»

Ameriški trgovec bo svoje zaposlene opremil z eksoskeletoni

vir: qz.com
qz.com - Zaposleni drugega največjega ameriškega „vse za dom“ trgovca Lowe’s bodo pri delu uporabljali eksoskeletone. Podjetje želi s tehnologijo olajšati delo svojim zaposlenim, predvsem pri dvigovanju težkih stvari. Pilotni program bo zaživel v eni izmed trgovin v ameriškem mestu Christiansburg v zvezni državi Virginia. Eksoskeleton oziroma „robotska obleka“ je plod lastnega razvoja podjetja, na videz pa zgleda kot otrok plezalne opreme in nahrbtnika. In kako naj bi eksoskeleton sploh deloval v praksi? Eksoskeleton je narejen iz karbonskih vlaken in v delih, ki pokrivajo ključne segmente telesa, vsebuje posebne motorje. Ti delujejo po principu loka in puščic: ko želi uporabnik nekaj dvigniti, se sproži mehanizem in ekoskeleton asistira pri dvigovanju.

Vpeljava...

19 komentarjev

Ne ubijajte Haitijcev

Australian IT - Še ena zanimiva zgodbica iz Čezlužja. Skupina Haitijcev, borcev za pravice, toži Rockstar Games zaradi žaljive igre GTA Vice City. V čem je problem? V igri, katere 11 milijonov kopij je bilo že prodanih, morajo igralci pobijati Haitijce, za to početje pa so še nagrajeni z dodatnimi točkami, kar Haitijci smatrajo kot žaljivo in nesprejemljivo.

Pri Rockstar Games so privolili, da bodo iz prihodnjih kopij odstranili motečo vrstico z navodili za ubijanje Haitijcev, le-ti pa poleg tega zahtevajo še 15.000 dolarjev odškodnine. Zgodba na sodišču še ni dobila epiloga. Klik!

8 komentarjev

Zanimiva zgodba

Overclockers Australia - Virus W32.Sobig.F, ki je marsikomu povzročil malce preglavic, naj bi imel še drugo fazo - 22. avgusta ob 19:00 UTC naj bi se namreč aktivirala druga faza, v kateri naj bi se virus povezal na enega od 20 strežnikov in z njega prenesel ter pognal program. Strežniki so bili pravočasno ustavljeni, ostala pa je zanimiva zgodbica o boju z virusom, ki se bere kot kak scenarij za film iz poznih 80-ih let.

8 komentarjev

Žalosten dan

Slo-Tech - Danes je v svojem domu v Kaliforniji umrl pisatelj Douglas Adams. Ker sem hotel, da bi bilo posvetilo res posebno, sem prosil witch_ursulo, da namesto mene napiše slovo, saj je ona prebrala domala vse njegove knjige.

witch_ursula: Danes je žalosten dan za vse štoparje. Douglas Adams je pri 49 letih poštopal napačno ladjo in odneslo ga je v vsemirje. Za njim je ostala zapuščina, ki je marsikomu odprla popolnoma nove poglede. Njegova trilogija v štirih delih (kot je sam zapisal) in jih je v resnici pet, je bila marsikomu zelo blizu zaradi neverjetne domišljije, ki jo je avtor premogel. Zaradi idej, ki so navdušile svet. Zaradi karakterjev, v katerih je vsak našel nekaj svojega. Napisal je še druge knjige (Long Dark Tea Time Of The Soul, Dirk Gently's Holistic Agency,...), ki so pa manj znane. Njemu v čast predlagam, da pod zvezdni svod prižgete svečo in ob njej preberete kako njegovo knjigo. Čeprav ste jo prebrali že tisočkrat. In stavim, da boste tudi tokrat našli detajl, ki ga prej...

44 komentarjev

Eksoskeletoni prihajajo

vir: BBC
BBC - Damn, ko sem igral igrice, kot je recimo Syndicate ali Deus Ex sem vedno mislil, da so tiste bionične izboljšave človeških vojakov nekje daleč v prihodnosti. Eeeee, wrong! Na BBCju sem danes zasledil zanimivo zgodbico o začetku razvoj in testiranja prvih eksoskeletonov za vojaške potrebe. Šlo bo za nekakšne mehanske izboljšave (ali obleke...) vojakov, ki jim bodo omogočale večjo vzdržljivost, hitrejši tek, dvigovanje težjih stvari, nošenje težjega orožja in podobne zadeve. Ameriška vojska že vlaga ogromne denarce v razvoj (okoli $50 milijonov) in prvi testi naj bi se začeli že v tem desetletju. Čista znanstvena fantastika! Jaz sigurno ne bi rad bil na napačni strani teh bioničnih supermanov !...

14 komentarjev