»

AMD bo odpuščal

The inquirer - O tem, da utegne AMD, ki je pred časom prevzel ATI, odpuščati, smo že poročali. Če gre verjeti The Inquirerju, naj bi po najnovejših informacijah brez službe ostalo 375 zaposlenih, kar je znatno manj od prvotnih ugibanj o kar dva tisoč odpuščenih. Največ odpuščenih prihaja iz oddelkov za trženje in prodajo. Za zdaj pri AMD-ju ne načrtujejo nadaljnjih odpuščanj, dodaja The Inquirer.

Več v izvorni novici.

7 komentarjev

Nekaj kratkih

več strani - Na tak deževen dan, kot je danes (napačno je samo dejstvo, da ni še ponedeljek), vam na Slo-techu za preganjanje dolgčasa ponujamo nekaj kratkih novic z različnih koncev sveta.

The Inquirer tako poroča, da je AMD spet stegnil lovke na kitajski trg. Kot pravijo, je skupaj s podjetjem BLX IC Design Corp v Pekingu odprl nov tehnološki center, ki se bo ukvarjal z razvojem integriranih vezij za tanke odjemalce. Predvsem ciljajo na izdelavo multimedijskih komponent vseh vrst.

Druga zanimivost, na katero nas opozarjajo pri The Inquirerju, je izdaja 18 GHz Maca. Predvsem pozorno preberite prvi dve besedi sestavka.

Zanimiva so tudi pisma na Dan's Data, kjer izveste, kaj se dogaja z baterijami, kako lahko strela uniči elektronske naprave ali kako so včasih na papirne medije zapisovali video podatke, za konec pa lahko na PC Stats osvežite še svoje znanje o optičnih enotah. Prijetno branje.

4 komentarji

Pentium 4 dela bolje brez HT

The inquirer - Kot poročajo na The Inquirerju naj bi Intelovi Pentium 4 procesorji delovali bolje in hitreje brez vključene HyperThreading (HT) tehnologije. AMD je namreč primerjal svoj Athlon XP 3200+ z Intelovim Pentium 4 procesorjem, kjer se je, kot trdi AMD-jev predstavnik, Pentium odrezal veliko bolje brez vključenega HT, a še vedno slabše od Athlona. Intel odgovarja, da je HT namenjen delu z več aplikacijami naenkrat in ne sintetičnim testom, namigujejo pa tudi na dejstvo, da konkurentom ni ravno za verjeti. Hm ...

2 komentarja

Trigigaherčna vojna

UK Gamer - Dandanes svetovno tržišče preplavlja vedno več računalniških izdelkov. Letošnje leto je bilo predvsem v znamenju procesorjev in grafičnih kartic. Pri procesorjih sta glavna tekmeca podjetji AMD in Intel, njune procesorje so si ogledali tudi na spletni strani UK Gamer. Najprej so primerjali AMD-jeve procesorje med seboj, nato pa še z Intelovimi proizvodi. V testu so sodelovali Athlon XP 3000+, osnovan na zmogljivem Barton jedu, Athlon XP 2700+, ki deluje na Thoroughbred jedru, in Intel Pentium 4 3.06GHz s 533 MHz-FSB vodilom. Triindvajsetstranski članek obeta zanimivo branje in rezultate.

0 komentarjev

HyperThreading tudi na VIA ploščah?

več strani - HyperThreading (HT) je Intelova nova tehnologija, o kateri smo že mnogo poročali, omogoča pa, da procesor teoretično izvaja dva ukaza na enkrat. S tem naj bil procesor optimalno izkoriščen, saj delujejo tudi tranzistorji, ki pri trenutni operaciji niso potrebni. Na žalost pa je HyperThreading doslej deloval le na novih Intelovih čipovjih. Zakaj preteklik?

Hja, stvari se očitno spreminjajo, saj so na spletni strani InpactHardware preizkusili delovanje Penituma4 3.06 GHz na plošči z Viinim naborom P4X400 in presenečeno ugotovili, da procesor deluje v HT načinu. Ali to pomeni, da bodo odslej tudi vse plošče na omenjenem naboru podpirale HT? Preveden klik!
...

5 komentarjev

Tualatin, navij se!

Blarg Overclocking - Pred časom sem v novici objavil postopek, kako Intelovemu Pentiumu 4 zvišati voltažo z uporabo prevodne paste kot materiala, katerega smo nanesli na spodnjo stran procesorja ter z le-tem povezali nekaj nožic. No, ta članek naj bi razveselil vse lastnike Tualatinov, saj na zgornjem naslovu dobite postopek zvišanja napetosti tudi za to serijo procesorjev. 1.65 volta na procesorju pa ni tako slabo, mar ne? :D

0 komentarjev

Neoriginalnost

vir: Guru 3D
Ace's Hardware - Novo ime prihajajočega, ampak ne v bližnji prihodnosti, AMD-jevega procesorja bo Athlon 4. To niti ni tako presenetljivo, če pomislimo, da je AMD ponavadi kopiral Intelove oznake. K6-II je svoje ime očitno pobral od Intelovega Pentium 2. Potem K6-III od Intelovega Pentium 3. Zdaj, ko je Intel izdal Pentium 4, bo AMD izdal Athlon 4. No ja, kaj hočemo? Tako pač je.

24 komentarjev