» »

XPji tudi na KT133A?

XPji tudi na KT133A?

OC Workbench - Kljub temu, da nas proizvajalci ter prodajalci prepričujejo, da potrebujemo osnovne plošče z najnovejšimi čipovji, čim hitrejše DDR pomnilnike in podobno kramo, če sploh želimo uporabiti najnovejše Athlone XP, to očitno ne drži. Po poročanju OC Workbench je tamkajšnjem administratorju brez večjih težav uspelo zbuditi SOYO K7VTA Pro KT133A z AthlonomXP 2400+ (T-Bred jedro) in nekim predpotopnim BIOSom iz sredine preteklega leta. O stabilnosti ter performansah zaenkrat ne poročajo. Klik! Isti procesor pa jim je uspelo obuditi tudi na Chaintechovi osnovni plošči z SiS 735 čipovjem, klik!

Kot vse kaže, so novi AthloniXP res združljivi z vsem živim in mrtvim ... [:D]

9 komentarjev

Sumo ::

Osvežite mi spomin: ali ima AthlonXP 2400+ (na T-Bred jedru) vodilo 133MHz ali 166MHz?

VASkO ::

133mhz
drugace pa so na OC Workbench odkrili toplo vodo, hehe

undefined ::

"Kot vse kaže, so novi AthloniXP res združljivi z vsem živim in mrtvim ..."

A tudi z zombiji v Resident Evil? :>

huelz ::

Ce bi jazst to ze prej 100% vedel, bi kupil XP-ja. Tko ga bom pa 'sele' zdele :D .

Dejansko pa do zdaj NOBEDEN ni sprobal Xp-ja na starih KT7 platah ali pa Durona z Morgan jedrom. Sam sem ze skoraj plato zamenjal, da bi kupil XP-ja, ker ni blo ziher, da bo delal. Tud na ostalih forumih noben ni povedal, da dela, vsi so samo govorili, da NAJ BI delal. Tko da sem lahko samo vesel, da se je en clo spomnil, da zadevo DEJANSKO sproba...

Danes pa sem tudi sam sprobal na moji Abit KT7e plati XP-ja 1700+ in dela brez problemov!!!

Jutri verjetno dobim XP-ja 1600+ in me zanima, koliko ga bom lahko navil (z vodnim hlajenjem >:D ).

Ledenko ::

Morda bi meni, popolnemu neznalcu na tem podrocju lahko kdo pomagal... Imam plato MSI 6330 Lite s cipovjem K7T Turbo Ver.3, SDR ram (to je vse kar znam povedat o njej) in me zanima, ce bi to veljajo tudi zame? Trenutno laufam Athlona t-bird 1GHz in bi kak XP 2.0 prav pasalo met, seveda ce bi ta plata to podprla...

AtaStrumf ::

Joj eni ste to čist narobe razumel. huelz naprimer. Tu se pogovarjamo o NOVIH Athlonih XP in ne 1600-2100+, ki temljijo na Palomino jedru. Ti delajo z nižjo napetostjo in imajo še ene par razlik, zato je ta človk to sprobaval.

Kar se tiče tvoje plate, je oskubljena verzija KT7A, ki je podpirala XP-je (Palominote) le če je bila ta pa ta (sem pozabil katera, a moral je bit najnovejša verzija) verzija, tvoja pa sploh ni bila namenjena 133 MHz FSB-ju in je bila zat cenejša, samo se je dala brez problemov OC-at na 133, zato z njo ni bilo problemov in tudi tebi dela XP, ker je dovolj nova (čeprav seveda ni več med najnovejšimi), torej že vsebuje popravke, da podpira Palominote. Vse Abit KT7A plate NE podpirajo XP-jev.

Tako, da tu stvar sploh ni zanesljiva. Moraš za vsako plato (in celo verzijo) posebej preverit. Tudi ASUS A7V mora biti verzija 1,5 da podpira XP-je, pa ko že ledenko sprašuje MSI K7T mora biti verzija Turbo2, da podpira vse Palominote, če je 1,3, ki še ni Turbo2, pa podpira samo do XP1700+ z najnovejšim BIOS-om, ki ga lahko dobiš tu Ledenko. Dol potegni najnovejšo 3,5 verijo BIOS-a. Skratka mal ste zgrešili bistvo novice in pol še mal boljmimo udarli z podporo za Palominote. Upam, da smo zdaj zadeo razjasnili.

Za začetnike še to: Athlon XP 2200+ temelji na Thoroughbred jedru, 2400+, 2600+. 2700+ in 2800+ pa na Thoroughbred Revision B jedru, ker osnovna verzija ni mogla nič hitreje kot 1,9 GHz.

Ledenko ::

AtaStrumf, najlepsa hvala za informacije, verjetno smo se res malo zaleteli s tem...

San ::

Kaj pa kt133, brez a? Pač računam na 100 FSB in dobim ven frekvenco, ki bi jo imel XP proc.? Bi bila stvar lahko nestabilna?

AtaStrumf ::

KT 133 mislim, da je že prestar, da bi podpiral XP-je,..... samo se nikoli ne ve 100%. Teoretično bi XP delal čist lepo tudi na 100 FSB-ju (meni je na eni defektni KT 133A plati, ki uradno sicer podpira 133 FSB, samo ni stabilna na več kot ~110 FSB-ja. Tudi to ni redek pojav. Zato ko kupuješ plato je precej razkirano kupovati čist svežo robo. Je zelo fajn počakat na vsaj 1.01 - 1.10 revision.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Nove matične plošče socket FM2+ za AMD procesorje ki so samo v izvedbah MicroATX !

Oddelek: Strojna oprema
231417 (1242) galu
»

Kakšen napajalnik?

Oddelek: Strojna oprema
181046 (908) iskra

Več podobnih tem