» »

Zlorabljanje tržne znamke?

Zlorabljanje tržne znamke?

Slo-Tech - Po dolgem času smo spet priča toženju, ki se odvija okrog neupravičene uporabe tržne znamke ali vsaj tržne znamke, ki je sumljivo podobna originalu. Tožbo je sprožil Microsoft, ki mu kar nekako ne gre v račun, da se konkurenčni Linux operacijski sistem, ki je namenjen poganjanju Windows aplikacij, imenuje Lindows. Lahko rečemo, da je zmagovalec v tej sodbi Microsoft, saj se majhno podjetje, ki izdeluje distribucijo Lindows enostavno ne more meriti s softverskim velikanom. To je pred kratkim spoznalo tudi podjetje, ki si je sprva lastilo pravice do imena X-box.
Sicer pa se prerekanja okrog tržnih znamk ne pojavljajo samo v Ameriki, ampak tudi pri nas. Pred časom se je pri nas odvijala pravda glede monitorjev Sonix, ki so kar preveč spominjali na originalno ime SONY. SONY je pritisnil na slovensko podjetje in odslej na prej omenjenih monitorjih piše samo še Onix.
Skratka, Microsoft naj toži še AMD zaradi domnevne kraje delčka imena njihovega najnovejšega operacijskega sistema. Zeh.
Thanx, Miha.

4 komentarji

R0K ::

a se sam meni zdi, al je res tole že staro kot zemlja ? [:\]

..enivej..

mogoče pa lahko AMD toži M$ ker nikdar neveš kdo je prej izdal uradno kako se bo imenoval njihov izdelek....lahko da je amd prej izdal samo ni povedal....

kuglvinkl ::

Pri pravu blagovnih znamk velja načelo prioritete: kdor prej znak zavaruje z znamko oz. jo REGISTRIRA, ima pravico de njene uporabe (seve ob upoštevanju pogojev).

slycer ::

Hm, meni se ne zdi, da je 4 dni stara novica stara kot zemlja [:\]

R0K ::

slycer nism mislu tko...ta novica je že bila objavljena....da podjete M$ toži Lindows...ti si jo še samo malo razširil in dopolnil...kar pa ni nič narobe..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom ukinja "blagovno znamko" Mobitel (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8517669 (14927) jusv
»

Dve pomembni zmagi za Lindows.com nad Microsoftom

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
152256 (2256) Dr_M
»

Lindows nič več Lindows

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
122616 (2616) norvalk
»

Walmart na Lindows

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
102229 (2229) Ziga Dolhar
»

Lindows :Windows - 1:0

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
102129 (2129) tha_man

Več podobnih tem