»

Pravica do zasebnosti ali svoboda govora na Wikipediji

The New York Times - Polbrata Wolfgang Werlé in Manfred Lauber sta leta 1990 ubila nemškega igralca Walterja Sedlmayrja, za kar sta bila tri leta pozneje obsojena na dosmrtno ječo. Avgusta 2007 oz. januarja 2008 so ju pogojno izpustili iz zapora, s čimer sta po nemškem tolmačenju odplačala svoj dolg do družbe. Nemška zakonodaja tudi obsojenim zločincem, ki so svojo kazen odslužili, priznava vse pravice s področja zasebnosti, k čemur sodi tudi prepoved omenjanja z imenom in priimkom.

Izpuščena sta najela odvetnika Alexandra H. Stoppa, ki od nemških medijev zahteva izbris vseh omemb obtoženih s spletnih stranih. Podobno je zahteval tudi od Wikipedije, ki je s svojih nemških strani pobrisala imeni. Angleška različica Wikipedije pa imen noče umakniti, pri čemer se sklicuje na ameriški prvi amandma, ki zagotavlja pravico svobodnega govora. Floyd Abrams, ugledni ameriški odvetnik, pravi, da prvi amandma ščiti tudi omenjeni članek, zato ni nobenega razloga za cenzuro.

Lauber je sicer zaradi neodgovora dobil...

45 komentarjev

Asus A7V8X

Lost Circuits - Zadnje čase pišem skoraj samo še o novih ploščah, čipovjih in pomnilnikih. No, da se ne izneverim tradiciji, še ena novica iz podobnih logov.

Na spletni strani Lost Circuits so si ogledali še eno izmed mnogih matičnih plošč na KT400 osnovi - Asusovo A7V8X. Potrudili so se in spisali dolg in obširen, kar enajststranski test omenjene plošče. Vsi, ki se odločate o nakupu nove osnovne plošče - Klik!

3 komentarji

Test 10k obratnih diskov

Digit Life - Po dolgem času spet ena novica iz Digit Lifea, kjer slovijo po svojih dolgih in strokovnih člankih. No, tokrat so se odločili, da članek spišejo malce bolj na poljudnoznanstven način. Opisali so nekaj diskov, ki se vrtijo s hitrostjo 10000 ali več obratov na minuto. Ker so v članku večinoma grafi in bolj malo spremnega besedila, testa ne bom povzemal, ampak vas samo napotil na mesto, kjer se test nahaja.

0 komentarjev

Epox najavil 8KTA3

X-Bit Labs - Epox se je odločil za nadaljevanje uspešne serije 8KTA SocketA matičnih plošč. Najavili so novega člana družine, EP-8KTA3. Plošča bo zasnovana na novem KT133A NorthBridgu ( podpira 266MHz FSB AMDje, podobno kot pri ABIT KT7 pa je hlajen z aktivnim hladilnikom ) in 686B SouthBridgu ( ATA100 podpora ), ponuja pa res zelo veliko funkcij. Že razširitvene možnosti so zelo dobre: 4 DIMM, 6 PCI, 1 AGP 1 ISA reže, 4 USB porti ter kar 4 IDE ATA100 kanali, kar so dosegli z vgradnjo HPT370 ATA100/RAID krmilnika. Plošča seveda podpira tudi overclockanje: spreminjanje FSBja v korakih po 1 li 2MHz, spreminjanje VCora, na žalost pa zaenkrat še ni govora o spreminjanju množilnika. Tako kot na vseh boljših Epoxovih platah pa se bo na 8KTA3 znašel tudi Debug LED zaslonček, ki smo ga prvič ugledali na legendarni Epox EP-BX6.

0 komentarjev

eraserr strikes again!

Jaz - Ne, eraserr ni neki nevaren virus (no ja nevaren je kvečjemu svojim lastnim komponentam [:))]), temveč eden izmed najbolj zagrizenih Slo-Techerjev. Če vam ni bilo dovolj njegovo OC popotovanje, si sedaj oglejte še kako je modificiral svojo ABIT KT7 matično ploščo, da je dosegel višjo voltažo.V bistvu gre za zelo uporaben trik, saj je glavna pomanjkljivost vseh SocketA matičnih plošč nizka maksimalna voltaža. Znano je namreč, da SocketA procesorji potrebujejo zelo visoke voltaže za dosego maksimalnih overclockov, in ta trik bo pomagal vsem lastnikom ABITovih platk (in tudi drugim!), da končno izpolnijo svoje sanje [8-)].

2 komentarja

ABIT KT7-RAID proti ASUS A7V

Jaz - Yes, počasi sem začelao odplačevat svoje "dolgove" s testi. V čau prenove strani se mi jih je namreč nabralo cel kup, ki jih še morem objavit ali celo napisat. No, prvi med njimi je primerjava dveh zelo popularnih overclockerskih SocketA matičnih plošč, ABITove KT7-RAID in ASUSove A7V. Če vas zanima katera se bolje obnese in za katero zmetati težko prislužene denarce, potem kar preberite test!

5 komentarjev