»

Bitfinex in Tether pogrešata 850 milijonov dolarjev

Slo-Tech - Newyorško tožilstvo od novembra 2018 izvaja preiskavo podjetja iFinex, ki upravlja eno večjih in bolj kontroverznih menjalnic kriptovalut Bitfinex. Sedaj so dobili sodno odredbo, ki iFinexu in povezanim podjetjem prepoveduje nadaljnje kršitve newyorške zakonodaje. Preiskava je namreč pokazala, da je izginilo 850 milijonov dolarjev združenih sredstev podjetja in vlagateljev.

Denar se je izgubil v poslu s panamskim podjetjem Crypto Capital, ki ga je iFinex izbral kot izvajalca plačilnega prometa, ker klasične banke v ZDA s podjetjem niso želele poslovati. Wells Fargo je Bitfinexu in Tetherju odpovedala gostoljubje marca 2017 in tedaj so se začele težave. Ko je Crypto Capital zadržal 850 milijonov dolarjev (menda naj bi...

73 komentarjev

Alan Ralsky obtožen

Slashdot - Ameriško zvezno tožilstvo je včeraj objavilo, da so michiganskega kralja spama Alana Ralskyja in deset pomagačev obtožili kršenja zveznih zakonov proti spamu. Obtožnica ga bremeni pošiljanja nezaželene e-pošte, pranja denarja, prevare in zarotništva. Ralsky naj bi namreč na različne nelegalne načine pretental filtre proti spamu, tako da je dnevno poslal več milijonov sporočil, s čimer je v enem samem poletju zaslužil tudi tri milijone dolarjev. Poleg tega ga obtožujejo podpihovanja cen brezvrednih kitajskih delnic, ki jih je potem z mastnim dobičkom prodal. Sedaj mu grozi zaporna kazen 20 let in globa v višini 250.000 dolarjev. Klik!

67 komentarjev

Linksysov (beri bivši KISS) DP-1600 novi Divx/mrežni predvajalnik

golem.de - Za 61 milijonov ameriških dolarjev gotovine je Cisco Systems, oziroma njihov oddelek z imenom Linksys, čisto potiho kupil mamo vseh Divx predvajalnikov: podjetje KISS. Večina modelov je tako prenehala prihajati na svet. Ostal je le še DP-600.

Novi Linksys DP-1600, ki je dejansko še vedno pravi KISS, bazira na Sigma Design čipu EM8622L. Podpira večino video in avdio kodekov ter se povezuje v omrežje tudi preko WLAN-a. Med ostale vhode in izhode štejejo še: SCART, composite, S-video, HDMI, optični in koaksialni S/PDIF in USB.



Kot ena prvih tovrstnih naprav, naj bi služila tudi povezovanju z Visto preko Microsoftovega Media Center Extenderja. Poleg Linksys išče partnerje v Evropi za...

9 komentarjev

Corel spet pripravlja WordPerfect za Linux

PC Linux Online - Kanadski Corel, znan predvsem po legendarnem orodju za delo z vektorsko grafiko, je pred par leti slovel kot najprivlačnejši distributer Linuxa za domače uporabnike. S tehnologijo WINE so tedanjo pisarniško zbirko WordPerfect 9 in pozneje 2000 pripravili do delovanja v Linuxu, po velikih finančnih težavah in predvsem po vrtoglavi injekciji s strani Microsofta pa jim je zgodba o Linuxu postala nezanimiva.

Sledila je prodaja podjetja neki firmi iz San Francisca, potem pa distribucije Linuxa podjetju Xandros, ki trenutno izdeluje eno izmed najbolj čislanih in uporabniku prijaznih različic Linuxa. Zgodba okoli pisarniške zbirke za Linux je povsem zamrla.

A očitno le začasno, kajti Corel pripravlja preskusni projekt, v katerem bo od 15. aprila naprej začel ponujati novo različico zbirke WordPerfect 12 za Linux, in to brez pomoči zunanjih knjižnic ali emulatorjev, torej v popolnoma domači izvedenki za Linux. Skušali bodo ugotoviti, ali se lahko z izdelkom kosajo predvsem s StarOfficom...

6 komentarjev

Intel investira v Micron

X-Bit Labs - Micron Technology in Intel Corporation sta danes javno objavila, da je Intel investiral 450 milijonov dolarjev v Micron, s čimer so pridobili 5,3 odstotka Micronovih delnic. Pri Micronu pravijo, da bodo finančni priliv izkoristili za podporo 300 mm tehnologiji izdelave pomnilnika in povečanju kapacitet za izdelavo pomnilnika DDR-II. Znano je namreč, da se Intel strašansko zanima za pomnilnik DDR-II in si želi njegove čimprejšnje uporabe v navezi s svojimi procesorji. Več o tem.

0 komentarjev

Corel se prodaja

Monitor - Ustvarjalci zelo znanega grafičnega orodja Corel Draw bodo kmalu imeli novega lastnika. Podjetje Vector Capital naj bi za slabih 100 milijonov dolarjev odkupilo snovalce grafičnega programja. Poznavalci sicer predvidevajo sorazmerno majhen prevzemni znesek glede na uveljavljeno Corelovo blagovno znamko in kapitalsko vrednost družbe (Corel naj bi namreč imel že okoli 73 milijonov dolarjev čiste gotovine, da o obsegu ostalih sredtev niti ne govorimo). Posel bodo sklenili z 1,05 dolarja na delnico, kar je povrhu vsega še manj od načrtovane najnižje meje za prevzem. Sicer so pri Vector Capitalu že marca letos odkupili delnice v vrednosti 23 milijonov dolarjev delnic od Microsofta. Kljub slovesu je Corel v preteklih mesecih posloval slabo, vodstvo podjetja pa je presodilo, da potrebujejo nov veter v kapitalskih jadrih. Ali so razmišljali tudi o plovbi obstoječega vodstva iz podjetja, pa zaenkrat še ne moremo govoriti. Izvorna novica in Corelovo sporočilo za javnost.

3 komentarji

WordPerfect Office 11

PC Linux Online - Podjetje Corel Corporation je objavilo, da je WordPerfect Office 11 že na voljo v prodajalnah v Severni Ameriki. WordPerfect Office je prilagodljiva in učinkovita zbirka pisarniških programov, ki v novi izvedbi prinaša številne pridobitve na podočju XML, ki omogoča lažjo izmenjavo podatkov med dokumenti. Nova različica prav tako prinaša tudi možnost izvoza v obliki PDF, kar je poleg razširjene podpore XML že druga podobnost z odprto in brezplačno pisarniško zbirko OpenOffice.org. Poznavalci zbirki WordPerfect Office 11 ne napovedujejo pretiranega uspeha, kar je tudi razumljivo, saj se je v vojno med Microsoftov Office in OpenOffice.org (skupaj s StarOffice) zelo težko vmešati.

Cena popolne zbrike WordPerfect Office 11 je 299,99 USD, nadgradnje 149,99 USD in izobraževalne različice 99,99 USD. Na kratko so si jo ogledali na The Globe and Mail, na ZDNet so primerjali beta različice MS Office 2003, Openoffice.org 1.1 in WordPerfect Office 11, na voljo pa je tudi uradna izjava za javnost.

0 komentarjev

Corel je prenehal z Open Source projekti

Slashdot - Corel je najavil, da bo s prvim dnem v marcu prenehala z obratovanjem njihova stran Corel's Open Source Development Community Site. Kot najbrž večina ve, je Corel zelo pomagal na GNU/Linux sceni, še posebej s produktoma Corel Draw in Corel WordPerfect. Corel je tudi veliko vlagal v razvoj linuxovega "emulatorja" MS Windows okolja Wine. Osebno mislim, da je zelo žalostno, da bo linux in open source svet izgubil tako vplivno in denarno močno podporo.

2 komentarja

Plača AMDjevega CEO

Electic Tech - Empiričen podatek, pač za to, da boste videli, kako je prilesti popolnoma na vrh ter voditi tako veliko podjetje ter posledično živeti pod tako veliko odgovornostjo. Torej, za vsakodnevne ulkuse je Jerry Sanders, AMDjev CEO (Chief Executive Officer, kar po naše pomeni generalni direktor), za kompenzacijo za obračunsko leto 2000 prejel 7.2 milijona dolarjev v gotovini ter za 1.2 milijona dolarjev delnic. Za primerjavo: prejšnje leto je prejel "samo" 3.8 milijona dolarjev gotovine ter nič delnic. AMD tako kar izpolnjuje njemu zagotovljenih 1.000.000 dolarjev letno...

6 komentarjev