»

Tri tisoč HTC-jevih mobilnih telefonov z okuženimi karticami

HTC Magic

ComputerWorld - Pisali smo, da je sodelavec Panda Research na spominski kartici, ki je bila priložena mobilnemu telefonu Vodafone HTC Magic, našel zlobno kodo. Šlo je za odjemalec za bot Mariposa in orodji za krajo gesel Conficker in Lineage. Takrat se je zdelo, da gre za zelo izoliran primer, nekateri pa so celo špekulirali, da je morebiti šlo za telefon, ki ga je stranka vrnila v trgovino in pred tem nehote okužila s črvi.

ComputerWorld poroča, da ne gre za osamljen primer. Prvi dvomi so se je pojavili še isti teden,...

1 komentar

Pentium 4 v stilu Commodore 64

P4 v stilu C-64

golem.de - Starejši bralci se gotovo spominjate slavnih mlinčkov kot so C-64, Amiga 500 (pisec te novice je imel seveda oba) in Atari ST. Tokrat nas ne zanima takratna superiornost nad PC-ji, pač pa sama zasnova teh računalnikov. Sveta preproščina je omogočala, da so inženirji shranili vsa vezja kar v ohišje tipkovnice.

Tudi v aktualnem svetu PC-jev smo priča poizkusom, da veliki stolpi spet postanejo predmet zanimanja samo profesionalcev in entuzijastov. Vsem ostalim naj bi (beri bodo) zadostovali ali prenosni računalniki in/ali HTPC-ji.

Očitno navdušeni nad zasnovo prej omenjenih dedkov, so v do sedaj neznanem podjetju Cybernet oblikovali PC, katerega drobovina je shranjena pod tipkovnico. Pregled specifikacij pokaže, da je malček povsem spodoben računalnik. Srce sistema predstavlja Pentium 4, ki lahko bije tudi pri 3.2 GHz, vgradimo lahko do 2 GB RAM-a, za...

45 komentarjev

Kolektivna nepismenost urada za intelektualno lastnino

Slo-Tech - V raziskavi Mediane, katere naročnik je urad za intelektualno lasnino, le-ta ugotavlja "kolikšen je delež uporabe praznih digitalnih nosilcev zvoka in slike in digitalnih naprav za namen reproduciranja in shranjevanja podatkov, ki niso avtorsko varovani (ki jih posameznik stvari sam), med fizičnimi osebami v Sloveniji."

Urad ima očitno resne težave, saj tamkajšnji pravni strokovnjaki sploh še niso prebrali zakona o avtorskih in sorodnih pravicah, ki v 14. členu nedvoumno določa, da "Avtorska pravica pripada avtorju na podlagi same stvaritve dela."

Urad implicira, da ni dovolj, da tistim, ki ustvarjajo zgolj za dobiček z vsakim praznim medijem za shranjevanje podatkov plačujemo dodaten in neupravičen davek, nujno je tudi, da ne uživamo nobene zaščite, če je nismo zaslužili z direktnim prispevkom k blagostanju urada in njegovih vrlih uradnikov in kakšni od sorodnih organizacij, ki se trudi avtorje kljub tehnološkemu razvoju obdržati v podrejenem položaju v razmerju do...

45 komentarjev

Microdrive v novem iPodu

Slashdot - Potem ko je Toshiba objavila razvoj diska s premerom le 0,85 palca in kapaciteto 2 do 4 GB, je postalo jasno, da bodo številne prenosne naprave v prihodnosti uporabljale njihovo rešitev. Kmalu pa se je odzval še Hitachi (oz. IBM), ki je doslej edini razvijal podobno napravo. News.com namreč poroča, da bo novi Applov iPod podatke hranil na Hitachijevem (IBM-ovem) 1-palčnem Microdrivu s kapaciteto 4GB drive.

Očitno bodo prenosne digitalne naprave v prihodnosti še vedno imele mehansko napravo, ki se nikakor ne more posloviti iz računalniškega sveta.

3 komentarji

AMD boljši od Intela pri pomnilniku flash

SiOL - Flash pomnilnik uporabljajo predvsem proizvajalci mobilnih telefonov, digitalnih fotoaparatov in ostalih manjših digitalnih naprav, ki uporabljajo medij za shranjevanje podatkov. Tovrstni pripomočki so vedno bolj priljubljeni, zato je njihov potencial na trgu vedno pomembnejši. Vzrok pri povečanem povpraševanju AMD pripisuje Intelovi podražitvi omenjenih pomnilnikov, kjer niso pričakovali odhoda kupcev k cenejši konkurenci. Je že tako, da je konkurenca zdrava. Izvorna novica.

3 komentarji

Disc steno CP100

Apacer - Podjetje Apacer je predstavilo Disc-steno CP100 - prenosni samostojni kopirnik medijev, ki v sebi združuje čitalnik spominskih kartic in CD-RW pogon. Naprava je idealna rešitev za vse mobilne uporabnike digitalnih foto, avdio in drugih digitalnih naprav, ki si želijo neomejene količine poceni arhivskega prostora, kar jim namesto dragih spominskih kartic ponujajo poceni zapisljivi CD mediji.

2 komentarja

Poceni CD-RW pogoni v čezlužju

CDRLabs - Verjamete ali ne, ta vikend bi si (najverjetneje) vsak želel biti v Ameriki. Zakaj? Ker bi lahko kupil CD-RW pogon že za prekletno nizkih 40 dolarjev (10 slovenskih tisočakov). Res, da je treba iztiskati in izpolniti nek oglas, a je to (vsaj zame) še vedno izjemen nakup za TDK veloCD 40/12/48 pogon. Prav tako lahko kupite I/O Magic 48/16/48 pogon za neverjetno nizkih 60 dolarjev (kar 40 dolarjev popusta), ceno pa lahko z naročilom preko interneta spustite na le 40 dolarjev (z uporabo 20-dolarskega kupona). O, kako bi si želel biti v Ameriki ta vikend [;)]. Klik!

3 komentarji

Chieftec, požri se!

Virtual Hideout - Radi hodite na Lanpartyje in morate vedno nosite s sabo svoje težko ohišje? Na tej strani je kratek opis aluminjastega ohišja, ki bi vam olajšal marsikatero muko. Black Directron SF201-B je idealna rešitev, ker je pač zelo lahek, je seksi krom barve in ima že veliko vgrajenih ventilatorjev, natančneje šest. Ko boste prišli do cene, pa raje zaprite oči.

5 komentarjev

Iomega izdala nov CD-RW pogon

CDRLabs - Pri Iomegi so izdali nov zunanji CD-RW pogon, katerega hitrosti so 24x snemanje, 10x presnemavanje in 40x branje ploščkov. Ker pa to nekako ni nič novega, se lahko pohvalijo še s tem, da je pogon USB 2.0 kompatibilen. Tako za snemanje 60 minutnega CD-ja potrebujemo manj kot 4 minute, pri prejšnjih generacijah, ki so uporabljali še USB 1.1, pa bi nam to vzelo približno 6-krat več časa. Ze več informacij kliknite tukaj.

0 komentarjev