» »

Zanimiv računalnik

Zanimiv računalnik

Digit Life - Kljub temu, da VIA C3 ni ravno vrhunski procesor, se lahko v nekaterih pogledih enakomerno kosa z Intelovimi Celeroni. Še več, C3 ni bil nikoli mišljen kot procesor na katerem bi tekle zahtevne kalkulacije, ampak kot procesor, ki bi bil poceni, pripravljen za vgradnjo v vse manj zahtevne sisteme in zaradi majhne porabe enekrije kot nalašč za v lahke prenosnike. Zaradi dokaj nizke cene je C3 kot nalašč za v pisarne, kjer ne potrebujemo ravno procesorjev Pentium 2, Athlonov, Duronov ali kakšnih drugih visokozmogljivih primerkov. Poleg tega pa C3 ne zahteva velikih plošč, ampak je namenjen delovanju na majhnih Flex različicah, ki ne zasedejo toliko prostora in se brez posebnih težav vgradijo v majhna ohišja. In ravno majhnost je ključ do uspeha v svetu poslovnih računalnikov, kjer vedno primanjkuje prostora. Enega izmed takih malih računalnikov so stestirali tukaj. Imenuje se Shuttle SV24 Barebone in vsebuje vse potrebne komponente, razen procesorja C3, ki ga moramo vgraditi sami. Res zanimiv primerek, nad katerim se bodo slinili predvsem direktorji, ki bi radi privarčevali kakšen tolar in zaposlenim onemogočili igranje najnovejših iger, saj C3 ni ravno primeren za igranje iger, hehe .

3 komentarji

undefined ::

Takšna velikost PC škatle kot you vidimo zgoraj na sliki, je bližnja prihodnost za vse sisteme na splošno, razen serverjev, seveda. :)

boogoo ::

No way, jaz, pa še dosti ljudi ki jih poznam ne bo nikoli kupla tak male škatle! Al vlko kišto al pa notebooka.

btw: V tekstu je napaka, tako zmogljivi procesorji kot so P2, Athlon, Duron... logično bi blo P4
se zgodi

slycer ::

Ne, booogo, ni napaka. Pentium 2 in 3, ne P4. Moje razmišljanje je tako, da so Pentiumi v pisarniških računalnikih povsem nepotrebni, saj je brez veze dajati toliko denarja za zmogljiv procesor, ki poganja samo Word. Kar pa se tiče Pentiuma4: tisti, ki bo kupoval procesorje Pentium4 za vgradnjo v pisarniške računalnike je kreten brez primere>:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Skočimo na Intelov vlak !? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
7113188 (10972) Gandalfar
»

VIA z novimi procesorji

Oddelek: Novice / Procesorji
466157 (4231) AngelOfDeath
»

Poceni prenosniki

Oddelek: Novice / Procesorji
204198 (4198) Poldi112
»

Miniaturen računalnik

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
61763 (1763) Boeing

Več podobnih tem