» »

Smo res e-država?

Smo res e-država?

Gambit - Zadnje čase smo Slovenci priče medijskega bombardiranja, kako postajamo e-država, uvaja se elektronska dohodnina in podobne zadeve. Če se spomnite, je bila Slovenija pred časom celo omenjena kot modelna država za razvoj digitalizacije poslovanja.

To je očitno pravljica, ker je Slovenija še daleč od želja. Tako sem zasledil podatek, da kar 30 odstotkov Američanov uporablja digitalno poslovanje z državo. Podatka za Slovenijo seveda ni najti. In naša vlada se lahko požre :O

3 komentarji

Jeebs ::

Slovenija pa E-država ja... Ej, vlada in parlament sta poročena s Telekomom in to nej bi predstavljal E-državo?:P

ToniT ::

V dnevnem časopisju je bil objavljen razpis za subvencijo za vgranjo energetsko učinkovitih oken. Ker je bilo potrebno gradivo naročiti preko telefona, so imeli telefonski kolaps. Poslal sem mail na info e-mail in evo prvi odgovor:

Spoštovani g. ,

vem, da so linije prezasedene, že ves teden nam ljudje to sporočajo, samo tako velik naval je pač na razpis. Seveda zadošča razpisna dokumentacija, ki visi na spletnih straneh, zato smo jo tudi tam objavili.

Hvala za razumevanje in pozdrav!

Milena Janežič
Služba za odnose z javnostmi
Ministrstvo za okolje in prostor



Mislil sem si super. Šel sem na spletno stran, našel dokumentacijo in vendar so mi drugi rekli, da to ni dovolj. Po zaposlitvi računalnika za klicanje na številko mi je ratalo dobiti zvezo in tudi naročiti isto dokumentacijo, ki sem jo prej snel z interneta. Poslal sem mail, kjer sem se zahvalil za sicer napačen odgovor, vendar kljub vsemu odgovor. Dobil sem drugi odgovor:


Spoštovani g.

Najprej naj se Vam iskreno opravičim zaradi napačne informacije o razpisni dokumentaciji za subvencioniranje za vgradnjo energetsko učinkovite zasteklitve ali oken. Res jo je potrebnoi pridobiti na Agenciji RS za učinkovito rabo energije. Vzorci razpisne dokumentacije, ki so na spletni strani ministrstva za okolje in prostor, so res samo VZORCI. Sicer smo jih danes preventivno odstranili iz spletnih strani ministrstva, da ne bi prišlo še do kakšnega nesporazuma.

Hvala, ker ste mi odgovorili in ker boste sprejeli moje današnje opravičilo!

Prijazen pozdrav!

Milena Janežič
Služba za odnose z javnostmi
Ministrstvo za okolje in prostor


Toliko o e-državi.

undefined ::

Če je Slovenija e-država, sem jaz Bill Gates. :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenske banke

Oddelek: Problemi človeštva
221907 (1157) jb_j
»

Bankomati na vsakem koraku? Kako pol cashless? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5311400 (9314) perci
»

Predizpolnjene davčne napovedi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
718766 (5149) poweroff
»

E-država?

Oddelek: Novice / Zasebnost
92578 (2578) royt

Več podobnih tem