» »

Thermaltakov Twin Cooler

Thermaltakov Twin Cooler

Overclockers.com.au - Slikice novega super-skrivnega Thermaltakovega/Titanovega Twin Coolerja smo na Slo-Techu objavili že nekaj časa nazaj, sedaj pa so jih dobili tudi drugje po svetu. Na Overclockers.com.au so takoj sestavili predogled tega hladilnika, v katerem pa ni ničesar drugega, kot tri slikice. To je povsem razumljivo, saj še ni nobenih dodatnih informacij o tem SocketA procesorjem namenjenem čudesu, razen tega, da bo uporabljalo dva 50mm ventilatorja pri 3200rpm in da naj bi bila neslišna.

14 komentarjev

NiggerBob ::

Nekaj mi ni čisto jasno: Zadeva ima 2 venta, nima pa nikakršnih lukenj med posameznimi hladilnimi režami. To me potemtakem napelje na zaključek, da en vent zrak vleče v hladilnik, drugi pa ga sesa iz hladilnika. Right or wrong?
In glede na to, da je to pravzaprav zaporedna vezava, ne vidim skoraj nikakršne prednosti pred varianto z enim samim ventom, glede na to, da en vent ne more potegniti več zraka, kot mu ga drugi pripelje???
Ni mi tudi čisto jasno, kako bo zadeva tiha (skoraj neslišna), če pa en vent potemtakem piha naravnost v lopatice drugega, zračna tokova se sekata in to povečuje hrup. Edino prednost tega hladilnika vidim v tem, da je pač velika masa kovine, ki dobro vleče nase toplote in jo seveda tudi lažje oddaja kot majhen hladilnik. "Bomo videli", so rekli slepi :)
Uh, malce zmedeno je napisano, pa upam da je vseeno razumljivo.

OrlyTM ::

Men tole zgleda, kt bi en prevrnu gorba na bok .... ne vem no ... mo počakal na teste, da bomo vidl kaj zmore ... drugač mi je pa gorb bol kul :)

lp
OrlyTM

alien-w ::

NiggerBob, jest se cist strinjam s tabo. Men ni tole cist jasn, tut Super orb se mi zdi mal brez veze, ker gor na vrh, sploh toplota ne pride vec. Zadeva je pa samo veliko bolj glasna. Pa ce gre zrak skozi tako hitro, pol sploh nima cajta pobrat vrocine, raht??:|

Milko ::

Hmm, in kaj bo torej boljse? Orb ali ta hladilnik?

luni ::

hja morem priznat da tudi sam ne vem nic vec, kot vi... sklepa lahko clovek samo po slikah... po moje bo slo bolj za eno jajco, kot pa resen hladilnik, mogoce se pa tudi motim...edina mozna varianta je po moje to, da na sredini med ventilatorjema ni luknje, tak da v bistvu stvar deluje, kot da bi dva gorba obrnil na bok in ju staknil s sticno povrsino...druga moznost je, da en ventilator piha en pa sesa, ampak potem ne pride do izraza radial fin tehnologija... bomo videli

NiggerBob ::

Bravo Luni, zadel si žebljico na glavo, očitno se nisem zmotil, ko sem Ediju od Megahita napisal, da dečki žanjete moje globoko spoštovanje :))) Malo sem si ogledal slike v Avstraliji, vse preštudiral in zadeva je res nekako tako, kot bi skupaj s spodnjima stranema staknil 2 kratka Gorba. Oba venta pihata navznoter (glej položaj lopatic na prvem in ta drugem ventu), na sredini je zadeva zaprta, da se tok zraka ne seka in ni nepotrebnega šuma.
No ja, saj nisem sam čisto tako pameten, ampak me je malo zaneslo tudi na Megahitovo domačo stran, kjer je link na prozvajalca (Titan), tam pa so načrti in specifikacije tega monstruma, pa tudi tabela toplotne disipacije, ki je kar impresivna, vsaj kar se tiče primerjave z ChromeOrbom. Če koga zanima, naj klikne na tistega Gorba na Megahitovi domači strani, pa ga bo linkalo na firmo Titan.
Še vedno pa mi ni čisto jasno, kako bodo dosegli glasnost < 25 dB, ker na specifikaciji venta piše, da je glasnost < 26 dB za posamezen vent, tu pa sta kar dva.
Luni, mislim da bi mi (ali pa tebi) moral biti Edo od Megahita hvaležen, da mu bomo malo povečali obisk na spletni strani, medtem ko igra golf, ne pa da pisari, kako si bil nesramen do njega.
Če se ti je posvetilo, kdo sem, sem ti dolžen pojasnilo, da sem malo spremenil nick, stari (nick namreč) je umrl s starim Slo-Techom.

mojsterpeter ::

zadeva ima vsekakor zelo čuden design, ki ne deluje preveč učinkovit.
Folk predlagam da se vsak proba spomnit čimboljši in čimbolj učinkovit design hladilnika - sigurno se bo kdo spomnu kej dobrga...

freserovski ::

Jaz bi predlagal eno tako obliko, kjer bi lahko zrak dobil z enim ventilatorjem čimbolj v curek proti jedru, z drugim, bi pa hladil rebra:D

alien-w ::

cobra, kako si si pa to zamislu? to mi pani cist jasn. Ja, sm tut jest zdej pogledu k titanu, pa je res tko kot pravi niggerbob sam ni mi jasn, kam gre vroči zrak????

mojsterpeter ::

jest sem si že eno kul skico naredu sam ne vem kako nej to narišem na računalniku - pa tut ne vem kako bi zadevico naredu (nisem glih kakšen metalurg/livar)

cobra: ideja je prava uresničitev pa ni lahka

dejte še ostali kej povedat

luni ::

Ja dejansko je ta design oziroma tehnologija po moje vrhunec zracnega hlajenja. Radial fin pac dosega glede na moc ventilatorjev in velikost optimalne rezultate. Skoda, da se Alpha ne spravi naredit enega orenk Radial Fina s kaksnim 60mm ventilatorjem ki bi prav pihal hehe.Nigger ja zdaj mi je jasno kdo si :))

alien-w ::

Ne vem zakaj, sam alphe mi ne disijo. Full grdo zgledajo vse:D zato so mi gorbi toooolk usec! a niso kjut no?

mojsterpeter ::

men po Orbi delujejo ful "pocukrani", Alphe pa ful "hardcore" in so mi nekako ljubše - je pa res da nisem lastnik katerekoli Alphe

roro ::

Na procesor ga ne bi dal. Že navadnen orb je preglasen.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Best socket a plošča

Oddelek: Strojna oprema
171248 (951) AndrewSmith
»

Test novega Zalmanovega hladilnika

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
71996 (1996) Airskull
»

Kateri cooler za SLOT 1?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101117 (981) kuglvinkl
»

Nove matične plošče

Oddelek: Novice / Matične plošče
62031 (2031) element
»

Komplet za odklepanje SocketA procesorjev

Oddelek: Novice / Procesorji
81588 (1588) JLP

Več podobnih tem