» »

Zopet malo iger

Zopet malo iger

Slo-Tech - Avanture - zvrst, ki je postavila temelje računalniškim igricam, bila dolgo dominantna, zadnje čase pa vedno bolj izginja pod plazom prvoosebnih streljačin. Začelo se je z Zorkom, počasi pa se je razvil tudi grafični vmesnik, kar je prineslo kopico novih iger, znane so recimo King's Quest, Sam & Max hit the road, serija Monkey Island, posebno mesto v zgodovini pa si je prislužil tudi najbolj znani računalniški mačo, Larry, katerega že dolgo nismo videli. Pred časom je mnoge navdušila vest, da se junak igre Leisure Suit Larry predvidoma jeseni vrača na računalniške zaslone. Avtorji igre so se domislili zelo izvirne marketinške poteze, naredili so intervju z eno od izmišljenih deklic, ki nastopa v igri. Omenjeno novinarsko delo vsekakor preberite, na voljo pa so tudi posnetki zaslona iz prihajajočega nadaljevanja Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude. Upam, da se bomo čimprej lahko spet trudili z virtualnim osvajanjem zapeljivih deklet.


Po velikem neuspehu Nokiine prenosne igralne konzole N-Gage, ko smo že vsi mislili, da je s stvarjo konec, so finci presenetili in izdali novo različico. Imenuje se N-Gage QD, prinaša pa mnoge novosti, med najbolj očitnimi sta seveda spremenjena oblika (stvarca je lepša in tudi manjša) in nižja cena (v prvih paketih mobilnih operaterjev se giblje ekrog 100 evrov). Daljši opis dobite tukaj, prav tako tudi fotografije.

Izdelava posnetkov zaslona v igrah in podobnih 3D aplikacijah je pogosto dokaj zahtevno delo, pri katerem si večina ljudi najraje pomaga s posebnimi programi, saj so namenske funkcije, ki obstajajo v igrah, ponavadi preskope. Najbolj popularno orodje za takšno početje je nedvomno HyperSnap-DX, ki je pred kratkim dočakal novo različico 5.60.00. Popravljeno je manjše število hroščev, vseeno pa dolpoteg ne bo odveč.

Hmmm, preden izide nov Leisure Suit Larry, moram še preigrati staro verzijo. Čakaj, kam sem že štirko pospravil?

6 komentarjev

AtaStrumf ::

HyperSnap DX je plačljiv pa tudi nikoli mi ni bil kaj preveč všeč. Če rabte zastonj in simple progi za slike zajemat uporabite raje grab clip save. Meni je bisteno bolj všeč.

element ::

Štirko bo pa mal težko preigrat. :D

largie ::

larry brez originalnega larry lafferja in njegovega "očeta" al lowe-a ( http://www.allowe.com/Larry/8news.htm)? ne hvala...
pa baje igra sploh ne bo klasična pustolovščina, ampak nekakšen skupek "zabavnih" mini igric. :\

flipflop ::

DOber je tudi Fraps 2.0,lahk še filmčke snemaš zraven.

Matek ::

element, ja, sej tisto s stirko je nalasc :P
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

pingo76 ::

Larrya 4 bo težko igrat brez Directx 4.0 :) (Larryev sindrom?)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi Leisure Suit Larry

Oddelek: Igre
5891 (523) techuser
»

Avanture-pustolovščine? (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
669250 (4621) lolek84
»

Win XP in DOTT

Oddelek: Igre
7917 (831) klemen22
»

Prihajajoče digitalne mojstrovine

Oddelek: Novice / Igre
82611 (2611) Mavrik
»

Dobre pustolovščine.

Oddelek: Igre
191760 (1390) romci

Več podobnih tem