»

Izklopite My Book Live omrežni disk iz omrežja, če so vam podatki ljubi

WD MyBook Live: Geslo ne dela, podatki pa pa.

vir: Ars Technica
Ars Technica - Zunanji trdi diski so med uporabniki precej popularni kot rešitev za varnostno kopiranje pomembnih podatkov. Nekateri zunanji diski imajo tudi lasten omrežni vmesnik, tako da ga povežemo kar na mrežo in je lahko stalno prižgan ter povezan na internet, soležne aplikacije na telefonu pa omogočajo, da so vsebine dostopne od kjerkoli.

Ena izmed takih naprav je tudi My Book Live proizvajalca Western Digital. My Book Live, kot izhaja že iz imena, je "v živo" povezan z internetom oz. strežniki Western Digitala. Ta povezava pa očitno omogoča tudi tovarniško ponastavitev naprave, kar ima za posledico izbris vseh vsebin, ki jih naprava hrani. To se je včeraj začelo dogajati posameznim uporabnikom, simptom tega pa je npr. neveljavno geslo, ko se poskusite prijaviti na spletni nadzorni vmesnik naprave.

Če se naprava še ni ponastavila, jo nemudoma odklopite iz mreže, če ima ta mreža dostop do interneta, da preprečite izgubo podatkov.

10 komentarjev

PowerBook eksplodiral v Londonu

The inquirer - Že kar dolgo časa nismo poročali o nobeni eksploziji elektronike, sedaj pa je spet počilo. To pot je konec storil Applov PowerBook v neki londonski pisarni. V podjetju, ki ni želelo biti imenovano, so skrbnika računalnikov poklicali, ker se je iz PowerBooka vil dim. Ko je prišel tja, dima ni bilo več opaziti, tako da je pobral prenosnik in si ga ogledal. Ko ga je postavil nazaj na mizo, pravi, ga je razgnalo v slogu, tj. z dva metra visokimi plameni in iskrenjem.

Krivec za neslaven odhod tri ali štiri leta starega prenosnika naj bi bila baterija. Apple je poleti 2006 odpoklical serijo baterij, ki so bi bile osumljene prav takšnih suicidnih nagnjenj, a lastnik prenosnika ne ve, ali je...

51 komentarjev

iBook G4

vir: Apple
Apple - Apple je predstavil prenovljene prenosniške iBooke, ki so po novem osnovani na G4 procesorjih. Vsekakor predstavljajo zelo zanimivo ponudbo, glede na to, da najcenejši model ($1099) vsebuje 12,1 palčni monitor, G4 800 MHz procesor, grafično kartico ATI Mobility Radeon 9200 in še kup drugih sladkorčkov.

Pa vendar postaja Apple dosegljiv množicam!? Klik.

51 komentarjev

Apple spet preseneča

Apple - Po nekajdnevnem zatišju, ki je sledilo MacWorldu, je Apple spet poskrbel za manjše presenečenje. Predstavili so prenovljeno linijo svojih PRO delovnih postaj

Glavne značilnosti so predvsem Firewire 800 (800 Mbps), BlueTooth, hitrejši Superdrive, ki DVD-je zdaj zapisuje s 4x hitrostjo, hitrejša brezžična povezava Airport Extreme in še veliko drugih drobnarij. "Navili" so tudi procesor: v najhitrejšem PowerMacu sedaj tečeta 2 G4 procesorja pri 1.42 GHz z 2 MB L3 predpomnilnika.

"Usmilili" so se tudi manj zahtevnih kupcev, saj zdaj najcenejši PowerMac stane le 1.500 dolarjev.

Nove pa so tudi cene zaslonov: 17" LCD zdaj stane 700, 20" 1.300 in 23" 2.000 dolarjev.

Za več podrobnosti obiščite njihovo spletno stran.

2 komentarja

MacWorld San Francisco

'Prenosnik' ;-)

vir: Apple
Apple - V torek se je končal uvod v MacWorld San Francisco, kjer je Steve Jobs, predsedujoči podjetja Apple, predstavil novosti, ki so nam jih pripravili.
  • Izšla je nova različica programa Final Cut z imenom Final Cut Express. Programu, ki predstavlja standard za montažo filmov v Holivudu, so odstranili nekaj lastnosti in spustili ceno na $299.
  • Druga novost so nove različice "iAppsov". To so iMovie, iTunes, iPhoto in iDVD. Novost je pravzaprav integracija in povezava teh 4 programov: sedaj lahko v iPhoto vidimo playlisto iz iTunesov in direktno zapečemo DVD s slikami...
  • Nov internet brkljalnik Safari: ta browser naj bi bil vsaj trikrat hitrejši od IE, tako pri nalaganju strani kot pri zagonu samega programa.
  • Očitno se pri Applu počasi želijo znebiti Microsofta...

16 komentarjev

Jutri novi iBook in PowerBook

Mac Addict - Apple bo po podatkih nekaterih strani, ki se ukvarjajo z govoricami predstavil prenovljeno obliko prenosnikov iBook in PowerBook, obenem pa precej znižal cene. Prenove bo deležno samo drobovje, oblika pa bo verjetno ostala ista. Pomemben dogodek (vsaj za nekatere [:D]) naj bi se zgodil jutri okoli 9. ure po USA času.

Osnovni model iBooka bo imel po novem 700 MHz G3 procesor, 256 MB pomnilnika in DVD enoto, cena pa bo znašala 990 zelencev. Trdi disk bo ostal velikosti 20 GB. Srednji model bo imel procesor s taktom 800 MHz, vgrajen bo Combo drive (CDRW/DVD) in 30 gigabajtni HDD, pojavljajo pa se tudi govorice, da naj bi povečali zaslon na 13,3". Predvidena cena je 1290 amerikanerjev. Najdražji model bo po specifikacijah enak cenejšemu bratu, le da bo obdržal 14" ekran. Cena? $1590.

Manj je znanega o prenovi PowerBookov. Takt procesorja bo pri začetnem modelu povišan na 800 MHz (sedaj 667), najhitrejšemu modelu pa bodo procesor navili na 1 GHz. Tudi PowerBookom bodo cene padle za 200...

4 komentarji

iŠtudent - izposoja prenosnikov

Apple - Apple bo študentom poundil izposojo prenosnikov za osnovno ceno 7,58 funtov na teden, kar znese 2700 enot naše valute. V osnovno ceno je všteta cena za osnovni iBook z zavarovanjem in Apple Care programom tehnične podpore. V ponudbi naj bi bili še ostali iBooki in PowerBooki, vendar je o cenah za le-te Apple še skrivnosten. Po pretečenem obdobju izposojanja bo možno prenosnik kupiti samo za 50 funtov. Žalost vsega? Nedostopnost storitve v Sloveniji - kot vedno. Klik in uradni klik!

3 komentarji

Cene padajo...

X-Bit Labs - Sicer ne hitro, vendar vztrajno. RAM se spet ceni. Koliko časa bo ta trend ostal in predvsem do kam bodo cene padle, pa seveda vedo samo Danny & Co. Kakorkoli že, upajmo, da cene padejo čim nižje in da ne bo spet kak potres 'navil' ceno:D .

7 komentarjev

Preklic

Guru 3D - Apple je ugotovil, da so na 570,000 adapterjih za notebook računalnike serije PowerBook G3 naredili hudo napako. V proizvodnji adapterjev je prišlo do napake, ki preveč segreje adapter. Ta se lahko, zaradi tako zvišane temperature, vžge. Apple obljublja vse kupcem, katerih PowerBook G3 računalnik je bil izdelan med marcem 1998 in marcem 2000, da jim bo zastonj, seveda, zamenjal adapter. Uporabniki iBook in Titanium PowerBook G4 ter novejših naj bi bili varni. Upajmo...

2 komentarja