» »

WinXP brez podpore za 3dfx

WinXP brez podpore za 3dfx

Reactor Critical - Izgleda, da 3dfx kartice uradno ne bodo podprte v WinXP. Kako je do tega prišlo? Ko je Nvidia prevzela 3dfx, je prevzela tudi podporo za 3dfx-ove izdelke. Roko na srce, Nvidiina podpora 3dfx izdelkom je vse prej, kot zadovoljiva, saj se je dotok novih gonilnikov kar nekako ustavil. Pred izidom WinXP Nvidia ni zainteresirana, da bi (z gonilniki) podprla 3dfx Voodoo 3/4/5 izdelke, prav tako pa Nvidia noče ponuditi izvorne kode 3dfx gonilnikov Microsoftu. Izgleda, da Nvidia hoče prepričati nevedno ljudstvo v nakup nove grafične kartice (najverjetneje kakega cenenega Geforca 2 MX). Zakaj nevedne? Večina ljudi pač ne ve, da se lahko v WinXP uporabijo tudi Windows 2000 gonilniki. Vsaj tako pravijo na Reactor Critical. Mimogrede, če si želite ogledati ljudsko mnenje glede tega, potem si preberite to debato.

15 komentarjev

andrej ::

nekje sem zasledil, da nvidia, ni prevzela vsega od 3dfx, ampak samo tehnologije. Podporo za obstojece graficne kartice bi naj s vedno nudil 3dfx.
Glede driverjev je pa tak. Vecina w2k driverjev bi naj delala, vendar do ravno driverji za graficne kartice tisti, pri katerih je to ni pravilo.

||_^_|| ::

nekateri pa enkrat delajo drugic pa ne:)

undefined ::

Najbolje delajo Win9x driverji, win2k so pa bolj tko-tko.
nVIDIA ima v lasti izvorno kodo gonilnikov, in je nočejo dati Microsoftu, da bi lahko podprli Voodoo kartice, to je DEJSTVO!
Sicer pa mata nVIDIA in MS kar nekoliko nesporazumov, enega takih si lahko ogledate Tukaj (ne vem zakaj tega nihče ne objavi v novicah? je že kak teden staro).

luni ::

um, saj ne, da zagovarjam Nvidio pri tej odlocitvi, ampak mi gre na zivce folk, ki vedno stvari gleda enostransko:

1.) Nvidia je TAKOJ rekla, da je kupila samo Core Assest 3DFXa in da NE BO skrbela za kakrsnokoli podporo.
2.) Nvidia res ima izvorno kodo gonilnikov, ampak ima copyrighte na dolocene dele gonilnikov se nekaj drugih podjetij. Ce bi izvorno kodo hoteli dati Microsoftu, bi prvo morali urediti zadeve s temi podjetji, kar pa jih seveda stane. Zakaj bi zapravljali denar za mrtev produkt?

undefined ::

Luni, ne verjemi vsemu kar prebereš na forumih. ;)

andrej ::

IceMan: Ti tudi ne[:\] Lahko pa si pogledas sporocila za javnost!

luni ::

:P

_Mortal_ ::

lih prav čas da kupm novo grafično in zamenjam 3dfx-ovo

pikasti ::

Jah Luni, sej maš po svoje prav. Stroški so stroški. Ampak obstaja še vedno veliko imetnikov Voodoo grafičnih kartic in zato proizvod ni še mrtev. Kaj naj jih zato vržejo u smeti?????
Da u XP ni podpore za 3Dfx je norost. Saj, če bi danes nehali izdelovat avto, ki ga imaš doma in ne bi jutri dobil nobenega rezervnega dela več. A bi biu ti zadovoljen??? I doubt!
Ne govori neumnosti!

luni ::

Lej, ne govorim da je to moralno neoporecna ali usmiljena ali karkoli odlocitev, temvec pravim da Nvidio popolnoma razumem. Kar se njih tice, so Voodooji mrtve kartice, saj jih vec ne proizvajajo in torej z njimi nic vec ne sluzijo. Poslovno popolnoma razumna poteza je, da torej ne zapravljajo denar za nekaj, iz cesar ga ne bodo nikoli vec dobili.

Na dobroscrnost takih korporacij pa je utopicno racunat, saj njihova naloga ni zmagati na popularnostnem tekmovanju, temvec zasluziti denar in zadovoljiti delnicarje.

andrej ::

obadva imata poatno, vendar primerjava z avtom ni cisto tocna. Driverji za obstojece sisteme obstajajo.
Tak bi blo bolje primerjat na ta nacin:
- ce mi zdaj spremenimo nase ceste, da bomo vozli po zebljih, a bo Ford "updatal" T model?

rabbit_zek ::

Če sem prav razumel edino kar nebo je to da driverjinvidijinih kartic pač ne bodo na winxp-inštalirani .... ampak boš jih moral ročno inštalirati s tstimi, ki si jih dobil poleg kartice sicer če pa winxp-driverji delajo za w2k potem mogoče dela tudi obratno![:\]

_Mortal_ ::

pol pač ne inštalirat XP

Jeebs ::

Shit happens all the time!;( A mogoče kdo ve, če se da spravt kartico k ma 4xAGP v navadn AGP vodilo? Kok se zgubi na hitrosti?:8)

bf4ed ::

win XP so itak za kurac.pa jebeš ti 3dfx propadli so ker niso znali napravit konkurenčen izdelek.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako pravilno software-sko zamenjati grafično kartico

Oddelek: Pomoč in nasveti
201396 (1089) Marjan
»

Voodoo3 v WinXP?

Oddelek: Zvok in slika
91215 (998) Alec999
»

Gonilniki za WinXP 3dfx grafične

Oddelek: Novice / Grafične kartice
91919 (1919) Pretorijanec
»

windows xp uporabnost

Oddelek: Operacijski sistemi
211365 (1058) zlickon

Več podobnih tem