» »

Hrup!

Hrup!

Tweak3D - Že res, da so današnji računalniki postali vse bolj zmogljivi, vendar pa tudi zmogljivost zahteva svojo ceno. Med komponente, kjer se zmogljivost drago plača, spadajo procesorji. Tu se zmogljivost ne plača samo v denarju, ampak tudi v hrupu, ki ga proizvajajo zmogljivi ventilatorji, ki so nujno potrebni za vzdrževanje kolikor toliko normalne temperature vedno bolj energetsko požrešnih procesorjev. Za vse tiste, ki enostavno ne morete/znate odmisliti hrupa, ki ga proizvajajo številni ventilatorji v ohišju vašega računalnika, je Tweak3D spisal članek na to temo. Žal članek ne govori o tem, kako utišati računalnik, ki ga trenutno posedujete, ampak samo svetuje, katere komponente morate kupiti, ko se odločate za nov računalnik. In katere komponente so to? Kliknite sem in izvedeli boste.

4 komentarji

tha_man ::

No ja, no ja...




Sam ima Volcano 7, Enermax napajalec, Barracuda IV disk, grafično in matično brez aktivnega hlajenja ter relativno veliko ohišje (Chieftec), pa sistem še vedno ni najbolj tih. Disk je res neslišen, napajalec je tud izredno tih, sm Volcano zna kar ropotat. Deluje na 3600 - 3800 rpm (odvisno kako toplo je v sobi).




Razmišljam da bi dodal še kak tih ventilator v ohišje da povečam pretok zraka, kar bi moralo malo pomirit Volcano). Saj ne da bi bil nadležen, ker samo piha in malce 'tuli', nič ne cvili ali zavija kot kaki 7000 rpm turbo motorji. Sm vseeno. Mogoče bom zadevo enkrat zamenjla z Zalmanom cnps-6000, sm moram še kak test najt, da vidim če je zadeva v redu.




rc-car ::

Clanek je se kar dober..

Jest imam VolcanotaII in stekarje za preklapljat med 12V, 7V in 0V.. Pri 7V je prakticno neslisen in ob prevetreni kisti hladi povsem zadovoljivo! Na ohisju imam 2 80mm ventiltorja, ki sta na stekarjih za 12V, 5V in 0V. Pri 5V se ventilatorjev ne slisi sploh!!

Tako sem zelo zmanjsal glasnost sistema! Z Volcanotom na 7V in obema ventilatorjema na ohisju (eden spredaj pod diskom, drugi zadaj pod napajalnikom) na 5V mi idla 27-30 stopinj, ko je v sobi temperatura 20 stopinj..

Tako lahko koncno surfam po netu v tisini (no skoraj, sedaj je najglasnejsi napajalnik..) :D

freejack ::

Srečneži, jst sn tko nujno rabil hladilnik, da sn vzel kr Orba (Vulkančka pa niso imeli trenutno kje),.. JOJ,.. kot da bi s sesalcem okrog po sobi hodil.

WarpedGone ::

Tema za raziskavo: kako do optimuma utišat mašino? Js mam vodn hlajenje primarno zato, da mam u kišti samo še en ventilatorčk na grafik in enga podhranjenga u napajalniku. Zdej mi živce žre disk. Kaka pametna ideja kako ga utišat? Razmišlu sm o vpetju na gumice, sam v izvedbo se še nism spustu. Ideje?
Ja, neki zvočne izolacije je že v kišti. več jo še pride :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

program za merjenje hrupa

Oddelek: Programska oprema
135735 (3597) Hayabusa
»

Doma narejena filtracija zraka

Oddelek: Loža
264085 (2541) Heisenberg
»

Hrup racunala

Oddelek: Pomoč in nasveti
5794 (726) SisQ
»

Utišajte ventilator!

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
91892 (1892) Dexxx

Več podobnih tem