» »

MSN spletna stran razmišlja o naročnini

MSN spletna stran razmišlja o naročnini

ZDNet - Microsoft je danes potrdil, da razmišlja o uvedbi naročnine na določene vsebine (Premium services) na njihovem znanem portalu, MSNBC.com. Hotmail in nekatere druge storitve bodo ostali takšni, kot so bili do sedaj; pri tem pa bodo dodali nekaj dodatkov, ki pa bodo plačljivi. Ti dodatki bodo na primer glasba v živo, izboljšane igre na MSN-u in podobno. Govori se, da bo prva MSN stran, ki bo uvedla plačljive storitve, angleška, MSN-UK, ki bo zaračunavala nekje 60 angleških funtov na leto za dodatne storitve; vendar te govorice niso uradno potrjene.
Analize so pokazale, da oglaševanje na spletu ni učinkovito, saj kljub temu da ima nek portal lahko ogromno obiskovalcev (MSN-UK ima 14 milijonov obiskov na mesec), oglasi ganejo le malo ljudi. Večina ljudi (vključno z mano...) jih namreč kar prezre.
Že nekaj drugih spletnih strani je uvedlo storitve na naročnino, vendar brez večjega uspeha. Yahoo npr., ki je januarja uvedel plačljive male oglase (prej so bili namreč brezplačni), je ugotovil, da se je število malih oglasov drastično zmanjšalo.

Kako se bo to obneslo, bomo torej še videli. Uporabniki smo namreč razvajeni, saj pričakujemo, da bo na spletu vse zastonj; to mišljenje pa je težko spremeniti.

Več o tem pa si lahko preberete tukajle.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako zaslužit z mojo android aplikacijo

Oddelek: Mobilne tehnologije
224468 (3750) d4vid
»

The New York Times z milijonom e-naročnikov

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
59502 (7711) PaX_MaN
»

Prihaja YouTube brez oglasov, a ne zastonj

Oddelek: Novice / Ostale najave
1910531 (7628) bambam20
»

Nov Xbox bo verjetno ves čas povezan na splet

Oddelek: Novice / Konzole
4810739 (8506) opeter
»

The Times izgubil 90 odstotkov bralcev zaradi zaračunavanja spletnih vsebin

Oddelek: Novice / Ostale najave
3211566 (9571) Gavran

Več podobnih tem