»

Zvočne kartice optimizirane za igre?

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so spisali zanimiv članek - kako so zvočne kartice optimizirane za igre. Kot kaže ni dvoma o tem, da te bi bile. Na test so postavili 5 zvočnih kartic: nForce APU, Audigy2, Realtek ALC 650, Herculess Fortissimo 3 ter C-Media CMI8738 in jih testirali v nekaj igrah. V vseh testih je zmagal Nforcev APU, čeprav mu je Creativov Audigy2 neprenehoma dihal za ovratnik. Članek ni dolg - verjetno pa bo za marsikoga zanimiv. Klikot!

2 komentarja

Creative Audigy 2 Platinum

X-Bit Labs -

Creative je že pred časom izdal svojo najnovejšo zvočno kartico Audigy 2, tako da je v bistvu sploh ne moremo več imenovati nova, a še vedno gre za eno najbolj popularnih kartic. Tako so si jo tokrat ogledali na X-Bit Labs. V čem se torej ta test razlikuje od množice že objavljenih? Da, XBitLabsovci so testirali t.i. Platinum inačico omenjeno zvočne kartice, ki se od osnovne razlikuje po dodatni periferni enoti, pozlačenih kontaktih ter ceni. Klik!

6 komentarjev

Prenovljena galerija GSM logotipov

Slo-Tech - Morpheus je bil izjemno priden ter pred davnimi meseci poslal prenovo sekcije GSM logotipov. Težava je le bila, da smo na njih malček pozabili (heh ) in bili spomnjeni s strani Morpheusa na Infosu. Danes se je Primož spravil v nadgradnjo in tukaj imate več deset novih logotipov. Da pa ne boste skrbeli, kam smo jih spravili, naj vas še spomnim, da imate v levem meniju direktno povezavo na stran z logotipi. Uživajte v pošiljanju novih slikic na vaš prenosni telefon!

3 komentarji

Kyro vs MX

Jaz - Ok, ker sem sedaj preutrujen, da bi si izmišljeval neke globokoumne komentarje, vas bom samo opozoril, da sem dodal Brodyev test, v katerem je primerjal Kyra z GeForce2 MXom. Kliknite sem ali pa na povezavo v levem meniju.

13 komentarjev

Dogajanje na Slo-Techu in novi test

Jaz - Hm, danes je očitno krepnila Siolovoa povezava v tujino, tako da gre vse prav neznansko počasi. Upam, da se bo to do večera popravilo, drugače z moje strani ne boste deležni kakšnih večjih novic. Po eni strani pa je to tudi dobro, saj imam tako čas, da poskrbim za ostale stvari, ki bi jih moral narediti že dolgo nazaj.

Prvi je tako Sergiotov primerjalni testi zvočnih kartic. Stvarca bi morala biti online že prejšnji teden ampak je zaradi določenih komplikacij (in moje zaposlenosti...) izšla šele zdaj. V tem testu je Sergio med seboj primerjal SB Live! Player, Platinum ter Guillemotove zvočne kartice. Sprva je bila v načrtu tudi ABITova zvočna kartica AU10, toda zaradi prej omenjenih komplikacij bo test dodan naknadno. Mislim, da je test zelo dobro napisan in tako vas vabim, da si ga ogledate.

Druga stvar, za katero bi moral poskrbeti, so naši hardverski Oskarji za leto 2000. Kot lahko opazite, samo povezavo do glasovanja že ukinili in v roku enega do dveh dnevov bodo rezultati...

11 komentarjev

Prvi test ABIT VP6

BXBoards - Po večmesečni odsotnosti s scene se vrača ena izmed legendarnih OC/Hardware strani, BXBoards. Seveda se za ponovno vrnitev spodobi nekaj spektakularnega in to ni nič drugega, kot prvi test ABIT VP6 platke. Da ne bo pomote... gre za produkcijski model, ne pa neke beta verzije, katerih testi so se že pojavljali. Sodeč po njihovem mnenju (katerem res zaupam...) je plošča bila vredna vsega čakanja in imena svoje slavne predhodnice. Veselo na branje!

0 komentarjev

Abit VP6 kmalu naprodaj?

AnandTech - Kot kaže, se nam kmalu obeta nova plošča z podporo za dva procesorja, in sicer Abit VP6, ki temelji na VIA Apollo 133A čipovju. Kot nekateri najbrž že veste, so po internetu krožile govorice, da naj bi imela ta plošča težave z AGP - jem. Sodeč po ABITovem sporočilu javnosti, ki so ga objavili na AnandTechu, te govorice ne držijo in je plošča popolnoma pripravljena na začetek prodaje. Upajmo, da je to res, saj bi vsekakor bilo škoda, če bi se ena izmed najbolj pričakovanih plošč tega leta izkazala za polomijo. Upajmo, da ABITovo sporočilo drži!

0 komentarjev

NV20 februarja

FiringSquad - Letošnji Comdex, izvir vseh sočnih govoric zadnje čase, je poskrbel za še eno. Na Firing Squadu poročajo, da naj bi nas najava NV20 čipa, naslednika GeForca2 GTS, razveselila februarja 2001. To se nekako sklada z dosedanjimi napovedmi o spomladnem izidu prvih kartic. Ali gre za resnico ali laž pa bomo ugotovili že čez kakšne tri mesece [>:D].

1 komentar