»

Konec Omega gonilnikov?

Slo-Tech - Pred časom smo poročali, da je predvsem zaradi skrivanja informacij proizvajalcev, ustavljen razvoj zelo dobrega programa za nadzor temperatur komponent računalnika, Motherboardmonitor (MBM), ki ga mnogi uporabljamo še danes. Kot kaže je, vsaj začasno, ustavljen tudi razvoj modificiranih gonilnikov za grafične kartice, nad katerimi so se navduševali predvsem lastniki kartic, zgrajenih okrog ATi-jevega procesorja. O razlogih si lahko več preberete tukaj.

24 komentarjev

Omega vs. Catalyst

Dark-tweaker -

OmegaDrivers je ime alternativnih gonilnikov, ki jih je skupina neodvisnih raziskovalcev razvijala za ATI-jeve in Nvidiine kartice, da bi pokazala, da uradni gonilniki niso najbolj dodelani oz. da se da stvari izpeljati bolje. Nedavno je nVidia pritisnila nanje in dosegla umaknitev Omega gonilnikov za svoje kartice, ATI pa kakšnih podobnih trikov ni uporabil.

Na nemški strani DarkTweaker so spisali zanimiv test, kjer so primerjali najnovejše Catalyst 3.6 in Omega gonilnike. Rezultati so bili zanimivi, saj so alternativni gonilniki pokazali premoč. Klik in prevedeni klik!

15 komentarjev

Intervju s predstavnikom Omega gonilnikov

OCAddiction - Pred časom se je na spletu dosti govorilo o t. i. Omega gonilnikov, ki naj bi prisilili vašo grafično kartico k izrisu lepe slike, včasih tudi malce na račun hitrosti, saj uradni gonilniki tako ATI-jevih kot nVidiinih kartic pri jasnosti slike zavoljo višjih hitrosti običajno skoparijo. Zadeva je potem počasi potihnila, a to seveda ne pomeni, da so Omega gonilniki nehali obstajati. O njihovi kakovosti navsezadnje priča tudi poteza nVidie; od DriverHeaven, kjer strani Omega gonilnikov domiujejo, so zahtevali, da jih nemudoma odstranijo. Konkurenca?

Na OCAddiction so objavili zanimiv intervju s predstavnikom oddelka OmegaDrive, kjer so govorili o tej nVidiini potezi, o goljufanju uradnih gonilnikov in prihodnosti alternativnih. Intervju.

0 komentarjev

V ATI-jevem templju

DriverHeaven -

Na strani DriverHeaven so spisali zelo zanimiv članek oz. repotražo, ki vas popelje v notranjost enega izmed največjih kanadskih podjetij, imenovanega ATI, ki posluje že od leta 1985. Novinarska ekipa si je smela pogledati ATI-jeve laboratorije in različne razvijalske sobe, poleg tega pa še veliko ljudi, zaslužnih, da je ATI postal tako uspešno podjetje. Preberite si slikovno izredno bogat članek, saj vam obeta pet strani zanimivega branja.



11 komentarjev

Omega gonilniki za GeForce

več strani - Trenutno so kar precej prahu dvignili tako imenovani Omega gonilniki, ki so mišljeni kot konkurenca originalnim Nvidiinim Detonatorjem, s pomembno razliko - so počasnejši. Vendar niso počasnejši, ker bi bili zanič, ampak zato, ker bojda prikazujejo bolj podrobno in lepšo sliko. Če gre verjeti te strani, kjer so napravili nekaj primerjav med Nvidiinimi in Omega gonilniki, potem bo trditev o kakovosti najbrž držala. Če pa vas zanima kako se obnesejo v 3D Marku, pa odklikajte na to stran. Gonilniki so pravkar prišli iz faze beta testiranja, na disk pa si jih lahko pretočite iz te strani. Preizkusite jih, vendar na lastno odgovornost.

4 komentarji

Intervju z ATI

The inquirer - Pri The Inquirerju hočejo biti vedno na tekočem, zato občasno naredijo kakšen intervju. Pred časom so izprašali predstavnika podjetja ST Micro, ki je znano po svojih Kyro procesorjih, sedaj pa še predstavnika ATI-ja. Intervju je, če si malce ogledamo The Inquirerjeve novice, dokaj dolg, vendar še vedno zanimiv. V njem boste izvedeli kakšni so odnosi med ATI-jem in Intelom, kaj si ATI misli o AMD-jevem Hyper Transportu, nekaj podatkov o R200 čipu, prihodnjih Radeonovih izvedenkah ter ATI-jevih grafičnih tehnologijah in kaj si predstavnik misli o le-teh.

0 komentarjev