»

Britanske zavarovalnice dvignejo premijo ljudem s Hotmailovim e-predalom

Slo-Tech - Pred dobrimi petimi leti je Orbitz ugotovil, da so uporabniki Applovih naprav v povprečju pripravljeni plačati več, zato jim je pri iskanju namestitev ponujal dražje hotele. Raziskav, ki so iskale (in večinoma našle) socioekonomske razlike med uporabniki Androida in iPhonov, je bilo že nekaj, zato ne smemo biti presenečeni, če se cene na internetu prilagajajo našemu digitalnemu odtisu. Da je iskanje ugodnih letalskih vozovnic prava umetnost, ki jo velja početi z različnih računalnikov,...

55 komentarjev

Kje spamerji dobijo elektronske naslove

Slashdot - Ker čedalje več spletnih strani blokira programe za nabiranje elektronskih naslovov, uporabniki interneta pa tudi čedalje previdneje vpisujejo svoje elektronske naslove na različne spletne strani, imajo pošiljatelji nezaželene elektronske pošte vedno več problemov pri pridobivanju elektronskih naslovov.

Zato ne preseneča dejstvo, da se zatekajo h klasičnemu kriminalu. Tiskovne agencije danes poročajo, da so aretirali uslužbenca AOL-a, ki je iz AOL-ovega sistema ukradel 92 milijonov elektronskih naslovov. Naslovi so bili kasneje prodani spamerjem za 52.000 USD oz. dobrih 10 milijonov SIT.

23 komentarjev

V ZDA sprejeli zakon o omejitvi spama

Wired News - Ameriški kongresniki so včeraj soglasno sprejeli CAN-SPAM Act of 2003 (Controlling the Assault of Non-Solicited Pornography and Marketing Act of 2003), zakon, ki omejuje pošiljanje nezaželjene elektronske pošte oz. spama.
Zakon omogoča vzpostavitev posebnega "do-not-spam-me" seznama, ki ga bo vodila FTC (Zvezna komisija za trgovino). Pošiljateljem, ki tega seznama ne bodo upoštevali grozi do pet let zaporne kazni.
Nadalje zakon prepoveduje pošiljanje elektronske pošte s ponarejenimi podatki o izvoru (lažni povratni naslov, ponarejene "routing information"), delno prepoveduje nabiranje elektronskih naslovov preko spleta ter obvezno možnost odjave (opt-out). Glede nabiranja elektronskih naslovov preko spleta, zakon ne prepoveduje kakršnegakoli zbiranja elektronskih naslovov, pač pa samo zbiranje elektronskih naslovov uporabnikov spletne strani, spletnega foruma ali drugega spletnega servisa brez soglasja uporabnikov ter naključno generiranje elektronskih naslovov - skratka tiste...

12 komentarjev

Britanski ministrski predsednik bo dobil svoj e-naslov

The Register - Če smo se Slovenci še nedavno nazaj čudili ob vrednostih poslanskih prenosnikov in njihovi nesorazmernosti s poslansko računalniško ozaveščenostjo, naj vas potolažimo, da na Otoku ni kaj bolje. Presentljivo je gotovo dejstvo, da je brez svojega elektronskega naslova celo britanski premier, Tony Blair, kar ga v tem pogledu uvršča med ljudi, kot sta naprimer Fidel Castro in Robert Mugabe. No, stvari se vendarle premikajo na bolje, tako da Blair dobil svoj uradni e-mail naslov še do konca tega meseca, pravijo. Več o tem.

11 komentarjev

Tony Blair po novem z elektronskim naslovom

The Register - Britanski konzervativci so kruto napadli premiera Tonya Blaira. Je namreč eden redkih svetovnih voditeljev in edini v skupini G8, ki nima (javno znanega) elektronskega naslova, preko katerega bi mu lahko poslali svoje pismo.

Nasprotniki ga tako postavljajo ob bok Castru in Gadafiju ter voditeljem Severne Koreje, Zimbabveja, ki takisto ne priznavajo nadmoči elektronskih pisem nad dimnimi nadomestki. No, vse pa ni tako črno: torijski kolegi so s skupnimi močmi premieru le ustvarili poštni predal.

Če želite, mu lahko pišete tudi vi. Naslov? RtHonTonyBlairMP@hotmail.com.

6 komentarjev

Telewest: problemi

The Register - Telewest, ponudnik internetnih storitev, oz. bolje rečeno, njegovi uporabniki, se te dni soočajo z informacijskim mrkom.

Posledic prejšnjetedenskega napada e-poštnih smeti namreč še vedno niso uspeli odpravit (vmes so se soočili s še enim), predstavniki za stik z javnostjo pa podajajo izjave, da mora na svoja sporočila približno 5 ur čakati le manjšina njihovih uporabnikov. Seveda -- večina jih čaka 4 dni. Klaaaag!

0 komentarjev

WD Raptor

X-Bit Labs - Pri podjetju Western Digital so že nekaj časa nazaj izdali trdi disk Raptor. Od ostalih se razlikuje predvsem po tem, da je to prvi SATA disk, ki obratuje z 10000 vrtljaji na minuto, s čimer se postavlja ob bok SCSI diskom. Pobliže so si ga ogledali na X-Bit Labs. Njegova kapaciteta sicer ni enormno velika (zgolj 36 GB), a njegova vrlina je hitrost. V testu mu je za ovratnik dihal edinole Fujitsu MAN. Z izdelkom so bili preizkuševalci zadovoljni, saj ni predrag glede na 10.000 rpm specifikacije. Klik!

1 komentar

6 italijanskih očalarjev za zapahi!

TV Slovenija - Zgodilo se je, za ameriške pojme, nedoumljivo: 6 mladoletnikov (15 - 23 let) je vdrlo v sistem Pentagona ter obšlo protivirusno programje v več kot 70 državah.

Vse skupaj se je začelo med srečanjem skupine G8 v Genovi, ko je posebna skupina GAT (TECHNOLOGIC ANTI-CRIME GROUP) izolirala eno hekersko skupino -- s tem so prišli še do petih udeležencev, vendar menijo, da jih je na prostosti še več.

Prve aretacije so italijanske oblasti izvedle v zadnjih tednih.

17 komentarjev

Linux na namizju

Linux Today - Ali ima Linux na namizju možnosti za uspeh? Trenutno ima Linux 4% tržni delež (in raste), kar ga postavlja ob bok Macom z 6%. Se resnično z vsako različico približuje večji uporabnikovi prijaznosti in ali je resnično toliko cenejši od Oken, da ga bodo podjetja sprejela?
Bruce Perens (HPjev prvi človek Linuxa) pravi, da je s Star officeom, Evolutionom in Mozillo poskrbljeno že za večino uporabnikov. Bo pa trajalo še precej časa preden bo Linux popolnoma sprejet.
A In še zanimiv argument... Pred 5 leti si nihče ni mogel predstavljati, da bi lahko Linux bil tako močan v strežniškem tržišču. Zakaj ne bi bil čez 5 let enako močan na namizjih?

2 komentarja