» »

Ustanovitelja Googla na Forbesovem seznamu milijarderjev

Ustanovitelja Googla na Forbesovem seznamu milijarderjev

BBC - Larry Page in Sergey Brin, ustanovitelja odličnega iskalnika Google, sta prišla na Forbesov seznam milijarderjev. Oba sta vredna okrog milijardo dolarjev in sta na 552. mestu.

Nasploh je letošnji seznam precej daljši od lanskega, saj je na njem kar 587 imen (lani 476). Pri Forbesu trdijo, da je razlog v porastu cen delnic v lanskem letu. Na prvem mestu ostaja Bill Gates s 46,6 milijardami dolarjev (kar je približno za pol manj od njegovega rekorda - 90 milijard dolarjev v letu 1999) , tesno za petami pa mu sledi borzni "špekulant" Warren Buffet s 42,9 milijardami ameriških zelencev.

Še seznam prvih petih milijarderjev:

  1. Bill Gates - 46.6 milijard
  2. Warren Buffett - 42.9 milijard
  3. Karl Albrecht - 23 milijard
  4. princ Alwaleed Bin Talal Alsaud - 21.5 milijard
  5. Paul Allen - 21 milijard
in povezava do izvorne novice.

25 komentarjev

Ziga Dolhar ::

Zakaj "špekulant" v narekovajih?
https://dolhar.si/

kopernik ::

Ker ima po mojem mnenju beseda špekulant malce negativen prizvok ...

Gandalfar ::

Se ene pet let pa bo namest Google pisal Slo-tech tm .. ;-)

Thomas ::

> Se ene pet let pa bo namest Google pisal Slo-tech tm .. ;-)

That's the spirit! :D

No, treba je vseeno vedeti, da uvrstitev na 500+ mesto ni bohvekaj. Google je pomembnejši kot velika večina firm na svetu, kar se pa na borzi ne pozna prav kmalu. Trgi niso neskončno učinkoviti.

To, da lahko "za nekaj Kongresnih knjižnjic" dokumentov brskaš po vseh (ne samo "ključnih" besedah), je vredno mnogo več od astronavtov na Marsu in orbitalnega hotela.

Prihodnost je zavila v neko boljšo smer od splošno pričakovane!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

root ::

Hm če bo šlo Billi tak dalje bo čez 5 let skoraj brez keša.

swar ::

Hehe who da fuck cares about bill.Se mal pa bo padu s prevga mesta >:D Kot da bi gledal statistiko f@h

Thomas ::

> Hm če bo šlo Billi tak dalje bo čez 5 let skoraj brez keša.

Off topic:

Kadar se objavi kakšna "$" novica so takoj "skrbi za Bilija". Novica o "revolucionarnem DMA čipu" povzroči komentarje v stilu "v Slo kuri tega ne bomo imeli še 10 let".

Preklet jamr in zavist. Ajd!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ziga Dolhar ::

root, Bill-brez-keša denarja ni "izgubil", ampak ga šenkal. Karnekomu.
https://dolhar.si/

Sunna ::

BIll je en največjih donatorjev v dobrodelne namene right ?

Ziga Dolhar ::

Ja.

Sam najdejo se ljudje, ki slepo sledijo načelu, da so relativne vrednosti bolj pomenske od absolutnih.

In po njihovem nazorovanju je Bill prispeval le majčken delež svojega premoženja ...

(... kar sicer tudi ni popolnoma res.)

p.s.: kopernik, sem mislil, da dober novinar/pisec presega laičnoljudske bajke. Konec koncev gre za naziv poklica/dejavnosti.
https://dolhar.si/

Firebat ::

nafta & software.

kopernik ::


p.s.: kopernik, sem mislil, da dober novinar/pisec presega laičnoljudske bajke. Konec koncev gre za naziv poklica/dejavnosti.


Kaj si ti mislil, je irelevantno. Še posebej v luči dejstva, da nisem novinar niti pisun, kaj šele lektor. Očitno tudi osebe, ki je novico objavila, to ni zbodlo v oči. Skratka, motijo te nepomembne stvari.

singular ::

A clowk je dal 45 miljard za dobrodelne namene al kaj??

Gandalfar ::

Ja, velik je dal. Zakaj pa ne?

Tr0n ::

"When Bill Gates dies, most of his money will go to charity. He also supports a lot of charity organizations with Microsoft Corporation and his personal money. He usually makes big multi-million donations only. And all profits from his newest book called The Road Ahead went to National Foundation for the Improvement of Education (NFIE). Bill's father runs a charitable foundation and Bill has gave over $200 millions to that foundation. University of Washington has received $34 million, University of Harvard has received $6 million, University of Stanford has received $6 million... And the list keeps going on. Many schools and non-profit organizations also get Microsoft products for free."

Skupen znesek se seveda ne ve tocno. Je pa vsekakor ogromno denarja slo v charity.

LordWorm ::

Thomas je zelo dobro povedal:|

largie ::

nafta & software.


pa poceni supermarketi :D - Karl Albrecht, eden od "bratov ALDI", drugi je na 14. mestu, pa Waltoni (Wal-Mart), mesta 5-10

Thomas ::

Kar se tiče dobrodelnosti, Bill Gates spada v tisto manjšino, ki res nekaj da.

Z "res" mislim, da se ne drži tiste rutine, skozi katero gre glavnina dobrodelnega denarja. Se pravi da je ogromno pompa in stroškov z zbiranjem, nabiranjem, hranjenjem, razdeljevanjem ... pač pa enostavno da!

Vsak dobrodelnež, ki bi res hotel kaj dati, ne pa se predvsem šopiriti s tem, bi svojega časa ne izgubljal na "Aninih plesih" in podobnih zadevah. Pač pa bi enostavno prispeval na nek račun, kjer se zelo malo ali skoraj nič denarja ne "izgubi". Potem gre lahko tudi na ples.

Da recimo razdelitev 20 milijonov dolarjev revežem stane 16 milijonov dolarjev in "končni uporabniki" dobijo samo 4 - konkreten primer - je totalna farsa.

Bill je na tem področju zgleden, ne muti. Medtem ko on izganja šurke iz Longhorna - al kaj že dela on na šihtu - profesionalci pomagajo žrtvam AIDSa v Afriki.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tody ::

ma če bil zagon vse svoj denar ma še zmeri tok da bo preživu pa še njegovi forci... Konec koncev kaj za vraga mu bo tok denarja ? Še tistih 45 miljard bo spiču otrokom pa pustu lih tok da bodo normalno živel če bodo hotl pa kej več si bodo mogl pa zaslužit :D

attackiko ::

Samo še čakam, da bo kdo zahteval, da Bill podari denar za razvoj Linuxa. :D

antonija ::

A mi lahko kdo razlozi zakaj bi potem ko mas pod poustrom recimo par megaUSD se sploh matru vec dnarja narest?:\ Sej vrjet ti rata dougcajt ce sam lenaris, ampak ne razumem pa zakaj bi nekdo ki ima 10GUSD hotem se vec dnarja. Razen ce se ne gre Robin Hooda seveda...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Jeronimo ::

------ Bill's father runs a charitable foundation and Bill has gave over $200 millions to that foundation. University of Washington has received $34 million, University of Harvard has received $6 million, University of Stanford has received $6 million... And the list keeps going on------

Hmmmmm, kakšna je fora donirat denar najbolj prestižnim svetovnim univerzam .... mogoče naložba za njegove otroke in vnuke? Nikakor se mi ne zdi primerno, da lahko sploh omenjajo kot dobrodelna sredstva donacije tako prestižnim univerzam. Farsa!!!
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Ziga Dolhar ::

U, there goes the A-in-the-circle! >:D
https://dolhar.si/

LoneWolf ::

A mi lahko kdo razlozi zakaj bi potem ko mas pod poustrom recimo par megaUSD se sploh matru vec dnarja narest?
Kdo pa pravi, da se matra? Billy je ze zdavnaj v fazi, ko denar dela zanj, ne obratno. Kaj bi po vase moral pocet z denarjem, da bi bili vi srecni? Poleg tega, da mu zamerite ze dejstvo, da ga ima ocitno vec kot vi? Naj bi kupil Tahiti in sel lezat pod palmo do konca zivljenja? Billy-jev denar ni pod poustrom, se prav fino vlaga, poleg zajetnih dobrodelnih prispevkov tudi v tehnologijo, veliko tudi v majhna inovativna podjetja, ki jih Billy oceni kot potencialno perspektivne in jim da moznost zagona. Vecina verjetno propade, kaksno pa tudi uspe, in tudi Billy zasluzi s svojim vlozkom. Zakaj pa ne?
Vsem tistim, ki so Billyju fovs za njegov denar - ne vidim prav nobenega razloga, zakaj bi ga moralo biti za to sram. Ni zadel na loteriji, ni podedoval bogatstva, ni imel plantaze suznjev. Svoj imperij je ustvaril iz nule kot srednjesolski geek iz svojega znanja in svojega dela, presneto inovativnega in prodornega za tisti cas, ko je sel kot mulec proti velikim korporacijam a'la IBM. IBM mu tega se do danes ni pozabil. Danes nekateri vidijo samo to, da ima pod prstom megabucks. Fino, ce vprasas mene jih je zasluzil, in tudi dela z njimi bistveno bolj v interesu clovestva kot marsikateri razvajen bogatas - pa mu ne bi bilo treba.

Jeronimo: prestizne univerze imajo poleg studija precej obsezne znanstveno-raziskovalne oddelke. Ne tega primerjat s FRIjem in podobnimi, to tudi niso samo sole za bogate mamine sincke. Kdo ze fura Folding@Home? Stanford.

Elemen_T ::

Se podpišem pod tole zgoraj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Jeff Bezos, najbogatejši človek v moderni zgodovini (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6721673 (17590) Markoff
»

Amazon in Bezos rekordno

Oddelek: Novice / Rezultati
129079 (7754) Nebomgabiksa
»

Gates zdrsnil na 2. mesto

Oddelek: Novice / Ostale najave
365529 (3631) nurmaln
»

37 miljard dolarjev za dobrodelne namene

Oddelek: Problemi človeštva
302892 (1826) Brane2

Več podobnih tem