»

ajax Windows kot Web OS

Slashdot - Michael Robertson je dobro znana osebnost v internetni skupnosti. Med drugim je odgovoren za kar nekaj znanih projektov (kot npr. mp3.com, Linspire.com in po novem tudi ajax13.com). Tokrat pa je odgovoren za izid novega projekta pod imenom ajaxWindows, ki je internetni operacijski sistem. Služi lahko prenašanju zbirke mp3-jev in dokumentov med vsemi napravami s pipico v svet ter brskalnikom.

Več si lahko preberete tukaj.

7 komentarjev

Tretji operater mobilne telefonije: Tuš mobil

Finance - Po poročanju časnika Finance, je z današnjim vpisom v register nacionalnih ponudnikov storitev mobilne telefonije, postal tretji slovenski operater mobilne telefonije Tuš mobil, ki je del skupine Tuš. Tuš mobil je odkupil koncesijo podjetja Vega (Western Wireless), ki je pred kratkim oznanilo svoj odhod s slovenskega trga mobilne telefonije. Odkup Vegine koncesije in dogovor z družbo Mobitel o uporabi njihovega omrežja omogoča, da lahko Tuš mobil s poslovanjem prične takoj.

Več v izvorni novici v Financah.

47 komentarjev

LindowsOS še bolj zastonj

ZDNet - Začetki podjetja Lindows.com so dvignili veliko prahu. Zaradi zlorabe blagovne znamke je protestiral (in še protestira) Microsoft, zaradi izrojenosti njihove distribucije Linuxa pa tudi večina zagovornikov Linuxa. Toda v zadnjih mesecih je podjetje Michaela Robertsona postalo precej bolj ugledno, saj podpira najvidnejše odprtokodne projekte in tudi nove različice distribucije LindowsOS so mnogo bolj zadovoljile obstojče uporabnike Linuxa in hkrati pritegnile nove.

Lindows.com je pred dnevi ponudil možnost brezplačnega preskusa LindowsOS za zelo kratko časovno obdobje, a zdaj se je odločil, da gre še korak naprej. LindowsLive!, LindowsOS, ki teče s CD-ja, je namreč odslej uradno in leglno na voljo za prenos preko omrežij P2P.

Slo-Tech GNU/Linux pa dobiva novo konkurenco ...

0 komentarjev

Stari mp3.com se poslavlja, prihaja novi (plačljivi)

News.com.au -

Spletno stran mp3.com je leta 1997 ustanovil Michael Robertson in od takrat je poznamo kot največji svetovni arhiv skladb v formatu MP3 na svetu. S svojo razpoznavnostjo in velikostjo je predstavljala odskočno desko v svet mnogim še neuveljavljenim skupinam, ki so tam objavljale svoje albume. Do leta 2000 je stran tako ponujala prek 1,6 milijona skladb več kot 120.000 izvajalcev.

Leta 2001 se je Robertson zapišil v ustanovitev podjetja Lindows.com, mp3.com pa je prodal Vivendi Universal, ki jo je pred nekaj tedni kupil C-Net. Slednji se je odločil, da bo stran popolnoma preuredil. Tako bo 2. decembra izbrisal vse glasbene arhive in ustanovil plačljiv servis za prenos glasbe. Kaj se bo zgodilo s skoraj petimi terabajti glasbe, še ni znano, pojavljajo pa se ideje, da bi neprofitna organizacije archive.org obdržala vsaj trenutne arhive. Več o tem.

6 komentarjev

Robertson toži zaradi vsebine foruma

Lord Robertson

vir: The inquirer
The inquirer - Dasiravno na internetu vlada zelo opevana svoboda govora, ta ni brezmejna, saj se konča tam, kjer se prične svoboda drugih ljudi, in kjer se prične politika. Lord Robertson, generalni sekretar NATA, se je odločil tožiti škotski časnik Daily Herald zaradi obrekovanj in razžalitve. Vse skupaj ne bi bilo nič nevskadanjega, če jih ne bi Robertson tožil netočnih, žaljivih in klevetniških komentarjev, ki so jih spisali obiskovalci njihovega foruma na...

8 komentarjev