» »

Prenosnik za študij računalništva

Prenosnik za študij računalništva

IcyFox ::

Pozdravljeni, poskusil sem že v temi za nakup prenosnika, a ni bilo odgovorov, zato poskusim še tu. Zanimajo me predvsem izkušnje trenuntnih in nekdanjih študentov glede tega, kakšni prenosniki se uporabljajo tako za delo na faksu kot zapisovanje snovi pri predavanjih. Trenutno imam dokaj zmogljiv 17" prenosnik, ki pa se mi zdi prevelik za prenašanje naokrog, zato iščem zamenjavo. Se v večini uporabljajo Macbooki ali kaj drugega? Je imel/ima kdo v študentu desktop, na katerega se nato povezuje prek prenosnika via Teamviewer? Hvala za vsakršen odgovor.

A110 ::

Za zapiske ne potrebujes prenosnika. Sam imam sicer kisto in prenosnika v studentu ampak je prenosnik zato ker sem len in raje gledam filme v postelji kot za mizo, pa tudi zvecer je bolj prijetno brskanje v postelji. Deskop je predvsem zaradi igric in ce potrebujem vecji elran, ampak to je v bistvu bolj razvada ker mi je tudi prenosnik ko se nisem imel kiste bil preko dovolj. Uporabljaj trenutni prenpsnik in ga ne nosi na predavanja ker ga tam nerabis. Denar ki ti ostane porabi raje za zabavo, bos imel vec od tega

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: A110 ()

IcyFox ::

Kaj pa študiraš, če lahko vprašam?

A110 ::

Matematiko. Ampak kolikor poznam studente (pa jih ni malo) nihce ne nosi prenosnika seboj (sploh pa ne za delanje zapiskov)

IcyFox ::

Kaj, potem se delajo zapiski na roko? Za matematiko razumem, ni praktično da bi zapisoval za računalnik, ampak za kaka klasična predavanja se bi mi pa zdelo smiselno...

WhiteAngel ::

Za zapiske delat je prenosnik zelo neuporaben. Sem se trudil v drugem letniku pri dveh predmetih... najbolj smotano je risanje. Ker imaš praktično pri vseh predmetih na tehničnih faksih neke skice, grafe, drevesa, enačbe ...

Gejspodar ::

Prenosniki se ne uporabljajo, razen če furaš kakšen surface in delaš zapiske v OneNoteu, kar zna bit na čase sila nepraktično.

uniman ::

Prenosnik vzamem na faks samo če delam za kakšen projekt. Sicer pa če se odpraviš na predavanje mislim da boš več odnesel brez prenosnika, razen če si res karakter ;)

Edit: Jaz imam cirka 5 let staro 15-ko, mi je malce težka za prenašat naokoli, ampak mislim da danes dobiš mnogo lažje prenosnike. Sem že razmišljal o nakupu 13-ke (predvsem zaradi teže) vendar se mi zdi za resno delo brez dodatnega monitorja malo nadležen. Če bi še enkrat kupoval bi kupil isto 15-ko vendar nekaj lahkega

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: uniman ()

IcyFox ::

Zanimivo, sem si bolj predstavljal da večina študentov piše na računalnik. Potem bom definitivno raje ostal pri 17-ki oz. se mogoče kasneje odločil za kako bolj zmogljivo 15-ko (ki bo definitivno lažja kot je tale starina). Kaj je potem alternativa, zvezek, akta?

baur ::

Sam zakljucujem magisterij FRI-ja in mi je vcasih zal, da si nisem na zacetku kupil kaksnega lahkega prenosnika z dobro baterijo (je pa vsaj 15ka), ker sem racunalnik nosil s sabo na faks vsako leto bolj pogosto (v prvem letniku je to morda res bolj redko).
Pri nekaterih predavanjih ti dejansko lahko pride prav, ce objavljajo prosojnice, na katere lahko potem pises. Naceloma pa je akta prava stvar za vecino predavanj.
Sicer pa ga rabis skoraj pri vsakih vajah (uporabljas lahko sicer tudi PC-je v ucilnicah, a je definitivno bolj komot, ce imas svoj laptop).

PH03N1X ::

Mi smo rabili računalnik v prvem letniku izkjučno za izdelavo in oddajo domačih nalog pri programiranju. Sami programi se morajo itak hitro izvesti, tako, da če target time izvajanja programa dosežeš na podhranjenjem compu je še toliko boljše. Ajde recimo za branje skript na netu še.
Dva predmeta kjer rabiš malo bolj sposoben comp sta računalniška grafika* (se delajo špili predvsem v Unity ali UE4) in osnove oblikovanja* (filmček v After Effects), je pa še par predmetov, kjer boš moral imeti vsaj toliko, da poženeš matlab/pycharm.
* predmeta sta obvezna za 2. letnik multimedije, izbirna po programu RI na FRI.
Prenosnike na predmete se nosi večinoma da ljudje igrajo špile, se važijo z appli in iskazujejo vso svoje znanje linux distribucij. Pri Programiranju 2 je profesor celo izrecno prepovedal compe. Če pa hočeš že s prenosnikom delat zapiske, pa glej v smeri Surface Go idr. tabličnih računalnikov.

galu ::

@OP

Na FERI R-IT sem videl vse od muzejskih primerkov do latest&greatest gaming laptopa. Tudi desktop-only in paper only folk se je našel. Nisem opazil neke izstopajoče korelacije med uspehom in izbiro tehnike.

Jaz sem imel oz. še imam 14" Thinkpada. Zamerim mu zgolj slabo baterijo.
Tako to gre.

IcyFox ::

Bom ga mogoče na začetku poskušal nositi na faks, pa da vidim kako bo. Vedno lahko še kasneje kupim kaj manjšega, lažjega če bo preveč težak


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Študij na FRI (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6013435 (6726) BivšiUser2
»

Prenosniki na faksu (Feri) - uporabnost

Oddelek: Šola
153343 (2918) Pyr0Beast
»

Uporaba računalnika v šolkih ustanovah

Oddelek: Loža
131881 (1607) 823483
»

Fakulteta & prenosniki & varnost & izdelava zapiski

Oddelek: Pomoč in nasveti
497727 (6779) mojca
»

Srednja šola >>> FAX

Oddelek: Šola
474478 (3605) DavidJ

Več podobnih tem