Slo-Tech

» »

Plextorjeva individualizacija

Plextorjeva individualizacija

CDR-Info - Prenekateri Pekô je že spoznal, da se določene pečke bolje ujamejo z določenimi mediji (CDR, da ne bo pomote). Rezultat neprimerne kombinacije je lahko škrtanje CD bralnika, ali pa sploh neberljivost medija v nekaterih ali celo vseh enotah (da domačih cd komponent ne omenjam).

Zaradi tega je Plextor razvil tehnologijo 'VariRec' - Variable Recording. Pomeni, da bo CD zapisovalo (beri: Plextorjeve nove enote) iz mesta za kalibracijo laserja na ploščku razbralo tip in oznako medija, ter iz baze izbralo najprimernejšo moč laserja. Klik!

3 komentarji

Han ::

Tale novica je pa zelo posplošena...

VariREC je namenjen izključno snemanju glasbenih plošč in to pri hitrosti le 4x. Nekaj podobnega je Yamahina AudioMaster "tehnologija"... Skratka, spet marketinška poteza, da se bo dragi Plextorček bolje prodajal. Krneki. [:\]

Ziga Dolhar ::

Han, ker sem sam imel in imam nemalo problemov 'škrtanja' (ter komaj, komaj delovanja... na srečo še nisem imel primera POPOLNEGA nedelovanja), bom vsake take rešitve vesel... Če pa bo to prišlo v puštev tudi za CD-ROM (data) format, bo pa še bolje.

Han ::

Hmm, potem pa skoraj zagotovo ne snemaš s Teacom, Plextorjem ali podobnim dobrim pekačem. Ali pa uporabljaš slabe plošče in jih predvajaš v nekvalitetnih predvajalnikih... Če drži slednje, ti tudi novi Plextor ne bo pomagal. Porabi rajši denar za kakovostnejši predvajalnik. :)

Kar sem do sedaj posnel s 3 leta starim Teacom CD-R58S, je delalo POVSOD!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plextor 48X in problem pri peki!

Oddelek: Pomoč in nasveti
7710 (664) ERGY
»

Kateri CD-RW Pekač?

Oddelek: Kaj kupiti
121000 (875) mrFREUD
»

Kateri pekač kupiti ?

Oddelek: Kaj kupiti
351339 (891) Dami
»

Mitsumi predstavlja DW-7800TE

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
121511 (1511) BigFoot

Več podobnih tem