»

Microsoft predstavil pakiranje Windows 7

vir: engadget
engadget - Ko boste 22. oktobra tekli v trgovino s težko prisluženimi (ali staršem iz rok iztrganimi) evri, ne bo slabo vedeti, katero škatlo zgrabiti. Brez skrbi, Microsoft je predstavil pakiranje prihajajočega operacijskega sistema Windows 7. Seveda je zelo podobno Vistinemu oz. praktično vsem novejšim Microsoftovim produktom, a je grafično zelo umirjeno. Vsi napisi in logotip so napisani z velikimi črkami, kar omogoča prepoznavnost tudi z večje razdalje, medtem ko so odstranili vse nepotrebne...

59 komentarjev

Mobilni skenerji registrskih tablic v ZDA

Washingtonpost - Ameriška policija je pred kratkim pričela uporabljati mobilne skenerje registrskih tablic. Gre za naprave, sestavljene iz kamere v velikosti teniške žogice in računalnika, ki skrbi za prepoznavanje registrskih tablic. Cena? 25.000 USD.

Naprave so nameščene v policijskih avtomobilih in neprestano skenirajo mimovozeče avtomobile, v primeru, da najdejo registrsko tablico iz "seznama", pa policista na to opozorijo z vidnim in zvočnim signalom. Kljub temu, da je bila tehnologija razvita za iskanje ukradenih vozil, pa Washington Post poroča, da jo je policija pričela uporabljati tudi za druge namene - iskanje prekrškarjev, vozil, ki jim je poteklo zavarovanje ali pa tistih, ki niso opravili pregleda izpusta toplogrednih plinov.

Film Minority Report si bo v ZDA kmalu mogoče ogledati v živo...

29 komentarjev

Vmesnik Minority Report v praksi

vir: Gizmodo
Gizmodo - Film iz naslova je tehnično usmerjenim gledalcem večinoma ostal v spominu zaradi zanimivega znanstveno-fantastičnega vmesnika, s pomočjo katerega so igralci upravljali računalniške sisteme. No, če ste se pri ogledu filma veselo muzali nad domišljijo filmarjev pri delu z računalniki, ste se tokrat (ponavadi bi sicer še vedno imeli prav) ušteli -- zadevo boste morda kmalu lahko imeli doma.Raziskovalec po imenu Jeff Han je namreč izdelal napravo, ki je po lastnostih, če odštejemo transparentnost, zelo podobna tisti iz filma. Gre za na dotik občutljiv zaslon, ki se poleg vsega odziva tudi na pritisk, po besedah ustvarjalca pa se bo novoustanovljeno podjetje, imenovano Perceptive Pixel, trudilo izum čimprej spraviti v trgovine. Poroča Gizmodo, na voljo je tudi videoposnetek.

24 komentarjev

Odprt najvišji viadukt na svetu

Slo-Tech - V južni Franciji pri mestecu Millau so po dobrih treh letih gradnje slavnostno odprli najvišji viadukt na svetu. Leži na avtocesti, ki najhitreje povezuje Pariz in Barcelono. Viadukt dolžine 2460 m premošča dolino reke Tarn na sedmih betonskih stebrih, najvišji je visok 245 m, na njem pa poleg voziščne plošče stoji še 90 m visok nosilec, ki nosi jeklene zatege, te pa nosijo jekleno ploščo. Višina...

26 komentarjev

Nova recenzija: Minority Report

Slo-Tech - Slo-Techov forum (Klik! [:D]) -- tako kot realni svet -- pozna določena pravila in ureditev. Pri nas so represivni organi poimenovani "Ministrstvo Ljubezni", ki ga vodijo Tajni policaji s pomočjo moderatorjev. Pripadniki se verjetno ne bi branili novega načina dela na principu predzločina: uporabniku bi bila pravica odgovarjanja odvzeta in substituirana z nazivom še preden bi ta sploh utegnil pomislit na smetenje ;-).

Naš DrSergioDJ si je delovanje tovrstnega sistema ogledal v filmu Minority Report; Spielbergova mojstrovina ga očitno ni pustila hladnega. Konec koncev -- v katerem drugem filmu brskamo po računalniku ob spremljavi Schubertove Nedokončane simfonije, zmrznjenim zaporničkom pa čas preganja čuvajevo igranje Jesu Piu na velikansko orglovje?

1 komentar

Microsoft nadaljuje z bojem proti spamu...

The Register - [:))]

Koristniki servisa Hotmail verjetno razumete poanto tegale smeškota pol centimetra višje. Ostali bodite veseli.

No, Microsoft je včeraj podpisal pogodbo s podjetjem Brightmail, ki bo poskrbelo za izboljšanje protispamerskih filtrov, ki že danes zelo uspešno ščitijo imetnike hotmail naslovov pred nadležnimi sporočili. Klik!

Microsoft me prijetno preseneča: povečana pozornost na varnost izdelkov, izboljšanje anti-spamerskih filtrov, izboljšani licenčni pogoji...

2 komentarja

P4 2.2 GHz že v prodaji

The inquirer - Včeraj so večji distributerji začeli s prodajo Intel Pentium 4 procesorjev, ki uporabljajo Northwood (.13 mikronsko) jedro. Le ta deluje pri frekvenci 2.2 GHz. Intel naj bi procesorje začel prodajati po višji ceni, nato pa naj bi jo ob koncu januarja znižal.
Medtem pa naj bi se nekaj testov Northwood procesorja že pojavilo na tej strani.

6 komentarjev

Hitrejši DDR SDRAM

EBN - Čeprav je DDR SDRAM z oznako PC2100 že v osnovi precej hiter, je Micron najavil dobavljivost PC2600 pomnilnika. Le-ta deluje pri 334MHz (DDR), na trgu pa naj bi bil dobavljiv nekje v drugem četrtletju 2001. Tehnologija je v bistvu že razvita, saj pomnilnik takšne hitrosti in več ( 374 in 400MHz) že zdaj dobavljajo izdelovalcem grafikulj. Edini problem trenutno je v tem, da trenutno še ni čipovja, ki bi tak pomnilnik podpiralo. Toda, brez skrbi, tudi to se bo kaj hitro spremenilo: napovedani Nvidiin Crush ima v specifikacijah tudi PC2600 pomnilnik, šušlja pa se tudi, da ga bo podpiral VIAin Apollo Pro2001. Več podrobnosti najdete v tem članku.

2 komentarja