» »

DVD enote, ki bodo cenzurirale filme

DVD enote, ki bodo cenzurirale filme

Independent - Da imajo starši radi svoje otroke pod nadzorom, je splošno znano dejstvo in verjetno prav v težnji izkoristiti prej omenjeno željo staršev, bodo na trg prišle DVD-enote, ki bodo cenzurirale filme. Tako bodo ClearPlayjeve naprave glede na stopnjo, ki jo boste nastavili, preskočile oz. utišale dele filma, ki bodo žaljivi in neprimerni za gledalce. A ker takšno početje vpliva na izgled umetniškega izdelka, so režiserji, med drugim tudi Steven Spielberg, že vložili tožbo proti podjetju, ki pa se je kljub takšnim in podobnim pritiskom odločilo poslati njihov DVD predvajalnik na trg.

Sedaj si, dragi bralci, predstavljajte Vojno zvezd brez nasilja in ostalih PG-13 bonbončkov ...

18 komentarjev

||_^_|| ::

kam gre ta svet..

OmegaBlue ::

Totalna traparija. Večina programov za predvajanje na PC-ju ima to že vgrajeno, kaj ti bo na TV-ju?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Legend(SLO) ::

Pa še to bo ućinkovito glih za use une k še do videa ne dosežejo. K se bo tamau enkrat nauču ke prnest stou pa stopt gor si bo pa tut nastavu, da vid ceu film. bedarija totalna. Folk naj gleda kar hoče
krneki

Filo ::

...je treba razlikovat med umetniškem izdelkom in entertainment. In filmi držijo svojo podpomenko ravno pod slednjim. (vsaj filmska industrija holiw00t, ne vem, če sem kdaj zasledil kej umetniškega tam hehe). Tudi pri računalniških igricah se razvijalci odločjo, v katero smer bojo šli. In ponavadi zmaga entertainment, ker se bolj prodaja..daaa denar je sveta vladar.

mrTwelveTrees ::

heh he he... kot da bojo kej dosegli z tem ? en programček bojo naredili... pa bo... :D

big deal

madmitch ::

Me prav zanima, kaj bo cenzurirano? Verjetno vse tisto kar otrok vidi takoj po rojstvu in vse ostale nespodobnosti, medtem, ko bo klanje in nasilje lepo vidno. Mah kreteni.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Trubadur ::

debilno....
Berite Thomasa!

Gandalfar ::

zakaj .. zato, ker nekdo ne zeli gledat filmov polnih nasilja in se prostovoljno odloci za taksen predvajalnik? Ocitno obstaja trg. Zakaj ga ne bi smel nekdo izkoristit?

Mercier ::

Kul! Si vzameš 5 minut časa pa pogledaš 20 pornjakov. :)

undefined ::

> K se bo tamau enkrat nauču ke prnest stou pa stopt gor si bo pa tut nastavu, da vid ceu film. bedarija totalna. Folk naj gleda kar hoče

Če bo pod geslom, mu bo to bolj težko uspelo.

Tarzan ::

Hehe, malčki se dandanes rodijo z znanjem dešifriranja raznoraznih gesel. Če ne drugače ga bo dobil "with James Bond style" pri fotru. Po internetu pa tako ali tako brkljajo malčki že od male šole naprej>:D

hanibal ::

madmitch - Cenzurirano bo tocno tisto, kar si rekel - krvi bo lahko do kolen, samo josk ne sme bit :\
A tisti, ki mislijo, da gre za prosti trg in, da bomo lahko zbirali med modelom, ki ima zascito in modelom, ki tega nima je po moje mal naiven.
In ceprav ne verjamem, da bo kaj iz tega, je nevarna sama ideja cenzure. Nekateri Hollywoodski tupamarosi so v casu "evforije Sept. 11." narocili, da se iz njihovih filmov digitalno izbrisejo twinsi. Jutri se lahko spomnijo, da za posamezne regije posamezne vsebine niso primerne? In Bushiji bodo odlocal o primernosti? Hvala lepa. (A na regije so nas ze razdelil. Ceprav so jih polna usta globalizacije in enakopravnosti).
Axis of Evil - M$, SCO, RIAA, MPAA

Gandalfar ::

ti mi pravis, da si jaz ne smem kupit predvajalnika, ki bo rezal ven nasilje in goloto iz filmov?

hanibal ::

Jaz ti pravim, da ce bo tak predvajalnik obstajal, drugacnih verjetno ne bo. In ti pravim, da mi se sama ideja cenzure nagravzna. Ce bi iz Divje horde izrezal tistih sedem minut na koncu, ali iz Resevanja vojaka Rayana tistih 10 minut, ki so najbolj nasilne ali eroticne scene iz drugih filmov, bi to ne bili enaki filmi.
Axis of Evil - M$, SCO, RIAA, MPAA

Gavran ::

Gandalfar:
prvi problem: in ti meni ne smeš onemogočiti ogleda polnega filma z vso goloto in nasiljem vred.
drugi problem: kolikor poznam Američane, bodo rezali vsako bradavičko, pa niti kubika krvi in niti enega izstreljenega naboja ali udarca.

undefined ::

> prvi problem: in ti meni ne smeš onemogočiti ogleda polnega filma z vso goloto in nasiljem vred.

Tega ti tudi ne bo Gandalfar onemogočil, niti ti tega ne bodo onemogočili proizvajalci teh enot. To ti bodo kvečjem onemogočili starši, ki bodo kupili to enoto s tem namenom. Če ti pri tem kaj ni všeč, se zmeni s svojimi starši.

Paramedic ::

Kaj se sekirate, vseeno bi bilo, če bi vsi predvajalniki na tržišču imeli to stvar, saj piše, da LAHKO omogočiš KOLIKŠNO stopnjo cenzure želiš, torej je lahko brez cenzure, lahko pa popolna cenzura. A ni tako?
End transmission.

BigWhale ::

Ja, pri tisti najhujsi cenzuri bodo se Starting/Ending credits porezal...

;>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Sony predvajalniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5113200 (4801) Kocovan
»

Prvi HD in Blu-ray filmski naslovi so tu

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
214568 (3591) CaqKa
»

Procesorske novice

Oddelek: Novice / Procesorji
343199 (2226) PrimozR
»

AMD želi 50-odstotni tržni delež (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
577881 (6511) Alexius Heristalski
»

Optimistične napovedi za drugo reinkarnacijo Xboxa

Oddelek: Novice / Konzole
293293 (2102) Duke Nukem

Več podobnih tem