» »

Slabe novice za lastnike ABIT plošč

Slabe novice za lastnike ABIT plošč

X-Bit Labs - Z novimi AthlonXP procesorji so se na spletu pojavila številna sporočila razočaranih lastnikov številnih matičnih plošč, ki ne zmorejo podpirati najnovejših AMD-jevih procesorjev. Med razočaranimi lastniki pa niso samo tisti, ki posedujejo plošče neznanih tajvanskih proizvajalcev, ampak celo tisti, ki so veliko stavili na sedaj že legendarne ABIT-ovke. In katere ABIT-ovke imajo probleme z AthloniXP? Berite dalje:
  • Vsi lastniki, ki imate v svojem računalniku KT7 / KT7-RAID / KT7E plošče (vse verzije) in KT7A/KT7A-RAID V1.0/1.1/1.2, ste lahko upravičeno razočarani, saj vaše plošče ne bodo nikoli videle Athlonov XP.

  • Bolj srečni ste lahko lastniki plošč ABIT KG7 / KG7-RAID in ABIT KT7A / KT7A-RAID V1.3, saj so le-te popolnoma združljive z AthloniXP

V čem tiči problem? Dejstvo je, da AMD navaja, da so AthloniXP popolnoma združljivi za nazaj tako z najnovejšimi chipseti, kot tudi z malce starejšimi VIA KT133/A/E, tako da tukaj nebi smelo biti problema. Po vsem tem lahko sklepamo, da so napako napravili pri ABIT-u zaradi česar se utegne zgoditi, da bo ABIT-ovo ime gotovo malce trpelo v prihodnosti.

6 komentarjev

salesky ::

jojo.....to je blo pa ze 100krat slišano...

Nemenej ::

jaz sem to prvic slisal.

Poglavarcek ::

M...R JIM J...M ABITu! Jest mam tud KT7A v1.0, pa kva cem zdaj, k ne morm dat gor AMD XPja, a bom mogu spet plato menat?
:O

undefined ::

"nebi" = 'ne bi'

eraserr ::

no to ni pvsem res. Jaz sem mel na testu KT7A V1.2 ploščo, ki naj ne bi podpirala athlonov XP, pa ni je to vendarle uspelo. Plošča je prepoznala procesor kot Athlon MP. Potem sem samo v SoftMenu nastavil frekvenco manualno pa je zadeva čist lepo funkcionirala, tko da kar se mojih izkušenj tiče dela!

Kar se pa tiče KT7 plošč pa te tkoalktko ne morjo podpirat XP-jev ker ne podpirajo 133 Mhz FSB-ja (zaradi načrtne blokade) in v njih v bistu ne moreš na po defaultu laufat niti Thunderbirdov z 133 FBS-jem.

R@C@ ::

Kako pa zvem katero verzijo ABIT KT7A imam?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Neuradno kateri max CPU podpira ABIT KT7A?

Oddelek: Strojna oprema
251455 (1188) jest10
»

XPji tudi na KT133A?

Oddelek: Novice / Matične plošče
91814 (1814) huelz
»

KT7A + Athlon XP

Oddelek: Strojna oprema
221867 (1401) Jure2k
»

Abit KT7 in KT7<b>A</b>

Oddelek: Kaj kupiti
171672 (1369) VASkO

Več podobnih tem