»

Speeze RaptorCool I

Speeze RaptorCool

vir: PC Extreme
PC Extreme - Tokrat so si na PC Extreme ogledali hladilnik za procesorje s Socket A podnožjem, Speeze RaptorCool I imenovan. Hladilnik je osnovan na bakru, naredi 2300 obratov v minuti, pri vsem tem pa oddaja 25 dBA glasnosti. Testirali so ga na računalniku v katerem je deloval AMD XP 2100+ procesor. Pri testu temperatur se je obnesel povprečno dobro, prav tako pa so ga preizkusili tudi na navitem procesorju. Hladilnik bo zadovoljil večino povprečnih uporabnikov, za prave overclockarje pa naverjetneje ne bo zadostoval. Več o hladilniku si preberite tukaj.





0 komentarjev

Cooler Master Aero 7

Tweakers Australia - Na strani Tweakers Australia so si pogledali zadnji hladilnik za AMD procesorje, podjetja Cooler Master, ki je bilo ustanovljeno leta 1992. Z njim so pri najvišjih obratih namerili temperaturo procesorja 52.1 stopinje Celzija. V testu so ga primerjali tudi z Thermaltakeovima Volcano 7+ ter Volcano 9. Na testu temperatur se je odrezal najbolje med vsemi tremi hladilniki, žal pa tega ne moremo reči za test glasnosti. V članku si preberite podrobnosti ter hladilnikov način delovanja.

4 komentarji

Test novega Zalmanovega hladilnika

zalman CNPS 7000 cu

vir: Bit Technologies
Bit Technologies - Na bit-techu so stestirali nov Zalmanov hladilnik, ki sliši na ime CNPS 7000 Cu. Stvar, ki tehta zelo impresivnih 773 gramov, je narejena povsem iz bakra, za pretok zraka pa skrbi skoraj neslišen 92 mm ventilator. Njegova edina 'slaba' stran je to, da ga ni mogoče (no, vsaj ne brez modifikacije) montirat na obstoječe AMDjeve procesorje - pritrdilni mehanizem je namreč namenjen le Intelovemu Socket 478 in prihajajočemu AMDjevemu Socket 754 podnožju, ki ga bomo deležni z prihodom Athlonov 64.

Hm, potem, ko sem videl performanse tega hladilnika, se mi zdi, da bo veliko ljudi uporabilo svojo domišlijo in našlo način, kako zadevco spravit na obstoječe AMDjeve procesorčke...
Za konec...

7 komentarjev

Hladilniki za nezahtevne

XtReMoDs - Veliko se piše o najtišjih, najmočnejših in preprosto najboljših zračnih hladilnikih. A na XtReMoDs so si ogledali tri dokaj majhne in ne preveč zmogljive hladilnike. V test so bili vključeni Vulcano 6 Cu, Falcon Rock I in Micro Flow I. Testirali so jih tako, da so primerjali sposobnosti z glasnostjo. Absoluten zmagovalec testa je bil Falcon Rock I, ki je zmagal v obeh kategorijah.

0 komentarjev

Thermaltake Spark 7 P4

Overclockers Cafe - S Pentiumi 4 sicer prihaja velik hladilnik, vsaj v primerjavi s tistimi, ki so jih izdelovalci procesorjev le-tem prilagali včasih. Tako bi ga na prvi pogled z lahkoto zamenjali za kakšnega od aftermarket hladilnikov. Kljub vsemu pa to še ne pomeni, da ni nobenega manevrirnega prostora pri temperaturah in da ni mogoče procesorja hladiti še bolje.

Pri Thermaltakeu so naredili enega od boljših hladilnikov za P4, imenovanega Spark 7 (sem samo jaz zamudil prejšnjih 6? [:D]). Ventilator ki se vrti nad bakrenimi rebri, je 70-milimeterski in se mu da nastavljati obrate. Pri najvišjih obratih so temperature nižje kot z Volcanom 7+. Slabost hladilnika naj bi bila dostopnost in cena ter slabo spolirano dno. Klik!

4 komentarji

HSF za i845

OCAddiction - Ali je res prišlo že do tega, da so čipovja tako specifična, da rabimo imeti hladilnike, ki lepo sedejo samo na eno samo čipovje? Izgleda že tako, saj je Thermaltake izdal hladilnik Tiger1 i845. Prav ste uganili - uradno ga lahko sparimo samo z Intelovim novim čipovjem. Ventilator velikosti 4 krat 4 centimetre, privijačen na zajeten kos aluminija, bi že ja moral opraviti svoje delo zadovoljivo, mar ne? Na OC Addiction ostajajo zadržani, saj so po testu temperature na jedru čipovja ugotovili, da je Tiger1 slabši od referenčnega Intelovega hladilnika, ako se dogodi, da pozabite spraskati priloženo že nameščeno termalno pasto dol iz spodnje strani hladilnika. Po opravljenem prvem koraku so že prišli do lepših rezultatov, a vseeno se mi zdi še vedno škoda dajati 2600 SIT za tako majhno razliko v temperaturi.

0 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Kot sem obljubil štiri novice spodaj, smo objavili nov test. Goorxu so bilo v roke izrečeni trije hladilniki za procesorje, ki se ponašajo s tem, da znajo delovati ušesom prijazno. Dva nova Zalmana ter Thermaltakeovega Volcana 7 je Goorx popeljal čez procesor pri dveh frekvencah ter dveh fazah obremenitve. Rezultati so precej presenetljivi. Branje je obvezno! "In vse tiho je bilo..."

8 komentarjev