»

Dreamcast napada!

Security Focus Online -

Na Security Focus Online si lahko preberete krajši članek - When Dreamcasts Attack, kako lahko z tako majno in nedožno igračo kot je Dreamcast povzročite dosti škode nekemu podjetju.

Opremljeno z Ethernet povezavo jo damo na neko manj vidno mesto, ker si najde povezavo v svet in s tem omogoči povezavo nepridipravom od zunaj do omrežja v podjetju.

Poučen članek ki bo mogoče prebudil kako glavo ki skrbi za varnost v podjetjih.

4 komentarji

Sega kupuje

Australian IT - Če bi verjeli 'poznavalskim' govoricam na cesti, bi marsikdo živel v prepričanju, da je Sega 'propadla'. Kot vemo, to še zdaleč ni res, sedaj pa so se pojavile prve podrobnejše informacije o načinu, kako bo konzolastični velikan po tem, ko se je odpovedal izdelavi strojne opreme, z razvojem igrovja zavzel čimvečji tržni delež. Sega namreč kani pod svoje okrilje (beri: kupiti, prevzeti, združiti...) čimvečje število razvijalskih studijev širom sveta ter prenehati s predhodno politiko, ko so bili vsi naslovi tako 'japonski', le postopno predelani za druge trge -- ki pa se, to je jasno, od japonskega po demografskih, verskih in podobnih dejavnikih zelo razlikujejo. Ponavadi se citiranja sicer vzdržim, a tale izjava Tetsu Kayama najbolje obrazloži Segine motive:
"If a studio has something that Sega doesn't have, then we'll do an acquisition."
Klik!

0 komentarjev

Novi amerški zakoni

Slashdot - ACLU (Ameriška organizacija za civilne svoboščine) je pripravila povzetek vseh zakonov, ki se trenutno srpejemajo v kongresu (kot odgovor na teroristični napad). Predvsem so se skoncentrirali na načine na katere lahko tajne službe in policija neovirano nadzorujejo ljudi in vohunijo.
Saj smo pridni državljani, ki ničesar ne skrivamo, zato nam lahko policija prisluškuje po mili volji... a ne?

1 komentar

Nintendovi internetni načrti

The inquirer - Konzole so se iz preprostih drkalic razvile v kompleksne igričarske sisteme. Vendar tudi to ni bilo dovolj; človek se tudi na konzoli naveliča neprestanega soliranja ali igranja v dvoje s prijateljem, katerega taktike pozna do potankosti. Tisto pravo je še vedno internet (LAN partyji pri konzolah odpadejo). S povezovanjem konzol v internet se je ukvarjala že Sega s svojim Dreamcastom, sedaj pa so se za podoben korak odločili tudi pri Nintendu, kjer bodo za svoje Gamecube v začetku leta 2002 ponudili posebne modeme. Prvi Gamecubov modem bo navaden 56 kilobiten modem, ki mu bo kasneje sledila še DSL izvedenka.

3 komentarji

Nova slovenska e-revija

Slo-Tech - Veselje, dobili smo še eno v vrsti slovenskih e-revij, ki pokrivajo različna področja računalništva, tega ceha, ki postaja iz dneva v dan bolj zapleten ter obširen. Revija, ki si lasti izjemno preprosto ime Revija, je e-magazin, ki se poleg novic iz "navadnega računalništva" osredotoča na Dreamcast, kar ji, seveda pogojeno s trdim delom ter veliko neprespanimi nočmi, daje možnost uspeha. Administratorjem želim veliko sreče ter uspeha v razvoju te strani, ki je, če pustimo porodne krče ob strani, kar zanimiva.

15 komentarjev

Razer propada

XS Reality - Že nekaj časa po internetu krožijo govorice, da Razer (in nadrejena Kärna Technologies) propada. Njihove Boomslang miške so resda bile zelo popularne, toda veliko število defektnih mišk je podjetju povzročilo velik izgube. Pred nekaj časa so tako sploh nehali podpirati svoje kupce (odgovarjati na klice), razvedelo pa se je tudi, da jih je zapustil eden izmed večjih investitorjev. Ker se nič ne govori niti o Mambi, naslednici Boomslanga, je tako večina predvidevala, da je podjete tiho odšlo v večna lovišča. No, na XS Reality so o vsem povprašali enega izmed vodstvenih delavec v Razerju in ta je zanikal, da podjetje propada. Sicer je potrdil odhod velikega investitorja, toda obenem zatrjuje, da je sta Razern in Kärna še kako živa. Bomo videli...

1 komentar

Segin predsednik...

The Register - Sedaj pa res ne vem več ali naj se smejem ali naj se jokam. Direktor Sege je svojemu podjetju dobesedno "šenkal" vse svoje delnice tega podjetja. V lasti je imel 19,87 milijona delnic, skupaj vrednih 700 milijonov dolarjev. S tem prispevkom več kot pokril 660 miljonsko izgubo, ki bi jo podjetje utrpelo s konzolo Dreamcast. Zanimivo pa je da je cena Seginih delnic po tem dogodku narasla za 7 odstotkov. Več izveste tukaj.

7 komentarjev

Pa še ena...

HardOCP - Ok, ta modifikacija bi verjetno na vsakem moderskem tekmovanju pobrala nagrado, saj gre za manjšo umetnijo. Neki tip se je namreč odločil Segino Dreamcast konzolo spraviti v računalnik. Vsa stvar počiva v zgornji 5.25" reži njegovega ohišja, stvar pa je porihtal tako, da lahko igre igra kar na svojem monitorju. Na žalost ni slik notranjosti, toda že zunanjost izgleda zelo profesionalno in premišljeno narejena. Fascinantno!

vir: HardOCP

vir: HardOCP

1 komentar

Na svidenje, Dreamcast

The Register - Že kakšen teden po internetu krožijo govorice, da bo Sega kmalu ubila Dreamcast. Na žalost je samo podjetje te govorice potrdilo. Torej je res... 31. marca bo Sega prenehala proizvajati in podpirati Dreamcaste. Še več: Dreamcast je definitivno zadnja Segina konzola in podjetje se bo skoncentriralo na proizvodnjo iger za ostale konzole (PlayStation, GameCube, XBox). Malce čudno bo videt Segine igre na Nintendovih konzolah, kajne? Za zaprisežene Segaše (med katere se štejem tudi sam... yup, vaš webmaster je posedoval skoraj vse Segine konzole) je to definitivno zelo žalostna novica. Smrk .

3 komentarji

XBox vs Playstation2 vs GameCube

XBox - Sodeč po strani http://www.xbox.com/, so se napovedane specifikacije XBoxa malce spremenile. Grafični čip bo tako deloval pri 250 namesto 300MHz (kar pomeni efektivno 125 M poligonov na sekundo namesto 150), DVD enota pa ne bo serijsko vgrajevana, temveč bo opcija. Zakaj so se odločili za takšno oslabitev konzole zdaj še ni jasno, prav zanima pa me, kako se bo lahko primerjala z drugimi ultra naprednimi konzolami. Tukaj je še mala razpredelnica za primerjavo:

  Xbox Sony PlayStation 2 Nintendo GameCube
CPU 733 MHz 294.912 MHz 405MHz Power PC
GPU 250Mhz NV2A 147.456MHz 202.5 MHz "Flipper"
RAM 64 MB 32 MB 43 MB
Prepustnost pomnilnika 6.4 GB/s 3.2 GB/s 3.2 GB/s
Poligonov/s 125 M/s 66 M/s 6-12 M/s?
Izzid jesen 2001 oktober 2000 oktober 2001

4 komentarji