» »

Ximian Connector za Microsoft Exchange Server pod GPL

Ximian Connector za Microsoft Exchange Server pod GPL

Slashdot - Potem ko je Novell pod licenco GPL izdal SuSE-jev YaST, je enaka čast doletela tudi Ximian Connector, ki je dodatek za Evolution, preko katerega lahko odjemalec komunicira z Microsoft Exchange Serverjem. Marsikatero podjetje je oviral prehod na Linux (oz. prosto/odprto programje) na delovnih postajah zato, ker so za poštni strežnik uporabljali Microsoft Exchange in se jim plačevanje za Connector, da bi lahko z Evolutionom komunicirali s strežnikom, ni izšlo. Tako so ponavadi ostali pri Outlooku.

Ob tej priložnosti je Novell za tretje četrtletje napovedal izid nove različice orodja za skupinsko delo, Evolution 2.0, ki bo imel Connector že vključen. Klik!

Majhen korak za Novell, velik skok za Linux ...

9 komentarjev

minmax ::

pa kaj je point tega razen nekaj malega dobrega PRja?

mislim...lahko bi bussiness side stvar razložil...

mathjazz ::

A ni logično?

Marsikoga je oviral prehod na F/OSS zato, ker so imeli Microsoft Exchange Server in se jim ni izplačalo plačevati za Connector, da bi se lahko z Evolutionon "pripopali" nanj. Tako so morali ostati pri Outlooku. Zdaj pa je to izvedljivo in vodi v večjo širitev Evolutiona, Linuxa, F/OSS-a ...

Sem zdaj popravil novico, da bo bolj jasno, napisal pa je nisem bolj podrobno zato, ker me komentarji vedno bolj prepričujejo, da ljudje vse vedo o vsem ... (khm)
www.getfirefox.com

roko22 ::

Men je evolution z exchangom delal tud brez tega konektorja. Sem pac samo navedel naslov exchange serverja in uporabniško ime. Ne vidim tukaj kaj posebnega, novega. Bols bi blo, da bi dal pod GPL tist, s katerim se gleda public folderje.

BigWhale ::

roko: delal ti je cel 'groupware'? Group meetings, exchange address book?

minmax ::

matjazz: ampak kaj bo pridobil novell?

BigWhale ::

Userbase... Vazen je userbase... Hec pri F/OS je to, da na kratki rok ne mores nic, ker je premajhne userbase. Profiti so premajhni. Ko imas celo podjetje, ki uporablja Evolution 2.0 in Exchange server, je najmanjsi problem prodat ljudem svoj server, ki je linux based in ga tudi Evolution 2.0 podpira... Ali pa jim prodas support za Evolution

Vec stvari bos sedaj zastonj ponudil uporabnikom, bolj se bo Linux rinil naprej in vec ga bo. To je pa cilj. MS in druge firme so to dosegle s tem, da so zamizali na en uc pri spiratiziranih kopijah.

Hec je v tem, da uporabniki pocasi dojemajo, da ljudje ne bodo vec kupovali software-a. Ker je star software dovolj dober. Hell, vecina ljudi se vedno uporablja Win2k oz Win98/Me. Zato je tudi MS spremenil licencno politiko in sedaj user software najame oz najame dovoljenje za uporabo.

noraguta ::

Luštno , tud precej lazje bo sedaj napisat serverski vmensnik do katerega bodo dostopal z Outlookom. Vsaj jaz ne vem za nobeno free rešitev.razen zidelooka k pa je za dnarčka.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

roko22 ::

bigwhale: ne to ne. :-) Pac posto lahko posiljam in sprejemam normalno. ostalo sploh ne uporabljam. Mogoce bi, ce bi imel kaksne sestanke, ali pa ce bi moral druge opozarjat na sestanke, kar je dokaj uporabno. Samo to ponavad uporablja samo en clovek u firmi, un k najavi sestanke. :)

BigWhale ::

ja, evolution ti dela z pop/imap in smtp serverjem, kar ni nic novega ;>

Z exchange serverjem pa ni delal. Ce nisi kupil connectorja. Sedaj je ta connector GPL


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iz Outlooka v Groupwise

Oddelek: Pomoč in nasveti
171205 (1097) Shadow666
»

Čigav je Unix? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
539346 (6667) borchi
»

Gnome 2.8

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
62862 (2862) nicjasno
»

Ximian Connector za Microsoft Exchange Server pod GPL

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
92271 (2271) roko22
»

Novell kupil SuSE

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
82638 (2638) root987

Več podobnih tem