» »

Intelove novoletne zaobljube

Intelove novoletne zaobljube

The inquirer - Na koncu vsakega leta podjetja predstavijo načrte za naslednje leto. O teh načrtih se potem piše večino decembra in januarja. Manjkrat pa vidimo analizo, koliko obljub so uspeli na koncu leta uresničiti. The Inquirer je tokrat pogledal, kaj so pri Intelu od svojih obljub izpolnili.

Glede na načrt predstavitve izdelkov, ki so ga delili lanskega decembra, bi danes morali že uživati ob 3,4 GHz Prescottu, izdelanem v 90-nanometrski tehnologiji. Kakor vemo, to ni tako, saj je trenutno največ, kar je mogoče dobiti, Pentium 4 Extreme Edition. Avtor članka predvideva, da so vzroki za zamude Prescotta težave s pregrevanjem. Vendar tudi napovedani procesorji za 2. februar (glej povezano novico) ne bodo tisto, kar so obljubili pred enim letom. Bomo videli, kako se bodo obnesli v testih sedaj, ko AMD vedno bolj pritiska s svojimi Opteroni.

5 komentarjev

pingec ::

" Kako vemo, temu ni tako, saj je"

kakor vemo maybe?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

AtaStrumf ::

Ja, ja tile 90 nano so nam pa res dobro zagodli. Baje ima AMD podobne probleme, tako da bo prav zanimivo če jim bo v 2004 ratal rešit ta problem, ali pa se bojo morali zateči h kakšni vuudoo tehnologiji :D. Recimo INT-64, multicore variante ipd.

Tarzan ::

Multicore bo bolj problem pri 130nm čipih, tako da če ne porihtajo lepo vsaj 90nm, je dual core boljkone samo utopična želja. Tako pri Intelu kot pri AMD:(

Eschelon ::

Po letih prvič vidim pravilno uporabo "to ni tako" namesto "temu ni tako". Bravo. (Zanimivo, kako se mi je ta besedna zveza zataknila v grlu. Me spremeni iz flegmatika v kolerika... čudno čudno.)

Temu ni tako? Kako pa mu je? Mu je slabo? Dobro? Bo zbolel? Govorimo o osebi.
To ni tako? Kakšno je? Govorimo o stvari.

Zheegec ::

No saj AMD tudi ni "izpolnil obljub" - Opteron bi moral iziti že lani :D Itaq so roadmapi zelo dinamični in se zelo spreminjajo (primer - Intel :D ).
Kolikor vem AMD + IBM nimata nobenih težav in 90nano pride takrat kot je bilo obljubljeno, čeprav smo slišali nekaj vmes o 3 mesečnem delayu, samo to je bila pomota :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Azul Vega 2

Oddelek: Novice / Procesorji
122979 (2410) Matevžk
»

Applov "Service Pack 2"

Oddelek: Novice / Varnost
92368 (2368) mathjazz
»

Hotmail bo ponudil 2 GB prostora?!

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
303787 (3787) BigWhale
»

Konec Microsofta, kakor ga poznamo?

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
152269 (2269) andrej
»

Prescott 64-biten?

Oddelek: Novice / Procesorji
71802 (1802) Tarzan

Več podobnih tem