» »

Pentium 4 dela bolje brez HT

Pentium 4 dela bolje brez HT

The inquirer - Kot poročajo na The Inquirerju naj bi Intelovi Pentium 4 procesorji delovali bolje in hitreje brez vključene HyperThreading (HT) tehnologije. AMD je namreč primerjal svoj Athlon XP 3200+ z Intelovim Pentium 4 procesorjem, kjer se je, kot trdi AMD-jev predstavnik, Pentium odrezal veliko bolje brez vključenega HT, a še vedno slabše od Athlona. Intel odgovarja, da je HT namenjen delu z več aplikacijami naenkrat in ne sintetičnim testom, namigujejo pa tudi na dejstvo, da konkurentom ni ravno za verjeti. Hm ...

2 komentarja

Filo ::

no HT nekje nekoristi, kje pa koristi pa čeprav malo.....samo me zanima, če bi vkopili kakšno compresiranje, koliko bi to vplivalo na frame rate pri kakšnem quake npr. če bi uporabili Intlov HT procesor ali athlon procesor. Kaj neki mislite da bi bilo boljše a--ne.

Mr.B ::

HT glih ni po performansah enak dvema procesorjema ampak sta le dve enoti, ki pa si delita isto vodilo do veznega čipovja oz isto pasovno širino. V glavnem zelo težko me bodo prepričali v rezultat 3dstudioMax-a z in brez HT-ja. Sicer je na thg-ju kar pristranski članek ampak le . Drugače pa so rezultati nekako v nasprotju z AMD-jem, čeprov brez HT_ja.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intel Prescott, Socket T (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
906657 (4489) Zheegec
»

Še hroščev v procesorjih

Oddelek: Novice / Procesorji
92476 (2476) Dr_M
»

Zamude pri Intelu

Oddelek: Novice / Procesorji
92201 (2201) Zheegec
»

Pentium 4 se poslavlja

Oddelek: Novice / Procesorji
151988 (1988) Thomas
»

Pentium 4 3.20 GHz

Oddelek: Novice / Procesorji
51812 (1812) frenk

Več podobnih tem