» »

Avanture-pustolovščine?

Avanture-pustolovščine?

1
2
»

lolek84 ::

Mogoče že kaj novega glede Sam@Max in Operation Wintersun, kdaj bodo igre zagledale naše police oz. prišle na naše računalnike? Je že katera izšla?

lolek84 ::

Kot kaže se na področju avantur nič ne dogaja... je ta tema kar zamrdla...
Ali pa vsi čakate oz. čakamo na izide Sam@Max, Runaway2 in Operation Winter Sun..?

Je kaka mogoče v tem času izšla in sem jo spregledal, oz. jo pozabil omeniti?

SmeskoSnezak ::

V prejšnjem Jokerju imaš nekaj avantur opisanih. Se mi zdaj ne da iskat... :8)
@ Pusti soncu v srce... @

lolek84 ::

No ker ta tema že dolgo ni dobila svežega vetra, jo jaz malce osvežim in vas povprašam kako je kaj stanje na področju avantur?
Sam sem zdaj kar nekaj časa opustil igre in se bolj posvečal filmom in serijam, a sem se vrnil nazaj na moje najljubše poigravanje in preigravanje in to so avanture.
Trenutno se ubadam z igro Ankh Herz des Osiris-za poznavalce je znano, da gre za nadaljevanje Ankh-a, ki se v bistvu ne razlikuje v ničemer s predhodnico, razen seveda z novo zgodbo. Ocena sicer še ne bom podal, vendar po 3/4 preigrane igri verjamite, da ne bo nič izostala od predhodnice.
Drugače pa so moji apetiti že usmerjeni na to, da bo preizkusil ta nov Sam&Max, ki je izšel. Če je kdo preigral že kako epizodo, bi bil hvaležen še kakega vašega mnenja.
No izšel je tudi Runaway2, vendar me žal prvi del ni tako navdušil. Ne vem nekak mi ni bil po godu preveč.
Preigral sem tudi demo igro Undercover: Operation Wintersun, ki obeta kar zanimivo igro.
Nestrpno pa tudi pričakujem izid Overclocked-a, ne vem lih kaka bo igralnost, vendar upam upam upam upam da bodo že 1x naredili kako igro podobno Fahrenheitu!! Po uspehu omenjene igri in samem načinu igranja me prav čudi, kako še nobeno podjetje ni iskalo uspeha v omenjeni tehniki. Meni osebno se po resnosti igre zdi Fahrenheit ena izmed boljših. Omenil sem posebno po "resnosti", saj mi še vseeno srček najbolj poskočno bije ob preigravanju Monkey Islanda, ki ostaja legendarna igra za mene.

No to je malce daljši moj komentar, ker se že en čas nisem javil. Upam, da kdo doda kak komentar tud v to rubriko, ki žal ni tako popularna kot prvoosebne streljačine!

Mavrik ::

Preigral sem prvo epizodo Sam&Maxa in je bila definitivno zabavna. Sicer malo omejene lokacije in tudi dolžina ni bila nevem kaj, a zato sem se pa narežal iz for, kot že dolgo ne. Kolikor berem reviewe, nadaljne epizode ohranjajo to kvaliteto, tako da je definitivno vredno zadeve preigrati.

Drugače pa prihaja počasi tudi zaključek The Longest Journeya v epizodni obliki.
The truth is rarely pure and never simple.

SmeskoSnezak ::

Priporočam branje Wikipedie. Sam pa bi rad vedel, kje bi našel seznam najnovejših (teh) iger? Namreč tukaj je seznam bolj starih, če se ne motim.
@ Pusti soncu v srce... @

lolek84 ::

Za najnovejše igre jaz uporabljam sledeči strani:
http://www.adventuregamers.com/
http://www.gameboomers.com/

lolek84 ::

Sem rekel da se javim ko končam Ankh2 in podam oceno.
NO igralnost se lih ne razlikuje kaj od prvega dela, oz. bolje povedano je ista... Zgodba se kar dobro začne, vendar me je konec čist razočaral. Malce so se izgubili z samo zgodbo. Saj če ne gledaš lih dosti na zgodbo je sama igra kar vredu in če vam je bil všeč ankh 1 vam bo ta tudi.
Ocena 7/10.

lolek84 ::

In je kaj novega na sceni??
Jaz trenutno čakam avgust in z njim izid Jack Keana. Igro ustvarjalcev Ankh-a, ki obljubljajo, da bo celotna stvar bolj dovršena in hkrati malce daljša kot je bil Ankh2.
Med bolj resnimi špili pa vseekakor pričakujem Overclocked, ki vsaj po prvih pogledih obeta zanimivo igro... Upam, da se pri tej izjavi ne bom moral ugriznit v jezik, kot sem se ob pričakovanju na igro Dead Reefs, ki je izšla pred kratkim. (Obljubljala je veliko, tudi screenshoti so bili odlični, a kaj ko zaženeš igro in opaziš, da ima tako nedorečen nadzor nad likom, da sem enostavno popi*dil. Lika nikakor ne moreš voditi po sami pokrajini, pa še sama kamera se tako menjava, da nimaš nobenega nadzora nad njim. Če se ne bo pojavil kak res izvrste popravek za to igro, je enostavno igra mrtva za mene ;( Pa naj je še ne vem kako dobra zgodba dalje v igri, če je sama kontrola tako slaba se ne bom živciral in matral poleg.

No če pa imate vi še kake izkušnje z preteklo igranimi avanturističnimi igrami, pa kar na plano s kakimi komentarji. Da ne bodo prevladovali samo ljubitelji prvoosebnih streljačin :D

PS. prvoosebne avanture jaz niti ne opisujem in ne igram, ker to ni zame. So mi bv. Če bo kdo izmed ljubiteljev avantur pomislil, zakaj le-teh nikoli ne omenim :)

SmeskoSnezak ::

Nočem lih oglaševat, ampak v Jokerju (julij 07) je opis igre The Infinity String, ki je igra avtorja Klemna Žagarja (izdal je Stargate Adventure), spisal jo je sam. Glede na opis, bom jo definitivno sprobal. Je pa priložena na natlačenki zraven, saj je zastonj. Verjetno se da tudi kje na internetu dobiti.
@ Pusti soncu v srce... @

Evil mind ::

Penumbra Igral nekaj minut demo in je zgledala kar zanimivo. Sicer ne igram pustolovščin ampak bi jo preigral če bi imel čas.

Zgodovina sprememb…

lolek84 ::

No po majhnem premoru zopet malce osvežujem temo z dobro novico... izšel je JACK KEANE!!!

Odlična igra. Moram vzet nazaj svojo izjavo oz. dvomih, da se bom moral ugriznit v jezik. Proizvajalci so se držali obljubljenega in res smo dobili spodobno igro v stilu Ankh-a, ki je RES daljša od Ankh-a in Ankh-a 2.
V bistvu gre za grafično gledano povsem "izrezan" Ankh, ki pa je zastavljen v drugo časovno obdobje z drugimi liki.
Samo igro sem preigral v nekaj dneh, a moram povedat, da me niti malo ni razočarala. Prvo kot prvo, mi je všeč, da so dodali tudi nekaj humorja, ki smo ga bili deležni že v predhodnicama (ps. najdejo se še neke podbornosti z Ankh-a, a le-te boste videli ob igranju same igre), drugo bolj pomembno, mi je pa samo trajanje igre, ki me je ob Ankh2 pošteno razočaralo, ko sem bil deležen tako kratkega nadaljevanja.

Jakc Kean je res "jack" in moram priznat, da jim je s tem uspel odličen met in upam le da bomo deležni kdaj nadaljevana. Res ne gre za kako resno pustolovščino ala Fahrenheit ali Still Life ampak če vam je bil všeč humor in igranje Ankh-a potem pri tej igri ne boste udarili mimo.
Edino kar mi je zdaj žal je le to, da sem celotno stvar že končal in bom moral zopet ne vem kako dolgo čakat na pošteno avanturo, ki me bo pritegnila k igranju.
Se kaj slišimo...
PS. ocena Jack Keane 9/10 (9 pa za to, ker če kdaj izide Jack Keane 2 mu pol ne bom moral dati višje ocene od predhodnice ;)

R33D3M33R ::

Penumbra Overture je zanimiva igra. Ogromno ugank - bi rekel da kar večina temelji na uporabi fizikalnega pogona in zadeva tako postane zelo zanimiva. Ker so sovragi superiorni napram ubožnemu orožju, ki ga ima junak je skrivanje na prvem mestu pa tudi igra postane grozljivejša in zanimivejša. Igralni čas je sicer kratek, vendar naj bi šlo šele za prvo epizodo, torej nadaljevanje sledi. Grafični pogon je zelo lep, vendar igra dela tudi na 6 let starem računalu. Razen popolnoma na koncu, ko se rado zgodi, da predmeti padajo skozi trdno ploskev, je igra brez hroščev.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

lolek84 ::

"Penumbra Overture je zanimiva igra."
Saj po tvojem opisu in vse zgleda zanimivo, a kaj ko vsaj meni osebno sploh niso všeč prvoosebne avanture ;(

R33D3M33R ::

Hja, elementi bojevanja in skrivanja so verjetno tisti, ki bodo odvrnili marsikogar (ali pa morda koga ravno zaradi tega pritegnili).
Se pa strinjam, da pustolovščine, kjer kamera ni fiksna enostavno niso tiste "ta prave".
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

SmeskoSnezak ::

Očitno bo tudi nekaj avantur v letu 2009. Še posebej mi bo zanimiva igra simon the sorcerer 5, čeprav dvomim že zdaj v kvaliteto... bo treba počakati.
@ Pusti soncu v srce... @

lolek84 ::

No letos bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji serije iger Monkey Island. Meni še vedno svetovna igra na prvem mestu... a žal nevem kako bo s temi novimi nadaljevanji, saj sem popolnoma padel ven iz igranja iger (leta delajo svoje in časa za tako igranje je tudi vse manj).

No upam, da bodo v tem uživali tisti, ki so jim všeč te zvrsti že od nekjda in mogoče tudi kaki novi igralci, ki bodo našli čas v igranju avantur.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Igre z dobro zgodbo?

Oddelek: Igre
272405 (1133) markoxxx
»

Igre za razmišljanje

Oddelek: Igre
352763 (1769) Sriple Tix
»

Dobre old school avanture?

Oddelek: Igre
484334 (2747) MATiCEK
»

Pustolovščine?

Oddelek: Igre
392402 (1781) BigWhale
»

Dobre pustolovščine.

Oddelek: Igre
191762 (1392) romci

Več podobnih tem