»

17- in 19- palčni zasloni LCD na preizkušnji

Samsung SyncMaster 193P

vir: Tom's Hardware
Overclockers Australia - LCD-zasloni so postali dostopni skoraj vsakomur. Trenutno je veliko povpraševanja predvsem po 17-palčnih, vendar pa analitiki pričakujejo, da bo zaradi padca cen kmalu prišlo do ogromnih zahtev tudi po večji, predvsem 19-palčnih. In ravno ob pravem času so na Tom's Hardware spisali preskus zaslonov z diagonalo 17 in 19 placev. Ogledali so si modele: Hitachi CML175SXW, Nec LCD1960NX, Samsung SyncMaster 193P, Sharp LL-T19D1-H, Sharp LL-T2020-H (20-palčni) in Sony SDM-HS73P. Cene so sicer relativno ugodne, vendar pa ostaja vprašanje: kupiti zdaj ali počakati na Evropsko unijo in padec cen? O tem poteka debata v forumu.

0 komentarjev

Izlet v tovarno ohišij

Tom's Hardware - Pri Tom's Hardware Guide so se na nezimerno željo svojih bralcev, ki si sploh niso mogli predstavljati, kako se izdelujejo računalniška ohišja, podali na dvodnevni izlet v tajvansko tovarno Chenbro. Bolj natačno so si ogledali proces izdelave XSpider/Gaming Bomb ohišja.

Članek je zanimiv in vreden branja za večino obiskovalcev naše strani. Pri Tomu vedo, da s slikami ne gre skopariti, saj so na vsako stran prilepili dve ali tri, kar predstavlja kratkočasno klikanje zdolgočasenem spletnemu obiskovalcu.
Ostali pa lahko medtem opazujemo neverjetno visoke varnostne standarde te tovarne, ki v ameriškem svetu ne bi obstala 5 minut.
Hkrati pa ne pozabimo na izredno objektivno poročanje pisca članka, ki mu kar ne zmanjka superlativov. Klik za prijetno in predvsem kritično branje. [>:D]

2 komentarja

Prometeia Mach 2

Tom's Hardware - Verjetno se vas veliko spominja hlajenja za procesorje imenovanega Prometeia, s pomočjo katerega lahko zelo dobro navijemo naše procesorje. Tokrat so na Tom's Hardware preizkusili novi, izboljšani model - Mach 2. Seveda pa nameščanje takega hladilnega sistema ni preprosto. Ob inštalaciji sistema so poskusili iz procesorja iztisniti tudi zadnje megahertze in poiskati skrite potenciale. Procesor Pentium 4 3 GHz so navili na kar 4,17 GHz. Pri tej frekvenci pa je srce računalnika še vedno delovalo pri ekstremno nizki temperaturi - okoli -49 stopinj celzija. Klik!

2 komentarja

ECS EZ-Buddie

Hardware Zone - Očitno postaja, da prihodnost računalniških ohišij postaja vse "manjša", saj na tržišče prihajajo vedno bolj kompaktna ohišja. Eno izmed na pol sestavljenih sistemov je tudi ECS EZ-Buddie (D1, S4-2), ki ima že vgrajeno matično ploščo in ima poskrbljeno za hlajenje. Takoj opazimo da je ohišje narejeno zelo kvalitetno in skriva mnogih priročnih skrivnosti. Ena izmed njih je zelo praktičen LCD prikazovalnik in nadzorovalnik procesorske frekvence.

1 komentar

Nadgraditev v podporo HyperThreading

Tom's Hardware - Intelova multiprocesna pogruntavščina HyperThreading se uporablja danes v kar nekaj njihovih procesorjih, ki pa za svoje delovanje zahtevajo ustrezne matične plošče. Seveda jih lahko namestite tudi v ostale Socket 478 matične plošče, a HT-ja žal ne boste mogli uporabljati. No, če spadate med tiste reveže, katerih plošča HT-ja ne podpira, nikarte v jok in na drevo. Na Tom's Hardware so stestirali PowerLE PL-iP4, ki je pravzaprav vmesnik med ploščo in procesorjem, ki vam pričara vse čare HT-ja. Oziroma naj bi. Klik!

0 komentarjev

TwinMOS & Buffalo Technologies DDR 466

Tom's Hardware - Pred kratkim se je na trgu pojavil DDR 466 oz. PC3700 pomnilnik, ki na papirju močno prekaša svoje predhodnike. Da pa bi ugotovili sposobnosti te nove tehnologije so na Tom's Hardware stestirali pomnilnik dveh različnih proizvajalcev. A zanimivo je, da tokrat v test ni bilo vključenih odmevnejših podjetij kot sta OCZ ali Kingston, temveč le TwinMOS in manj znani Buffalo Technologies. Prišli so do zaključka, da je ta tehnologija primerna za navijanje, medtem ko nenavita ne izkoristi vseh zmožnosti.

4 komentarji

Bitka najmanjših

Tom's Hardware - Modni trendi ohišij narekujejo vedno bolj ekstremne in eksotične izdelke, ki kupca privabijo z različnimi barvami in materiali. Glede velikosti pa ima večina ljudi še vedno srednje in velike stolpiče, ki v kakšnih natrpanih kabinetih že kar težko najdejo prostor. Zato se je na trgu pojavilo kar nekaj proizvajalcev mini sistemov, ki kljub svoji velikosti le malo zaostajajo za sposobnostmi svojih večjih sorodnikov. Tokrat so si na Tom's Hardware ogledali 3 mini ohišja različnih podjetij. Med njimi ni manjkal tudi najbol poznan Shuttle, ki slovi po izjemno kakovostnih ohišjih. Glede kakovosti, so kot najboljša proglasili MSIjev in Shuttleov sistem....

2 komentarja

Shuttle XPC SN41G2

Hardware Zone - Shuttle je le eden izmed mnogih proizvajalcev matičnih plošč. A tudi trg ohišij mu ni tuj, saj proizvajajo lično oblikovana "mini" ohišja, ki sprejmejo flex-ATX ploščo. Shuttle XPC SN41G2 je eno izmed njihovih najbolj priljubljenih modelov. Kot smo že omenili je ohišje zelo mahno saj meri le 30 cm v dolžino, 18,5 cm v višino in 20 cm v širino. V njem s kakšnim ekstremnim navijanjem nimate kaj početi, saj za dobro hlajenje ni prostora. Tudi hladilnik, ki ga dobimo poleg je svojevrsten, saj je v bistvu aluminijev blok,...

2 komentarja