» »

Upad prodaje LCD-jev

Upad prodaje LCD-jev

The Register - To, da kako so LCDji dobri za vaše oči, vas poskuša sedaj prepričati večina filmov, vsa podjetja, ki kaj dajo nase, zadnje čase pa še Univerza v Ljubljani, ki svojim zaposlenim daje po novem LCD zaslone [;)].

Vse lepo in prav, samo glavnino trga še vedno predstavlja majhen uporabnik, ki predvsem po zadnjih podražitvah okleva, če mogoče njegov star CRT monitor še vseeno ni za v smeti. In to se odraža tudi na prodaji. Prvič se je zgodilo, da je prodaja med četrtinama padla. Razlika med Q2 in Q1 letošnjega leta znaša v povprečju 16 odstotkov, poroča Register. Kljub temu pa ni razloga pa preplah, saj je na letni ravni neto prirast prodaje 130%, predvsem zaradi zmanjševanja cen, ki jim omogoča korejska industrija, in pa povečevanja diagonale. Levji delež prodaje še vedno pade na velika podjetja z gotovimi računalniki, torej HP, Samsung, Dell, Philips in Fujitsu Siemens.

LCD na vsak slovenski računalnik..

4 komentarji

darh ::

kul.. prodaja pada... znižajo cene, in xbite dobi nov monitor :D
Excuses are useless! Results are priceless!

tha_man ::

LCD je zakon. Je pa res da sem ga jaz že precej dolgo nazaj nabavil (mislim da je že cca leto pa pol), pa so cene še kar iste kot so bile. No, vmes so se enkrat malo pocenili, potem pa spet podražali.

Se pa splača tud za to ceno :D
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

AtaStrumf ::

Po moje se pa ne, razen če samo tipkaš nanjga. Jaz sem raje nabavil 19" Samsunga trinitrončka in zadeva seka, tako da 17" in manj sploh ne povoham več, LCD-ja si pa niti 15" za ta dnar ne bi mogel kupit, tako da SPLAČA se glih ne.

tha_man ::

Odvisno za kaj rabiš. Za igre in filme se res ne splača (pravzaprav tud, če pred računalom preživiš veliko časa), za vse ostalo pa. Odkar imam LCDja mi je bil še vsak CRT zanič, celo oni najdražji (imaš 17" za podobno ceno kot 15" LCD - mislim, halooo [:\] ).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony se bo odpovedal osebnim računalnikom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
5716839 (13669) PrimozR
»

Išče se 17" laptop z IPS matriko

Oddelek: Kaj kupiti
434749 (3606) dope1337
»

Japonski proizvajalci elektronike v hudih težavah

Oddelek: Novice / Rezultati
196350 (4591) zmaugy
»

Za koliko trgovine dvignejo cene izdelkom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13636589 (32465) Gregor P
»

Prodaja grafičnih procesorjev upada

Oddelek: Novice / Grafične kartice
394414 (2956) gzibret

Več podobnih tem