» »

Kingston DDR2 moduli na ogled

Kingston DDR2 moduli na ogled

HotHardware - Z jutrišnjim začetkom CeBIT-a si bo zainteresirana javnost lahko prvič ogledala marsikatere prihajajoče tehnologije, kamor med drugim spada tudi DDR2 pomnilnik. Da čakanje na prve jutranje novice ne bo prehudo, so nam na hothardware že na predvečer otvoritve priskrbeli prve slike Kingstonovega DDR2 pomnilnika. Čokoladka, ki tiktaka pri 533 MHz, naj bi za delovanje potrebovala vsega 1,8 V in tako porabila do 50% manj energije od običajnega DDR.

Kakšne bistvene razlike na prvi pogled sicer ni videti, vseeno pa ne moremo spregledati novega pakiranja Fine-pitch BGA (FBGA), ki je zelo podoben BGA pakiranju, ki smo ga lahko do sedaj videli že pri določenih KingMax-ovih DDR pomnilnikih in seveda vseh novejših grafičnih karticah. Prednosti (F)BGA pakiranja so predvsem v boljših električnih (krajše povezave do čipov) in toplotnih lastnostih, vendar pa do danes ni bilo širše uporabljeno v sistemskem pomnilniku zaradi slabega izkoristka pri izdelavi in velike variabilnosti med posameznimi čipi. Kot kaže so pri DDR2 te pomanjklivosti odpravili.

Edina slabost novega pomnilnika so na žalost povečane CAS zakasnitve, ki jih terjajo višje delovne frekvence in bodo tako za DDR2 zavzemale vrednosti CAS 3, 4 in 5. Kot smo lahko videli že pri DDR, bo tudi DDR2 sčasoma pridobival na delovni frekvenci, za katero lahko že danes trdimo, da bo dosegla vsaj 667 MHz, kar bi moralo zadovoljivo zakriti te nekoliko višje zakasnitve.

Naj bo to dovolj za danes, jutri pa se lahko nadejamo polnega koša novosti, od DDR2 pa do procesorjev za socket T (LGA775) in socket 939 (PGA939), i915 veznega čipovja, BTX matičnih plošč ter seveda vsaj kanadske spomladanske kolekcije PCI-Express grafičnih kartic.



A je morda kdo rekel, da bo leto 2004 dolgočasno?!?

7 komentarjev

Dr_M ::

a kr znizal so cas latency?? to je pa ql :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zheegec ::

Kaj ti ni jasno?
DDR2 bo imel povečane latence, višjega memory bandwitha pa itaq noben program ne rabi.
Razlika med 6GB/s in 10GB/s bi bila v veliki večini programov zelo majhna, če pa nek špil lavfa na CAS2.0 ali CAS 4.0 je pa ogromna razlika.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Dr_M ::

kaj men ni jasno??
kaj teb ni jasno??
pred ksni m letom, ko sm bral o ddr2 je blo receno da bo cas od 4-7, zdej je pa 3-5.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

AtaStrumf ::

Sej če malo pomislimo imamo danes že navaden DDR, ki je sposoben frekvenc do 533 MHz (DDR), samo to je res njegov vrh, od tu naprej bo pa taktirko prevzel DDR2. Fora je samo, da se je Intel odločil zamenjat praktično vse stare standarde, tako da bojo morali njegovi uporabniki ob nadgradnji na DDR2 zamenjat čist vse, vključno z ohišjem in napajalnikom. AMD-jevci bomo pa za zdaj edino plato in CPU menjali, kar je bistveno ceneje, DDR2 naj pa še malo dozori vmes, ker bojo verjetno prvi primerki zaradi latence itak počasnejši od hitrega DDR, tako da se sploh ni za sikerat. Tudi Intelovci majo čist dost CPU moči, da počakajo kakšno leto, da Intel pošlihta zadeve, vmes pa upam, da bo marsikdo spregledal, da je AMD bistveno ugodnejši, kar se nadgradnje tiče, sploh če bojo cene mal znižal.

MrStein ::

In kake prednosti bi tale žival naj imela pred DDR ?

Ne mislim na slogane iz reklam, ampak nekaj konkretnega.

AtaStrumf ::

Če nič drugega nižja voltaža in manj gretja, za kaj več bomo pa morali še malo počakati na prve teste.

Romčy ::

jaka muda. Ki se rami tolko grejejo, no vsaj moji se ne pa so pošteno naviti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pc za grafično oblikovanje

Oddelek: Kaj kupiti
292384 (1637) suntrace1
»

Asus Extreme N7800 GT Dual

Oddelek: Novice / Grafične kartice
163570 (2811) Dr_M
»

Test ATI grafičnih kartic družine X1000

Oddelek: Novice / Grafične kartice
213343 (2862) Senitel
»

All in Wonder 9800 Pro

Oddelek: Novice / Grafične kartice
192613 (2613) MrX
»

9800 Pro proti FX 5900 Ultra

Oddelek: Novice / Grafične kartice
81976 (1976) ripmork

Več podobnih tem