» »

Evropska komisija grozi Microsoftu

1
2
»

darkolord ::

ja0 :\

en vmes tarna, da se Media Playerja pa Internet Explorerja ne da odinstalirat... pač shortcut brišeš in daš drugo stvar gor WTF is the problem? čist tko mimgrede, se vseen da odinstalirat vse razen explorerja...

v bistvu pa je vseh anti-m$ sama nevoščljivost... razen cene nimajo/te nobenih pametnih argumentov

glede tisth avtov pa tega, bi pa jaz reku tko: če bi kupil Linux avto, ki bi sicer bil boljši in cenejši, bi se lahko vozil samo po Linux cestah, kjer pa je manj ljudi, ceste pa so krajše :D

bljah kera bedna debata vsi veste da brez M$ja bi svet bil bolj bogi

BigWhale ::

> bljah kera bedna debata vsi veste da brez M$ja bi svet
> bil bolj bogi

To je tako kot ce bi rekel, da bi bil brez Forda svet bolj bogi...

Nadvse trapasta izjava...

Nevscljivost? Cemu?

darkolord ::

em zaenkrat precej stvari sloni na microsoftovih operacijskih sistemih...

WhiteAngel ::

Sorry, sam ne poznam razvijalca, da bi trdil da je Linux platforma slabša od M$ v katerm koli pogledu (če mu kaj ni všeč pač popravi). M$ z Windozi so pomoje primerni samo za onega enkrat na dan pošto pogledat pa kej odšpilat uporabnika. Če si pa kar koli odprte glave in te zanima kaj je "za" ograjo, pa poskusiš tudi alternative vse in ti je kmalu jasno kje stoji M$ in kaj si vse zamudil do sedaj.
Mislim, da bi se vsak moral enkrat srečati z Linuxom iz oči v oči in njegovo mentaliteto (hehe, povprečni Američani se ga ponavadi bojijo kot križ hudiča in zagovarjajo GPL in odprto kodo kot začetek novega socializma in sploh in oh in da to nikamor ne pelje in dela škodo:)))

WhiteAngel ::

> em zaenkrat precej stvari sloni na microsoftovih operacijskih sistemih...

Hja, to je dost zoprn problem. M$ ima zlo dovršen marketing in lovke (beri lobiranje) po celem svetu. Ne vem recimo, zakaj naša uprava še sedaj ni prešaltala iz Win32 na že čisto dovolj dovršen Linux za naše potrebe. Razlogi so jasni (Microsoft Slovenija mora imeti lovke zlo visok, al pa so naši ministri preleni in premal šparovni:)).
Poglej, npr. če bi zdele naša vlada zamenjala vse sisteme v upravi in izobraževalnem sistemu z Linux za sistem, npr. Mozillo za net in OOo za pisanje, bi pravzaprav plačevali domače strokovnjake za vzpostavitev (a ni to dober za Slovence?!) in večino dnarja bi porabili za nabavo novih kišt (KDE/Gnome sta mal prepočasna na 486tkah:(). NOBENE licence za noben del softwarea (kar pomeni -50K za Office, -30K za Windowse, -5K tolarjev povprečno za M$ podporo na en računalnik!!! Kaj šele serverji (-200K SIT) in kakšen Visual .NET Studio (-300K SIT?!??) na en strežnik). Mislim, da cifre povejo veliko. A misliš, da bi se veliko izgubilo na področju uporabnosti, varnosti in enostavnosti? NE! Ceneje bi definitivno blo, pa nič kritičnega ne bi bilo kukr kol obrneš! (kva ma pa ena tajnica za šart po control panelu pa klikat naokol, pa poganjat exeje za katere sploh ne ve kaj naredijo!) Jest osebno samo čakam, da bo Linuxova zdrava pamet dosegla vrhove vsej držav in takrat bodo šle M$ove cifre hudo v rdečo (čeprov se bodo izmazal, samo ne bodo pa več vodilni in to verjetno nikoli več tukaj, lahko pa kje drugje, npr. proizvodnja kakšnega končno-uporabniškega hardwera, kar jim pa sploh ne nasprotujem, samo da se držijo standardov in nehajo z njihovimi umazanimi zgorej omenjenimi dejanji).

BigWhale ::

Office stane precej vec kot 50 jurjev, vsaj premium verzija, ki jo v vecini primerov kupuje vlada :)

Pri nas na vladi se marsikaj premika... V pozitivni smeri...

flipflop ::

Pri linuxu me zanima samo tisti mali za router,pa baje je še en,isto mali,kjer daš samo CD s filmom v enoto,restartaš,pa začne špilat. Taki mali so zanimivi,ostalih pa jaz ne rabim. Tisto,kar je za ograjo,mi pa povejo v šoli;)

undefined ::

WhiteAngel, tolk kvasa si tuki natrosu, da je že kar grozno. MS uspeva zaradi marketinga? MS ma lovke? A si ti mal preveč pravljice bral v otroštvu al kaj? Naša vlada in ostale ustanove uporabljajo Winse zaradi same preprostosti uporabe in zaradi 1000% boljše podpore! Koga naj pokličejo v primeru, da se jim sesuje Linux sistem? RedHat podporo v ZDA? Al pa kakšnega geeka iz Slo-Techa, da jim prileti zadevo poštimat? Dej ne me smejat. To so resne zadeve in ne otročje igrišče. Malo se zrealiziraj, pojdi malo po firmah, vprašaj odgovorne zakaj uporabljajo Winse pa zakaj ne Linux. Pojdi potem še malo dlje pa povprašaj firme zakaj kupujejo Intelove procesorje in ne AMD. Mogoče boš nad odgovori precej presenečen. Mogoče pa boš ignoranten tako kot zdaj in se ti bodo zdeli vsi ti možje, ki služijo lepe denarce in so uspešni, neumni. Sam sebi pa se boš verjetno zdel über pametnjakovič, ko doma presediš dneve za računalnikom in ljudem pripoveduješ kako je Linux kul. ;)
Sicer pa ko enkrat odrasteš in se zaposliš v kakšni resni firmi znaš spremenit svoje mnenje, že veliko jih je. :)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svež popravek za od mrtvih obujen Windows XP (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
9441217 (35875) MrStein
»

Google zaostruje nadzor nad Androidom

Oddelek: Novice / Android
246900 (5449) Bistri007
»

Danes: Potrditev odločitve v zadevi Komisije EU proti Microsoftu

Oddelek: Novice / Tožbe
223486 (2805) LjubimPeezde
»

Bo Microsoft ponovno kaznovan zaradi kršitve monopolnih prepovedi? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Tožbe
12014398 (10930) krho
»

Nič več Internet Explorerja za MacOS

Oddelek: Novice / Brskalniki
102418 (2418) Road Runner

Več podobnih tem