» »

AMD v prihodnosti

AMD v prihodnosti

X-Bit Labs - AMD bo v prihodnje izdal še (najmanj) dva procesorja na Thunderbird jedru. Torej še 1.4GHz in 1.5GHz različico.
Palomino, ki bo na začetku izšel v 1.533GHz različici, bo predvidoma izšel v tretji četrtini leta (Q3). Imel pa bo tudi nekaj arhitekturnih sprememb. Podpiral bo namreč stopnjevano vejno-ugibalno enoto (branch-prediction unit) in strojno izbolševanje (hardware-prefetching). Glede govoric o daljšem pipeline-u, pa še ni potrjeno. Zaradi zgoraj naštetih razlogov bo Palomino malce hitrejši od Thunderbird-a pri danih frekvencah.
Morgan, nov AMD-jev procesor nizkega cenovnega razreda, se od Palomina ne bo razlikoval po manjšem L2 predpomnilniku, temveč tudi po kraju izdelave. Palomini bodo delani v Dresden-u, Nemčija, kjer uporabljajo bakreno notranje-povezovalno tehnologijo. Morgan-i pa bodo delani v Austin-u, ZDA, kjer uporabljajo aluminijasto notranje-povezovalno tehnologijo.
AMD ne namerava spreminjati velikosti svojih procesorjev, zato ostaja standard SocketA še vedno v igri. SocketA bo ostal standard pri AMD-ju še najmanj 2-3 leta. Vsi procesorji na Palomino jedru bodo torej delovali na SocketA ploščah, ki podpirajo 266MHz EV6 vodilo.
AMD-jevi 64-bitni procesorji, Hammer-ji, namenjeni predvsem strežnikom, pa bodo zasnovani na dobri stari K7 arhitekturi z 64bit-nimi registri. Seveda jim bodo dodane še posebne strežniške funkcije.

2 komentarja

undefined ::

Ok, zdej pejt pa spat. ;)

Sergio ::

hahaha ;))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali ASUS A7V8X-X podpira SocketA Palomino?

Oddelek: Strojna oprema
7894 (894) dejansan
»

AMD: Shanghai

Oddelek: Novice / Procesorji
373981 (2636) Pesimist
»

Prosim pomagajte z nasvetom kaj izbrati med temi komponentami!

Oddelek: Kaj kupiti
201589 (1312) koyotee
»

DDR zmaguje!!!!!!!!!!!

Oddelek: Strojna oprema
261703 (1323) hatch
»

Cestni načrt

Oddelek: Novice / Procesorji
52215 (2215) OZZY

Več podobnih tem