivno allianco, in tam ti ne bo dolgčas, saj boste verjetno veliko napadali in branili. V moji allianci na s7, k je samo wing, pa tut v glavni allianci se forum ne uporablja veliko, za razliko kot v vodilnih, ter tudi težko je vzdrževati določeno mejo vojakov, ki jih igralci imajo lahko najmanj, če jih ne vzgajaš v tem smislu od začetka.

lambda ::

s7 ... kar zanimivo :) ampak gre pa počasi.

btw. arti si že oddal account?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lambda ()

subsubl ::

S3: Vabljeni ste v allianco T2playaz in T3playaz :)) Za več info me kontaktirajte v travianu... Isti nick

arti ::

Ja, sem že oddal account toda geslo je še vedno isto. Poleg tega pa ne vem če bi se moj voditelj oziroma lastnik mojega računa (lastnik ni voditelj) strinjal da bi kdo drug prevzel account (če ga seveda hočeš).

lambda ::

Vprašam zato, ker bi bilo škoda da tak lep account farmajo par tednov, potem bi bil pa zaradi neaktivnosti zbrisan. Če pa že ima lastnika, pa ni problem, še boljš :)

baro2000 ::

Tudi sam sem pokukal not. s1.travian.com pomeni 1. server? Kako se razlikujejo serverji med seboj? Kakšna je strategija na začetku? Prvih 5 dni razvoj mesta, potem kak armory...?

lambda ::

:D haha ... dobra ja
No, če smo realni, prvih 14 dni nimaš drugega počet kot nadgrajevat polja, main building, warehouse in granary. Pa mogoče še kakšno stavbo, če je potreba. Armoury in blacksmith narediš samo zato, da lahko sploh določene vojake delaš. Kasneje ko imaš nekaj 100 vojakov, pa počasi tud armoury in njegove izboljšave pride v poštev.

baro2000 ::

Dovolj resourceov za naslednjo zgradbo bom imel šele ob 16:23. Torej je praktično prvi dan naokoli. Dan se je končal z main b. l2, cranny l1, 28 prebivalci ter produkcijo 20/20/17/2. Sem Galec na S1, x=124, y=-282 (fruc). Je možno prejemati resource brez marketa in ambasade? Če se da in če ima kdo preveč lesa ali gline, naj me kontaktira v igri.

arti ::

No, je možno da imaš vojake že prvi dan. To je predvsem na začetku serverja, ko ti vojaki ponujajo možnost raidanja neaktivnih ali šibkejših playerjev okoli tebe. Seveda so najboljši za to teutonci, ker ti po izgradnji main building lvl 3, ter rally pointa in nato barake ostane le malo resourcev z malo produkcije le teh. In ker imajo teutonci cenene vojake (clubswingerje, ali okrajšava je clubies), lahko z lahkoto narediš 2 vojaka in z njimi začnenš raidat (če je 1 vojak sam, umre).

Poleg tega pa clubswingerji vzamejo več resourcov naenkrat.

Seveda pa so za začetnike najboljši Rimljani (romans).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: arti ()

arti ::

Gorjanc, glede linka vem da je par vodičev, toda jih je težko najti. So pa seveda v angleščini.

Tukaj pa je še par uporabnih orodij:

-http://www.traviantoolbox.com/index.php...
-http://traviantool.ww7.be/ - nazadnje ko sem uporabljal to stran je bila drugačna, na novi se pa ne znajdem (se mi ne da raziskovati)
-http://www.cerknica.com/travian/ - stran, ki jo je naredil slovenec, na s7 je se mi zdi da asprey
http://img276.imageshack.us/my.php?imag...
-http://travmap.shishnet.org/ - mapa traviana
-http://sweet.hagtheil.net/travian/cgi/ - tole stran mi sicer ni uspelo odpreti, toda včasih je kazala aktivnost playerjev
-http://travian.macaputo.de/index.php?ln...

Hammer123 ::

Igral pol leta v kosu, vsak dan raidal. Preveč časa vzame na koncu! Aja, igral pa sem na s5.

baro2000 ::

@arti: Ob reštartu serverja ni imunosti 10 dni? Pa tudi, če je ni... koga sploh lahko raidaš? Vsaj jaz sem imel že prvi dan (ma ne dan, v prvih 2. urah) resource tako nizke, da so z lahkoto padli pod 66% level 1 Cranny-a.

@papica: Ti slučajno vzame preveč časa ravno zaradi raidanja? Ali pa si bil v kakšni bolj aktivni allianci? Meni trenutno vzame 1-2 uri (skupaj s spremljanjem forumov in okolice v igri). Predvidevam, da mi bo čas (kot tudi veselje do igre) prej padel, kot zrastel. Res je tudi, da še nimam vojske in ne raidam. Verjetno je to posledica okolice, kam sem padel v igro (vsi okoli mene so premočni, da bi kaj mrdal... torej sem pripravil dovolj velik cranny in pa trapperja).

arti ::

Na začetku vsakega serverja je newbie protection 3 dneve, na speed serverju pa 1 dan. Seveda maš zelo malo resourcov, toda po treh dneh jih boš že imel več, toda po mojem ne gradi crannyja veliko ljudi na začetku (jaz ga večinoma, če me kdo kdo raida - na začetku).

bozjak ::

jst sm igrov dolgčasa, ampak sm nehov ker ko maš 10 vasic in v vsaki po par tisoč vojakov, postane preprosto perveč potratno s časom vse to nadzorovat... meni se zdi da ma travian ta problem da ko si nov bi rad kr naprej neki delov pa se vse odvija prepočasi, pol kasnej pa morš skos klikat, da se ti vse nekoliko zameri...

Lp
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

arti ::

Ni dobro imeti v vsaki vasi vojake. Obrambo že, saj je tukaj vseeno, saj ne delujejo v napadu. Toda napad mora biti vedno zgrajen v eni vasi, saj se troopsi iz različnih vasi ne morejo zbrati v eni vasi in potem iz te napasti (razen če so bili zgrajeni v njej), pa tudi 100 vojakov v napadu zaleže manj kot 1000 vojakov.

bozjak ::

seveda, zato pa zgradiš vso vojsko ki jo maš v eni vasi in jo nato pošiljaš naokoli. tako ti ni treba skrbeti za ogromne kolicine hrane v eni vasi vedno, ampak le takrat ko jih pošleš na velik pohod (ko spet spraviš vse na 1 kup). Seveda tudi barracks lvl20 nimaš v vsaki vasici itd...
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

lambda ::

No, ali pa 15c za capital :))

baro2000 ::

Dajte mi please nekaj čim prej odgovorit... ko imaš market... stvari, ki jih ponudiš v zamenjavo, se prištejejo cranny-ju (torej niso možen predmet kraje)? Rad bi namreč gradil "Grain mill" pa mi crop preseže količino cranny-ja. Imam pa tudi vprašanje glede tega mlina. Kolikšen je bonus na crop production za level 1 mlin?

Danes mi poteče imunost pred napadi... bomo videli kako zanimivo bo ratalo. Imam vojašnico brez vojakov in kakšnih 30 pasti. Torej pred loser-ji sem varen, če pa me kdo s katapulti pride radirat pa... masaker... potem bo treba v kako močno alianco.

Hammer123 ::

Iz prve vasi si pošlji okrepitve v drugo vas, nato pa iz te vasi napadi. To deluje.

bzp ::

Kaksna mocna allianca na s3 brez "you must play as we say bla bla" pravil? Tko, na izi, da me lih vsak lolek ne napade :)

baro2000 ::

Za tiste ki bi želeli priti not... od začetka.

Server 4 ali 5 se bosta resetirala zelo kmalu. Govori se o 20. aprilu. Četrti server je trenutno zaprt - logiranih 0/7411 in bo odprt prvi. S5 se bo odprl šele po začentem navalu na S4. Koliko sem razumel v začetnem navalu ne bo možno izbirati lokacije: C, NE, NW, SE ali SW. Če se prijave submitajo ob istem času z relativno podobnega subneta, je možno priti precej blizu skupaj na mapo. Po nekem času bo možna tudi izbira lokacije. Ne vem pa ali se bo startal kot v2 ali kot v3? Je kdo zainteresiran? Zanima me predvsem zaradi alianse. Sam bom poleg... če še koga zanima se lahko zmenimo (recimo preko MSG-ja), samo da bo kakšna pozna ura (>21.00), da mi doma banda zaspi.

Sporočilo sem postal tudi na joker-jevem forumu, da nas bo več.

lambda ::

Če bo Gold server sploh ne grem špilat, iz principa.

XxkrosistxX ::

jst bom sov spilat na s4 in baro2000 jst sem za da bi sestavil allianco na s4

lambda ::

s4 bo gold server, kot pravijo ...
Travian forum
Pozivam k bojkotu ...

baro2000 ::

@nubes

To bo prava svinjarija... unglaublich. Meni je po eni strani vseeno. Tu kje sem sedaj imajo itak vsi prednost, ker igrajo kar precej časa več kot jaz. Sedaj bodo pa imeli prednost le tisti, ki bodo sprašli več denarja... Ampak, mater je to dober poslovni model za špil. Še malo pa bodo z 50k igralcev prišli na kakšnih 0.5k. Počasi lahko začnejo serverje zapirat.

Ej, po eni strani mi vendar ni vseeno. Če ste tudi ostali za bojkot, bom tudi jaz. Torej, z besedo na dan. Aja, še to... špilalo naj bi se v2.5, kar pomeni:
* Old culture point formula
* No conquering-punishment imposed if smaller players get conquered
* No heroes
* No trapper
* Resource fields can only be extended to level 12 in the capital
* No oases
* No stonemason

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: baro2000 ()

baro2000 ::

Info ob prijavi na 4. server: s4.travian.com will restart on the 24th of April, tomorrow, 6 am gmt+1 as a T3 server.

Torej jutri 7:00... verzija 3.0 (in ne 2.5), sicer gold in normal speed.

baro2000 ::

Registracija je že možna, izbira lokacije tudi.

Sem ... fruc / galec / North-West...

se vidimo

XxkrosistxX ::

jst sn na s4 pod imenom darren na SW

komi cakam d se odpre8-)

baro2000 ::

Moram vas razočarat. S4 je ratal speed server. Vsi ostali (skupaj z menoj), ki imate preveč opravka z realnim svetom...boste (bomo) morali počakat na server 5.

Moj account na S4 bo po 3 dneh zbrisan in ne bom odgovarjal na IGMje. Se vidimo na S5.

reptilia ::

jst sem se ravnokar registriral na server2.....

tak da... ingame ime mam reptilia :D
pomoč dobrodošla v obliki razlage
Forgive your enemies, but never forget their names.

baro2000 ::

@reptilia

Najprej poglej koliko časa si imun pred napadi. Če 14 dni, pomeni da greš prve 13 dni v razvoj rudnikov, če si manj... si pusti en dan za obrambo in vse ostale dni za razvoj rudnikov. Več o tem si preberi tu.

Ko boš začel v naprej načrtovati gradnjo vasice, pa so informacije tudi tu in tu.

Lepo pridno vadi na S2 in ko se odpre S5, se mogoče vidimo tam.

reptilia ::

ok hvala ti...

EDIT: kje se pogleda kolk časa si imun na napade?
EDIT2: našel :D
Forgive your enemies, but never forget their names.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: reptilia ()

baro2000 ::

Zgleda je S4 vseeno počasen server... tako da bom igral. Tisti, ki boste zraven, me lahko kontaktirate v igri. Še zmeraj je pravi čas za prijavo. Se vidimo.

@reptilia: tudi ti lahko probaš na S4... :)
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Travian T5

Oddelek: Igre
182210 (1445) El Toro
»

Travian

Oddelek: Igre
354266 (3469) DonMatejo
»

Travian BOT

Oddelek: Programska oprema
288593 (5942) gendale
»

travian!si4 iščemo igralce!

Oddelek: Igre
172543 (1962) Meizu
»

travian

Oddelek: Igre
101384 (972) Lama

Več podobnih tem